Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 658)

plakát

Bullet Train (2022) 

Výborná akční oddechovka, při které nemusíte moc přemýšlet. Stačí se zabořit do gauče, nachystat si nějaký oblíbený nápoj a dvě hodiny se oddávat jedoucímu vlaku a pár cool postavičkám, co v něm pořád pobíhaj, mlátí se a říkaj nějaký ty moudra.

plakát

Film roku (2021) 

Musím dát plný počet, protože tak dobrou satiru na filmový průmysl jsem dlouho neviděl. Humor je svérázný a nejspíš nesedne každému, mě ale sedl jako prdel na hrnec. Když k tomu připočtu excelentní herecké výkony ústředního tria, tak o čem je tu kurva vůbec řeč?

plakát

Rakeťák (2022) 

Koukl jsem na Rakeťáka především z důvodu, že celá série Toy Story patří mezi mé vůbec nejoblíbenější animované filmy. Ty mají laťku hodně vysoko, což bohužel o tomto filmu říci nemohu a zažil jsem tak až na pár zajímavých scén velké zklamání.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

4,90

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Fantastické pokračování akční klasiky. Takhle nabušený akční nářez jsem už řadu let neviděl. Žádné CGI sračky, ale poctivá filmařina. Tom Cruise je pořád frajer a ostatní herci jsou též dobře vybráni. No a závěrečná akční scéna, to teda klobouk dolu. Takhle si já představuju akční film moderní doby. Možná by se pánové a dámy z Disney a spol mohli na Top Gun podívat a inspirovat se.

plakát

Tony Hawk: Dokud kolečka neupadnou (2022) 

Skateboarding jako sport nesleduji, ale Tony Hawk už od mého mládí patřil k mým oblíbeným sportovcům. Dalo by se říct, že spolu s Kelly Slaterem se jedná o 2 mé oblíbené sportovce ze sportů, které jinak nesleduji. A tak jsem moc rád, že o téhle legendě vznikl dokument, který se klasicky věnuje dětství, začátkům, jeho rodině a vztahů s jejich členy, sportovním úspěchům včetně legendárnímu roku 1999 a první devítistovce v historii skateboardingu, ale též četným zraněným a jeho velkému egu a ženám. Je toho zkrátka dost, proto ta dlouhá stopáž. Která ale rozhodně není na překážku.

plakát

Vřískot (2022) 

Po kultovní jedničce asi nejlepší díl série a kdyby nebylo toho úplného závěru (čímž myslím závěru po závěru), uvažoval jsem tak na 4,5. Tím tedy za 4 hvězdy. Ale velmi silné. Vřískot se nesnaží jít novou cestou, ale dává divákovi, na co byl zvyklý. Nadhled, hravost, spoustu pomrkávání po jiných hororech, předchozích dílech série i jejím fiktivním filmovém zpracování "Ostří", pravidlech, pre/se/re a dalších quelech, humor a v neposlední řadě také krev. Dočkáme se i překvapení. Původní postavy jsou sice trochu do počtu, ale především David Arquette mě bavil. Za mě fakt sympatická zábava, která se nebere vážně a dá divákovi, co od tohoto filmu očekává. Noví tvůrci přinesli svěží vítr a Wes může být hrdý.

plakát

Zlato (2022) 

Po zhruba hodině neskutečné nudy nastává lepší závěr, kdy to Zac nemá úplně jednoduché, přesto jsem od tohoto filmu čekal před premiérou o něco víc.

plakát

Síla psa (2021) 

Vůbec nechápu ten hype a řadu ocenění tohoto filmu. Vždyť se jedná o naprosto průměrný western lomeno drama, kde sice skvěle hraje Benedict Cumberbatch, ale to je asi tak všechno. Naznačená homosexualita mezi ním a synem manželky jeho bratra je asi hlavním motivem, proč byl film nominován na řadu ocenění. Což je bohužel dokladem strašné fanatické neomarxistické dnešní doby, když tak málo stačí.

plakát

V zajetí rychlosti (2005) 

Krásný pozitivní film plný pozitivních lidí, které na své cestě za dobrodružstvím potkává Anthony Hopkins. Ten je mimochodem též pozitivní a skvělý, jako ostatně obvykle. O skutečném Burtu Munroeovi jsem do této doby neslyšel, ale film rozhodně stojí za vidění.