Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Biografie (53)

Jodie Whittaker (herečka)

21.03.2018

Celým jménem Jodie Auckland Whittaker je známá anglická herečka, divadelnice, dabérka a rozhlasová herečka, která vystudovala na Guildhall School of Music and Drama.Její herecká kariéra sahá již do jejího mládí, kdy projevovala zájem o hraní v různých divadelních inscenacích, avšak menšího rozsahu. Rovněž se i párkrát objevila… (více)

Patrick Ness (scenárista / spisovatel)

04.12.2016

„Svůj život nepíšeš slovy... svůj život píšeš činy. To, co si myslíš, není důležité. Záleží jen na tom, co činíš." Citát Patricka Nesse k jeho knize Volání netvora.Patrick Ness se narodil dne sedmnáctého října roku 1971 ve Spojených státech amerických, coby syn vojenského amerického poručíka – to je důležité zmínit, neboť se… (více)

John Boyega (herec / producent)

15.11.2015

Znám své filmy, miluji své filmy.John Boyega se narodil dne sedmnáctého března roku 1992 v Peckhamu v Londýně v Anglii ve Velké Británii, jakožto syn nigerijského páru. Je to divadelník a herec, který se objevuje především ve filmech a televizi. Občasně pak i dabér (například ve hře od Disneyho - Disney Infinity 3.0). Ačkoliv… (více)

Sam Kelly (herec)

15.06.2015

Sam Kelly se narodil dne devatenáctého prosince roku 1943 v Machesteru v Lancashire v Anglii. Byl to herec, divadelník, rádiový moderátor, hlasatel a komik britského původu známý především díky BBC, u které strávil většinu svojí kariéry.Svou hereckou kariéru započal poměrně pozdě a to díky LAMDA, kde vystudoval roku 1967 a… (více)

Paul McGann (herec)

29.03.2015

„Lékaři, uzdrav se sám..." – hláška Paula McGanna ze snímku The Night of the Doctor (2013)Paul McGann se narodil čtrnáctého listopadu roku 1959 v Liverpoolu v Lancashire v Anglii ve Velké Británii do římsko-katolické rodiny jako mladší batr Joe McGanna a starší bratr Marka Mcganna. Je to anglický herec, divadelník, moderátor a… (více)

Mark Burton (scenárista / režisér)

11.01.2015

Mark Burton se narodil dne třicátého měsíce září roku 1960 ve Whitchurch-on-Thames v Anglii ve Velké Británii. Je to známý scénárista, režisér, skladatel, hudebník, moderátor a hlasatel.Pakliže chceme vylíčit filmografickou historii Marka Burtona, musíme si nejprve něco povědět o jeho začátcích u rádia. První zmínka o jeho… (více)

Peter Davison (herec / režisér / scenárista)

14.09.2014

„Sny jsou důležité, nikdy je nepodceňujte" – Peter Davison jako pátý Doktor Who.Peter Davison, Celým jménem Peter Malcolm Gordon Moffett Davison, se narodil třináctého dubna roku 1951 ve StreatHam v Londýně v Anglii ve Velké Británii. Je to anglický herec, režisér, scénárista, divadelník, komik, bavič, moderátor a skladatel.… (více)

Jon Pertwee (herec)

14.09.2014

A tear, Sarah Jane? No, don't cry. While there's life, there's...Jon Pertwee, celým jménem Jon Devon Roland Pertwee, se narodil dne sedmého července roku 1919 v Chelsea v Londýně v Anglii ve Velké Británii a zemřel dne dvacátého května roku 1996 ve věku sedmdesáti šesti let v Sherman v Konektikatu na infarkt. Byl to filmový,… (více)

William Hartnell (herec)

14.09.2014

One day, I shall come back. Yes, I shall come back. Until then, there must be no regrets, no tears, no anxieties. Just go forward in all your beliefs, and prove to me I am not mistaken in mine. William Hartnell se narodil roku 1908 dne osmého února v St. Pancras v Londýně v Anglii ve Velké Británii a zemřel dne dvacátého… (více)

Adam Brown (herec)

12.04.2014

Adam Brown se narodil dne dvacátého devátého května roku 1980 v Berkshire v Anglii ve Velké Británii. Je to anglický herec, divadelník, spisovatel, scénárista, komik, mim a stand-up komik. Vystudoval John O'Gaunt Community Technology College v Hungerford v Berkshire a posléze umění na Middlesex University v Londýně, kde se… (více)

Tuppence Middleton (herečka)

12.04.2014

Tuppence Middleton je anglická herečka, která se narodila dne dvacátého prvního února roku 1987 v Bristolu v Anglii ve Velké Británii Nigelovi a Tině Middleton. Někomu by mohlo připadat její jméno jako oříšek, ale byla tak pojmenovaná podle matčiny přezdívky, kterou měla v dětství.Už na základní škole Bristol Grammar School… (více)

Marianne Jean-Baptiste (herečka / režisérka)

12.04.2014

Celým jménem Marianne Ragipcien Jean-Baptiste se narodila dvacátého šestého dubna roku 1967 v hlavním městě Anglie v Londýně ve Velké Británii. Je to britská herečka, zpěvačka, skladatelka, textařka, příležitostná režisérka a divadelnice. Už od útlého dětství věděla, že chce svůj život zasvětit umění a to především na prknech… (více)

Linda Park (herečka)

11.04.2014

Linda Park se narodila dne devátého července roku 1978 v Seoulu v Jižní Koreji. Je to jihokorejská herečka, tanečnice a baletka. Ačkoliv se narodila v Jižní Koreji, většinu svého života prožila v San Jose v Californii, protože se do něj ve svém útlém dětství přestěhovala společně s rodiči, a proto se jí dostalo také amerického… (více)

William Kircher (herec)

11.04.2014

William Kircher se narodil dne dvacátého třetího května roku 1958 na Novém Zélandě. Je to herec, divadelník a dramatik.Pravdou je, že mladičký Will byl odhodlaný riskovat prakticky cokoliv, jen aby mu to nebránilo ve své vysněné kariéře herce. Proto také lhal o svém věku, když se hlásil na novozélandskou školu v Toi Whakaari na… (více)

Peter Hambleton (herec)

11.04.2014

Peter Hambleton se narodil roku 1960 na Novém Zélandu. Je to hollywoodský filmový a seriálový herec, popřípadě příležitostný režisér a divadelník.Hrát začal již ve dvaceti letech, avšak spíše v amatérské studentské tvorbě, a proto se příliš neví, v jakých těchto – především kraťasech – účinkoval, protože mnohé se ani… (více)

John Bell (herec)

11.04.2014

John Bell se narodil dne dvacátého října roku 1997 ve Skotsku ve Velké Británii. Je to skotský herec, který je stejnojmenně pojmenován jako jeho starší jmenovec, který taktéž jako on pochází z Velké Británie.John začínal s hraním ještě jako malý desetiletý chlapec a to díky tomu, že byl vybrán na konkurzu britskou televizní… (více)

Dragomir Mrsic (herec)

07.04.2014

Dragomir Mrsic se narodil dne druhého října roku 1969 v Prijedor ve státě Bosna a Hercegovina. Je to především sportovec a herec švédsko-srbské národnosti, který je dobrým přítelem populárního herce Toma Cruise.Ačkoliv mu bylo již více, než třicet šest let, rozhodl se Dragomir, že prorazí do filmového showbyznysu a zkusí své… (více)

Mary Pat Gleason (herečka)

07.04.2014

Mary Pat Gleason byla zejména herečka, spisovatelka a scenáristka, přičemž známou se stala především díky mnohým americkým seriálům a komediálním hollywoodským filmům, kde ztvárnila všemožné osobité role žen.Mary se objevila ve filmografickém uměleckém průmyslu už v roce 1982, kdy začínala v televizní sérii dnes již oblíbeného… (více)

Ken Stott (herec)

07.04.2014

Kenneth Campbell "Ken" Stott se narodil dne devatenáctého října roku 1954 matce Antonii a otci Davidovi v hlavním městě Skotska v Edinburghu ve Velké Británii. Je to skotský herec, který se převážně objevuje v televizních produkcích ve Velké Británii, neboť se v nich cítí prakticky jako ryba ve vodě. Vystudoval George Heriot's… (více)

Kick Gurry (herec / režisér / scenárista)

07.04.2014

Christopher "Kick" Gurry se narodil dne dvacátého pátého května roku 1978 v hlavním městě Austrálie v Melbourne. Je to australský herec, který vystudoval na Wesley College v Melbourne, kde patřil mezi nejlepší studenty.Aktivním hercem se stal ve svých osmnácti letech v roce 1996 a to počínaje snímkem The Inner Sanctuary, kde… (více)

Reklama