Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (9)

Black Books

Black Books (2000)

Nikdy nekončící přehršle absurdit a nevyčerpatelná zásobárna vtipů pro všechny se smyslem pro humor. Jakmile jsem poznal Black Books, nechtěl jsem nic jiného. Jiný sitcom neexistuje, jen Moran, Bailey a ta divná paní s německým jménem. Někomu možná tenhle druh srandy nesedí, ale pro mě je to naprostá špička.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Viděl jsem první sérii a vpravdě, byl to můj první sitcom, takže jsem byl nadšený, jak jinak. Je tam spousta krásných narážek na počítačové mágy, blbé blondýny, arogantní šéfy atd. Žel mě to nechytlo tolik, abych dokoual zbylé série.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

S přihlédnutím k několika posledním sériím si říkám, že plnej počet hvězd je asi silně nadhodnocený. Na druhou stranu první série, které byly ještě dost originální a nezabředly do opakujícího se stereotypu kdy se řešil sex a potom teprve nějaké ty správné geek stuf byly dost povedené. Na druhou stranu je to seriál, na který s mámou pořád koukáme, takže dávám pět.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Ano, starý a nesmrtelný trpaslík srší vtipem snad v každé epizodě. Tady už ale nejde o to, dát pět hvězd jen proto, že to dali ostatní, není to ani z povinnosti, protože Red Dwarf je kult, je to prostě povinnost, jelikož tomuhle oldschool seriálu se těžko něco vyrovná.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Schválně jsem si s hodnocením počkal do sedmého dílu. To protože jsem měl za to, že Walking dead je taky bezva seriál, ale v šesté epizodě to šlo do kytek. To Game of Thrones ani náhodou! S potěšením můžu říct, že toto je seriál, na který jsem čekal. Epická fantasy s úžasným příběhem, krásnými exteriéry a parádními souboji. V přehršli postav si každý najde svého oblíbence a koho to chytne, bude čekat na další díl jako děcko na Vánoce. Ano, je to tak. Ještě než jsem se na to poprvé kouknu, slyšel jsem, že je to moc přitažené za vlasy, že je to moc "kozy a krev". Zatím si můžu spokojeně mnout ruce, protože obojího tam je s mírou (soudím tak, protože jsem nedávno dokoukal Tudorovce). Jen tak dál, nasadil si vysokou laťku, uvidíme, jestli si svou úroveň udrží.

Vikingové

Vikingové (2013)

Nevim jestli nedát pět hvězd, ale asi si na to rozhodnutí ještě počkám. Dvě série není záruka. I když ke konci první série jsem se docela nudil, druhá mě zatím nenechává chladného a vikingské nájezdy na Anglii si užívám. Docela mě baví ty postavy. Myslím si, že jsou poměrně dobře napsané, i když je vidět, že se tvůrci patrně snaží přizpůsobit dnešnímu trendu a vtlačit do děje trochu zvratů tím způsobem, že každá postava si jede na vlastní triko. Ale seriálu to prospívá, takže tím líp.

Temný případ

Temný případ (2014)

Trochu mi vadilo to rádoby zajímavé pseudofilosofické žvanění. Já chápu, že potřebovali vytvořit propast mezi obšoustem Harrelsoneam a ultrainteligentním McConaugheym, ale snad to šlo i jinak. Každopádně se mi to strašlivě líbilo, mělo to jak akci, tak úměrnou míru dalších oblíbených kriminálních faktorů. Těším se na pokračování.