Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (17)

Pot a krev

Pot a krev (2013)

Když v úvodu filmu Daniel Lugo (Mark Wahlberg) prochází fitness centrem, na moment má divák možnost vidět ukrajinského boxera Vladimira Klička, který boxuje s Danielem do pytle.

Poslední kvartet

Poslední kvartet (2012)

Když Robert Gelbart (Philip Seymour Hoffman) po telefonu potvrzuje koncertní vystoupení v Číně, visí za jeho zády plákát k Janáčkově "Intimate Letters" v podání filmového kvarteta Fugu v Carnegie Hall.

Pot a krev

Pot a krev (2013)

Film se na pár vteřin ocitne i v Praze, a to když Sorina (Bar Paly) vypráví, že začínala v Transylvánii a účastnila se soutěže Miss Bukurešť. Vidíme záběr na Hradčany z Karlova Mostu.

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Pojem "wallflower" se používá pro člověka, který nezapadá do kolektivu, je stydlivý a vždy je v pozadí, tzv outsider.

Mac & Devin Go to High School

Mac & Devin Go to High School (2012)

Snoop Dogg a Wiz Khalifa vydali stejnojmenné album (2011), které je soundtrackem k filmu, ještě před jeho dokončením.

Zkrat

Zkrat (2011)

Mallory Kane (Gina Carano) nosí ve filmu zelenou mikinu s nápisem „Trinity College Dublin“. Samotná herečka ve skutečnosti chodila na střední školu v Las Vegas, která se též jmenovala Trinity.

Californication

Californication (2007) (seriál)

Na zdi původního domu, kde bydlela Karen (Natascha McElhone) s Hankem (David Duchovny), byl nasprejovaný nápis "Dogtown", což je přízvisko čtvrti v kalifornské Santa Monice, který používali legendární skateboardisti, o nichž byl natočen snímek Legendy z Dogtownu (2005).

Hříšníci

Hříšníci (2011) (seriál)

Na zdi hospody "The Alibi Room", kam Frank (William H. Macy) pravidelně chodí, vysí světelná reklama "Pilsner Urquell".

Úlovek

Úlovek (2009) (seriál)

Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009).

Úlovek

Úlovek (2009) (seriál)

Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole.

Have Dreams, Will Travel

Have Dreams, Will Travel (2007)

Kniha, kterou čte Ben ve vojenské akademii, je "Na cestě" od Jacka Kerouaca. Kniha je stejně jako samotný film o cestování přátel napříč Amerikou. Kerouacova kniha je též zfilmována pod stejnojmenným anglickým názvem On the Road (2012).

Dead Man Running

Dead Man Running (2009)

Na filmu se mimo jiné podíleli také angličtí fotbaloví reprezentanti Rio Ferdinand a Ashley Cole.

The Notorious B.I.G.

The Notorious B.I.G. (2009)

Když sedmnáctiletý Biggie rapuje na ulici proti Primovi, v pozadí je vidět plakát k filmu Juice, ve kterém hrál hlavní roli Tupac Shakur. Je to malý odkaz na tohoto rapera, který byl také ve filmu stvárněn Anthony Mackiem. V této scéně je podle všeho Biggiemu sedmnáct let, film Juice byl ale natočen až v roce 1992, kdy bylo Biggiemu zhruba 19-20 let.

Rozsudek smrti

Rozsudek smrti (2007)

Když starší bratr Billy Darley telefonuje v noci pod mostem, je za ním vidět na zdi graffity panenky Jigsawa z filmu Saw (2004). Je to odkaz na režiséra Jamese Wana který je režisérem obou filmů.

Hostel

Hostel (2005)

Když Eli Roth o filmu teprve uvažoval, povídal si o svém nápadu s kamarádem Quentinem Tarantinem, kterému se tak zalíbil, že Rotha okamžitě přiměl napsat scénář. Po jeho následném zhodnocení se Tarantino rozhodl, že se bude podílet na produkci a propůjčí své jméno i k propagaci.

Reklama

Ovládací panel
6. nej uživatel USA
22 bodů