Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (352)

plakát

All of Us Are Dead (2022) (seriál) 

Vůbec ne tak špatné, jak se mě tu někteří ulrakrutopřísní cynikové snaží přesvědčit. Jen se zkrátka musí počítat s tím, že se seriál točí převážně kolem školáků hozených do velice přepjaté životní situace, proto je v něm (pro někoho nepřekousnutelné) moře momentů, které se do děje tak trochu žánrově nehodí. Příliš zlehčování, příliš nucené romantiky, nyvých pohledů, nesmyslných rozhodnutí. Ale opakuju, je to o školácích. Sami bychom si asi při zombie apokalypse uvěznění ve škole se svým "krušem" nevedli lépe.

plakát

Novinářka (2022) (seriál) 

Jednu věc dramatům o žurnalistice a politice prostě neodpustím, a to - opravdu úsměvné - omílání toho samého, co už jsme tisíckrát viděli, jen v bleděmodrém. Netflix opět nezazářil.

plakát

Někdo musí zemřít (2020) (seriál) 

Zakončení zklamalo patosem a pitomostí a zbořilo dojem z dokonalého druhého dílu. Postava matriarchální megerovité babky nešíří ten strach, který ve mně scénář chce mermomocí vzbudit; působí ploše - nic, co už bychom nikde jinde neviděli. Proto se mi v posledních pěti minutách chtělo spíš smát. No, naštěstí byl ke všemu vážně solidní lead-up.

plakát

Moře klidu (2021) (seriál) 

Nádherně nasnímaná vata.

plakát

Midnight (2021) 

Docela dobrý thriller natočený z jiného úhlu než obvykle. Radši než na detektivy a ostřílené svalouny se soustřetí na slabé, občas vynalézavé, občas zpanikařené oběti a jejich snahu za každou cenu přežít, a dále na záporákovu úlisnou genialitu a vůli zvítězit.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Stále to ve mně kolísá, jestli se Papírový dům nabušený průměr, nebo pokulhávající nadprůměr. Ono je to totiž sérii od série. Jak bych všem vřele doporučila druhou a třetí, tak první a čtvrtou považuju spíš za nutné expoziční a upadávající zlo. První půlka pětky pak zase táhne procentáž o něco nahoru - no, uvidíme, co dál. Každá aspoň trochu originální věcička ze zatuchlých Netflixových vod se cení.

plakát

Pěreval Ďatlova (2020) (seriál) 

Na to, jak banální je závěr, se seriál snaží všemi možnými i nemožnými kombinacemi si diváka až do toho neosoleného a neomaštěného konce udržet. Rozeseje kolem spoustu střípků, aby nakonec nepoužil ani jediný.