Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 328)

plakát

Jarní vody (1968) 

Adaptace ruských autorů se nikomu nepovedla. Tyto filmy jsou obecně omezené na vystupování z kočáru, žvanění v salonu o hovně, nekonečné scény z divadel a společenské fráze. Z úcty ke Krškovi jsem vydržel až do konce. Chování Víta Olmera, hlavního hrdiny souvisí se sexuálním psychopatem. Myslí jen koulema a hormonama. Jediný kdo tam hraje je Kemr a Fialová. Ostatní tupě čuměj do kamery a přeřikávaj text. Ani Pucholt by to nezachránil! Kamera Josefa Illíka je na úrovni, ale ani on to nezachránil.

plakát

Kluci na řece (1944) 

Film poplatný době vzniku. Kromě fanclubu města Písek (ke kterému patřím jako moravský nacista) mě v něm nic nezaujalo. Točeno částečně na pravém břehu. Dnes stojí na břehu řeky paneláky a to daleko horší, než u nás v Třebíči. Děj je prakticky o ničem, nebo o tom, co jsme viděli již 50x. Láska chudého chlapce ze slamu k slečně z jiné společenské třídy.

plakát

Kde řeky mají slunce (1961) 

Krška nezklamal a zvlášť pan kameraman  Josef Illík. Moderně natočené sociálně feministické Noir. Hlušička je smolař, nikoliv partyzán. Míla Myslíková pěkná kurva.  Po shlédnutí si budete vážit, že žijem v době, jaká je.

plakát

Egyptologové (1974) (TV film) 

Herecký koncert českých hvězd. Příběh o fiktivní společnosti Egyptologie, co sloužila starým chlapům zbavit se na chvíli otravných manželek. Sice společnost musí Kopecký zrušit, což zavinila média, ale Sovák se stane Jamesem Bondem. Docela optimistický závěr. Doporučuji.

plakát

Bílá oblaka (1962) 

Absolutně nesdílím nadšení svých oblíbených. Film jsem vypnul v okamžiku, když si Mistrík bere do hor malou holku, je zraněný, sotva chodí a táhne s sebou harmoniku. Sám jsem postižený, chůze mi nejde a poslední co bych si do hor bral je harmonika.

plakát

StB: Přísně tajné! (2022) (seriál) 

Cyklus na dobré a závažné téma. Lenže akosi dojebaný. Velmi zajímavý díl o punku a agentu Plzákovi střídají zcela nudné užvaněné díly o církvi. V záběru je jeptiška, co se nehýbe a vedle ní kouří popelník. Miro Kusý se taky nehýbe, ale žváro mu hulí. To si děláte prdel? Animace zcela zbytečné, zvuková stopa nedbale sestříhána. Tvořili to asi zcela ožralí lidé.

plakát

Barometr (1969) (TV film) 

Je to silný příběh o stáří. Těžko popsat o čem to je. Musí se vidět.

plakát

Ctihodné mrtvoly (1976) 

Italská rutina- Dívatelné, ale se spoustou nedostatků.

plakát

Frona (1954) 

Mám to vypálený, 2x jsem se na to pokusil dívat, jenže nejde to. Mistr Krejčík někde udělal chybu