Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (51)

plakát

Spiknutí (1997) 

Po pátém shlédnutí zjišťuju, že se tenhle film dostává do mých top 10, Mel hraje pošuka jako o život a Julia Roberts je pořád krásnější :-)

plakát

Špinavá hra (1969) 

Na druhé shlédnutí musím dát za plný počet. Caine jako obvykle skvělý ale tady vůbec není špatný pro mě dosud neznámý Nigel Davenport , kdy už kvůli němu jsem si přál trochu jiný konec - ten konec, který staví dokonale na hlavu jakýkoliv smysl války.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Gibson má koule! Natočit v roce 2016 film, kde hlavní hrdina je silně věřící adventista sedmého dne (ne muslim) a v celém filmu je pouze jeden záběr na černocha, který se na bojišti mihne na tanku (nemám nic proti černochům), to chce v dnešním ultra korektním a do zádele menšinám lezoucím světě odvahu. Jinak k filmu - dobře koukatelná válečná část, malinko slabší ta civilní - někdo jistě napíše, že film je plný patetizmu a heroických scén, ale sakra proto se na to tak dobře kouká, protože tak to prostě tenkrát bylo.....

plakát

Quigley u protinožců (1990) 

..."Když je člověk v práci nový, tak je normální, že to ze začátku nejde úplně dobře"... :-) Jedna z mnoha hlášek co se mi vybaví v souvislosti s tímhle parádním majtrštykem. Hudbu netřeba komentovat - spolu s parádním zvukem karabiny Sharps (s výborným Tomem Selleckem za zaměřovačem) dělá 70% filmu.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Akční pecka roku! Tempo, výprava efekty - jednoznačně film pro 3D kina. Kola při sešlápnutí pedálu trhaj skálu, okolo diváka lítaj trosky aut a v jednu chvíli jsem si málem sáhl po volantu :-) Škoda jen, že se nevyždímalo trochu víc ze startovní - konečné základny - udělaná byla super. Hardy a Theron válí - jak se od nich čeká a trio hlavních psychoušů je zlý jak má bejt - za mě 4,5.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Co dodat. Kapky deště padají na mou hlavu mě hráli na svatbě a plakát ze závěrečné scény mi visí v kuchyni... :-)

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Hudba, kamera a herci za plný počet. Scénář - bohužel. Pokud se tvůrci na začátku v titulcích ohánějí spisovatelem J.F. Cooperem, tak z jeho původního díla vybrali náhodně několik scén, většinu hlavních postav a vznikla americká lovestory, která opravdu nemá v předloze žádný základ. I to bych dal - konec konců film musí taky vydělávat a je potřeba nalákat do kin i dámské publikum. Co ale nedávám je, jak američtí tvůrci musí do scénáře k filmu z roku 1757 cpát za každou cenu "americké osadníky", kteří chudáci nemohou bránit své domovy, protože musí bojovat za proradné angličany. Jinak opakuji hudba a záběry pralesa kam oko dohlédne...krása. Jinak souhlas s komentářem elizabeth_ba - přečtěte si knihu dřív, než ji dostane do pracek Hollywood.

plakát

Tanec s vlky (1990) 

Na pozadí skvělé hudby Johna Barryho jezdí poručík Dunbar nekonečnou zvlněnou travou, miluje Stojí s pěstí a nalézá smysl života. Film mě uchvátil už jako kluka a vždy, když si ho po letech pustím, je to pořád stejně silný zážitek. Jeden z mých top 5 filmů!!!

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Nejslabší díl trilogie. Jako kdyby Jackson věděl, že fanoušci na poslední díl prostě musí přijít a v případě nesplnění jejich očekávání se nic neděje, protože od Tolkiena stejně není co dalšího natočit. Donekonečna natahované souboje - včetně do očí bijících nesmyslů jako souboj Legolase (který zde nemá co dělat) na spadené kamenné věži několik minut bojuje s přerostlým skřetem, kdy věž visí nad propastí a ne a ne spadnout. A když už, tak antigravitační Legolas si v klidu vyskáče po padajících kamenech zpátky. Za mě tři hvězdy pro předchozí dva dobré díly a za posledních 10 minut.

plakát

Interstellar (2014) 

Nádhera!!! Tenhle film mě prostě dostal.