Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (9)

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

Dokonalé, naturalistické, precizní. Nicolas Cage, který jinak silně přehrává, zde přímo exceluje. Nevím o žádné roli, kterou by tak bravurně zvládl, jako tuto roli umírajícího alkoholika. A Elisabeth Shue v roli anděla v lidské podobě - tento film je strhující, smutný a krásný zároveň. Netřeba dalších zbytečných slov - to se musí vidět. Pět hvězdiček.

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) odpad!

Na Kozí příběh jsem se vyloženě těšil a nechtěl jsem věřit negativním recenzím. Mé zklamání bylo o to větší. Je neuvěřitelné, jak někdo dokáže pohřbít tak vděčné téma, jakým je stará Praha se všemi svými pověstmi a geniem loci. V tomto paskvilu už chyběl jenom Mrazík s Marfušou. Kozí příběh patří mezi natolik nepovedené filmy, že by jejich autoři měli platit pokutu za prznění dobrého vkusu. Tento film doporučuji pouze po konzumaci jedovatých hub na rychlé vypumpování žaludku.

plakát

Pražské noci (1968) 

Jak píše Oskar - magická stará Praha láká miliony turistů, ale přesto skoro nikoho nenapadlo natočit nějaký film, který by se právě "tajuplné" Praze věnoval. Možná je to dobře, protože např. animovaný Kozí příběh byl katastrofální. Ale Pražské noci mají své kouzlo a podařilo se jim vystihnout genia loci. Film podbarvuje skvělá hudba Zdeňka Lišky, která samo o sobě zvedá film minimálně o jednu hvězdičku. Když k tomu přidáme ingredience v podobě Jiřího Hrzána, Mileny Dvorské a Miloše Kopeckého, nemůžeme nic zkazit.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Většina soudobých filmů pro děti trpí mnoha nešvary. Většinou se urputně snaží zalíbit dětem i dospělým, jenže z této křečovité snahy vychází často filmový paskvil, který nezaujme žádnou cílovou skupinu. Přesně toho jsem se obával u Kukyho. Ale byl jsem mile překvapen. Tento snímek má v sobě lehkost a originálnost, není podbízivý, není vypočítavý. Naopak je hravý a fantazijní, tedy přesně takový, jaký má dobrý film pro děti být. Těžko říci, jak by vypadal Kuky, kdyby ve spolupráci na filmu pokračoval Skála. Pokud chcete hledat chyby, určitě byste jich v Kukym pár našli. Ale pokud se dokážete aspoň chvíli dívat dětskýma očima, pak zjistíte, že je to nádherný film, který si zaslouží pět hvězdiček. Ta pátá je za "nemainstreamový" konec.

plakát

Maharal - Tajemství talismanu (2007) (seriál) 

Další zahozená příležitost - zápletka zajímavá, mohl to být velmi povedený dobrodružný snímek pro děti. Výsledek je opačný - bezbřehá nuda. Ševče (Jandourku), drž se svého kopyta (dokumentárních pořadů pro dospělé). Když někdo neumí natáčet filmy pro dětské diváky, neměl by se o to znovu a znovu pokoušet, jsou to vyhozené peníze.

plakát

Fotr je lotr (2000) 

Robert De Niro, Ben Stiller a na první dojem vtipná zápletka. Z toho se dalo "vytřískat" hodně zábavy, ale Roachovi se podařilo nemožné - zazdil všechny předpoklady k dobré komedii a vznikl neslaný a nemastný snímek, který se marně snaží být zábavný. Když si uvědomíte, jak dobrá ta komedie mohla být (s jiným režisérem), je to skoro smutné.

plakát

Přítelkyně z domu smutku (1992) (seriál) 

Při sledování tohoto seriálu vás postavy vtáhnou přímo do děje. Depresivní atmosféra vězení je všudypřítomná, takže se určitě nejedná o pohodový seriál na nedělní odpoledne. Každá z postav je perfektně vykreslená a nezapomenutelná. Ale tři herečky zde opravdu excelují - Jiřina Bohdalová, Helena Růžičková a samozřejmě Ivana Chýlková, která se snad pro tuto roli narodila.

plakát

Rychlé šípy (1969) (seriál) 

Jistě, dalo by se tomu vytknout pár drobností, ale jako celek působí seriál velmi povedeně. Nikomu se už asi nepodaří natočit Rychlé šípy s tajuplnější atmosférou, která se vznáší nad tajemnými Stínadly. A nepolapitelný Široko v podání Jana Třísky? Ta nejlepší volba.

plakát

Černá labuť (2010) 

Velké zklamání. Očekával jsem unikátní film, ale dostal jsem pouze slušně odvedenou filmařskou práci. Jedná se o typicky přeceňovaný snímek, ve kterém se každý snaží vidět něco úžasného a jedinečného, aby jeho názor zapadnul mezi názory ostatních "užaslých" diváků. Průměrný psychologický thriller s neoriginální zápletkou, pochvalu si zaslouží jen Natalie Portman. Žádný strhující závěr se nekonal, vše bylo předvídatelné a mnohokrát viděné v jiné formě. Tento film se tváří jako přelomové umělecké dílo, ale je plný klišé.

Ovládací panel