Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (642)

plakát

Spravedlnost podle Spensera (2020) 

Fajn snímek, od kterého na začátku nic nečekáte a na konci nebudete zklamáni, spíše naopak. Marky Mark si nehraje na Sherlocka a i proto je pro něj jednodušší získat si se svým "týmem" divákovy sympatie. Zápletka není z nejsilnějších, ale nějak mi to u filmu jako celku nevadilo. Občas jsem se zasmál a nakonec jsem byl spokojen. V závěru si tvůrci nechávají pootevřená vrátka k případnému pokračování, zřejmě záleží na číslech a jak rozhodnou manažeři v Netflixu, uvidíme.

plakát

Nikdo (2021) 

Je to dobré! V rámci žánru dokonce velmi dobré a má to koule! Chvíli je to John Wick (2014), chvíli si Bob Odenkirk chystá finále ve stylu drsnějšího Sám doma (1990), ale důležité je, že tvůrci do toho šli s tím, že jsou si vědomi, že skoro všechno už tady bylo a že nevadí některé postupy zopakovat. Když se to udělá kvalitně, tak to přeci nemůže vadit. A zde byla laťka nastavena vysoko. Některé momenty jsou správně drsné, u některých se zase zasmějete a výsledná hodinka a půl příjemně odsýpá. Snad jen ten konec byl lehce "over the top", jak se říká, ale celkově mám z filmu radost, i za Boba, kterému nemám problém toho frajera věřit.

plakát

Pro balík prachů (2020) 

Liam Neeson jede i zde v zajetých kolejích akčního hrdiny proti své vůli. Ale jde vidět, že tato část kariéry už se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. Přece jenom donekonečna se s o generaci či dvě mladšími borci poměřovat nemůže. I tak pro něj mám v této jeho tak obvyklé poloze lehkou slabost. Zde se ovšem vůbec neměl o co opřít, neb story je zde tak blbá a neuvěřitelná, že se jen těžko ztotožňuje s postavami a motivy, které stojí za jejich jednáním.

plakát

V úskalí (2020) 

Sofia Coppola má bezesporu talent. Talent udělat z obyčejného a komorního snímku o lidských vztazích velice příjemnou podívanou s fajn herci. Dokazuje tak, že k parádnímu zážitku není potřeba nacpat film superhrdiny a mít na natáčení přestřelený rozpočet s tunou efektů. Nene, Sofia na to jde od lesa a ukazuje, že méně je někdy více.

plakát

Palmer (2021) 

Palmer je přesně ten typ filmu, který potřebujete jednou za čas vidět, abyste si řekli, že svět je snad ještě v pořádku. OK, trochu přeháním, ale je fajn sledovat jednoduchý příběh o lehce vynuceném vztahu mezi trestancem s temnou minulostí a klukem, který je očividně trochu jiný, než jeho vrstevníci ve škole. Nic víc a nic míň. A jako bonus se k tomu tvůrcům umně daří kličkovat mezi klasickými klišé a přílišným patosem. Více než příjemný zážitek, u kterého jsem si opět uvědomil, že tenhle typ filmů z "venkovské" Ameriky mi prostě sedí.

plakát

F1: Touha po vítězství - Série 3 (2021) (série) 

Poslední série jede snad v ještě vyšších otáčkách, než dvě předchozí. A že nastavily laťku proklatě vysoko. Tentokrát se dostaneme do zákulisí snad úplně všech týmů a sledovat jednotlivé příběhy tohoto světa je zkrátka zábava - a to neskutečně návyková! Troufám si tvrdit, že tato dokumentární série je o mnoho zábavnější, než závody samotné, kde už se roky pro diváka nic moc nemění a dost často se během závodů ani nic pořádného neodehrává. Pokud ale divák dostane omáčku ze zákulisí, nabírá najednou Formule 1 úplně novou úroveň atraktivity. Kapitolou sama pro sebe je potom předposlední epizoda, která snad nenechá chladným (!) vůbec nikoho.

plakát

Nula nula nula (2020) (seriál) 

Seriál z drogového prostředí! (Cože, už zase?) Přesto jsem se do něj pustil, zajímal mě takříkajíc jiný pohled na problematiku. Zde se v podstatě celou dobu protínají 3 příběhové linie z různých částí světa a businessu, které se na konci spojí, a jsou navíc vyprávěny pomocí flashbacků. Všichni ti, co už sledovali osudy Pabla Escobara a kolumbijských kartelů asi nebudou překvapeni brutalitou, která v tomhle fochu vládne. Ostatní to možná osloví o to více. Netvrdím, že se nejedná o poctivou seriálovou tvorbu, ale místy mi vadila přílišná roztahanost a relativně pomalé tempo. Navíc ani závěr s protnutím všech zúčastněných nebyl z řady překvapivých. Přesto bych ale nad ZeroZeroZero nelámal hůl.

plakát

16 bloků (2006) 

Nevynalézavý akční kousek ve stylu "Dostaň někoho někam do dvou hodin. Zn.: Jde po něm celé město a po tobě tím pádem taky." Ale ve výsledku se jedná o solidní podívanou s více či méně známými herci a jedním rapperem. Ovšem málokdo se na snímek asi podívá znovu.

plakát

Psí poslání 2 (2019) 

Není to nic světoborného anebo objevného, ale je to natočeno tak, že se na to prostě a jednoduše dobře dívá. I když je koncept v podstatě jen zkopírovaný z prvního dílu a celé se to naroubovalo na nový příběh. Ale kdo má k nejlepším přátelům člověka alespoň minimální sympatie, ten zklamán nebude.

plakát

Dark Waters (2019) 

Je to jeden z mnoha filmů, kdy se právník z velké firmy, který celý život bojoval za korporace, najednou z nějakého důvodu rozhodne pomoci o mnoho slabšímu jedinci, který se naštval a jednu z velkých korporací zažaloval. Zde jako bonus vše probíhá podle scénáře na základě pravdivého příběhu. K tomu přidejme velmi kvalitní herecké obsazení a zajímavé téma a film je na světě. Pokud máte tento typ právnických dramat podle pravdy rádi, přijdete si na své. Na druhou stranu po pár dnech nebo týdnech film velmi pravděpodobné zapadne mezi ostatní kousky v rámci svého žánru.