Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 328)

plakát

Popel (1969) (TV film) 

Další počin Kršky a potýkání se s Fráňou Šrámkem. Nečekejte happy end. Točeno povětšině v Písku, exteriérů tam mohlo být víc. Koncert Fabiánová a Preiss.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Tornatore je jedne z nejlepších rejžů světa. Zde navazuje na 1900. Osamělost a izolovanost. Však závěr vyvrací vše.  Zapomeňte na Malenu a Bariu. Dívat se na to dá, jenže je tam spousta míst, co nějak kloužou až do naivity.

plakát

Svědomí (1948) 

Jímala mě z toho hrůza. V takovém průseru může být každý řidič už zítra....děsný drama.

plakát

Devět kruhů pekla (1987) 

Nezávisle od recenze mě napadla Vražedná pole s hudbou Oldfielda, což i soundtrack je zážitek. Pavlíček s Kocábem nejsou béčkoví skladatelé, podobnost veliká! Film má samé klady, ale....Točeno za komančů. Normální by bylo, že by se Kňažko při politických hádkách se švagrem revolucionářem zmínil o tom, jak je nepříjemné mít tanky na Václaváku, psal se r. 1969. Z filmu vyplývá, že komunisti byli, jsou a budou děsná hovada.  Stačí v TV vidět stalinistku Konečnou. V Asii to ale vyženou až za strop, prostě vraždí a vraždí, to samo chtěl Kléma a jezdil se to do Moskvy učit. Ve filmu vidíme i analogii s čistkami v řadách strany z 50.let. Švára Kňažka je taky mučen, jako Šling a Reicin a pro svou sestru může udělat leda hovno.

plakát

Pravda visí na vlásku (1991) (TV film) 

Na brněnské studio, co vyplodilo tolik sraček jako hovnocuc na Lesné, lze říci, že slušná soudní detektivka.  Jen mě tam vadil nalezený knoflík s kouskem látky, to už použil Georges Simenon.

plakát

Duch soudce Pauknera (1983) (TV film) 

Ano, snad by to mohlo být dobré, jenže ne pod taktovkou Anny Procházkové- ta bába nikdy nic extra nenatočila! Už jen role Jiřího Schwarze dokazuje, že nemá cit. Sice jsem vydržel do konce, ale nevím o čem to bylo.

plakát

Odcházeti s podzimem (1965) (TV film) 

Celý film je o tomto: Blanka Bohdanová je zamilovaná do poručíka Bártla. A von se střelí do palice! A o tom se tam žvaní a žvaní a člověk čeká na nějaký děj. Žádný tam není, i takové slátaniny napsal Šrámek. Mě bavil  Stříbrný vítr i Měsíc nad řekou. Jenže toto je tlachání nějaké staré panny a ducha druhořadého důstojníka.

plakát

Na zámku (1999) (TV film) 

Jiří Strach je béčkový režisér. Povídka Čapkova jako by zde ztrácela na tempu. Prázdných míst jsou tam mraky. Do blba čumící Kříž nepřekvapil, tento idiot měl zůstat v Kanadě. Co by s tím udělal Menzel? Byl by to parádní film, co by háky vydělal.

plakát

Racek (1993) (TV film) 

Absolutně nedívatelné zpracování A.P. Čechova. Vše je tu o hovnu, jen samé žvanění,  a přitom zde hraje Řehák, Hanzlík i Bláhová. Naprosto excelentní hudba Jiřího Bulise. Ty ostatní držky z brněnských hospod tu přeříkávají text ztvárněný patloněm Drhou.  Naprostý trapas. Brněnské studio se zase předvedlo. Zjistil jsem si Drhu: Nikdy nic dobrého nenatočil. Druhý viník je Čechov!