Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Muzikál

Recenze (152)

plakát

Ram Teri Ganga Maili (1985) 

Poslední film Raje Kapoora. Dokazuje, že když je režisér génius, tak může obsadit svého netalentovaného, nudného nejmladšího syna, a modrookou, téměř rusky vypadající a rovněž netalentovanou Mandakini, a vytvořit krásný příběh. Je tu hodně symboliky, hlavně mezi tím, jak řeka Ganga a dívka Ganga jsou obě "znesvěceny" hříchy mužů. Je tu poměrně dost polibků a je tu Mandakini docela tak jak ji Bůh stvořil, a přesto z toho nemá člověk pocit, že by se díval na něco nepatřičného. Její nahota vyjadřuje její nevinnost, ne smyslnost. Hudba je skvělá a takřka legendární, hlavně závěrečná píseň porovnávající lásku Radhy a Meery.

plakát

Závod (2008) 

Po neskutečně nudných 40 minutách, kde vrcholem umu byl dialog "Pojďme na oběd." - "Tak dobře", dostal film dobré tempo. Zvratů je plno, některé se daly tušit, jiné opravdu překvapily. Gratulace režisérům, kteří geniálně obsadili Sameeru Reddy, která byla ve své hloupé roli tak protivná, že mi přestala vadit panenka Barbie Katrina. Nějak nechápu, proč ANil Kapoor podepisuje takovéhle role, nemají mu co nabídnout a vidět ho lepit se na o hodně mladší dívky je trochu trapné. Nejlepší výkon podává Akshaye Khanna. Písně se snaží být sexy, ovšem moc jim to nejde. Konec mi přišel trošku dlouhý, nicméně jsem docela zvědavá, co s postavami, které neodpravili, udělají v letošním porkačování.

plakát

Angliština Engliština (2012) 

Já nevím... všichni tvrdí, jak se s EV ztotožnili.... já ne. Asi že takhle se k ženám u nás nikdo nikdy nechoval. Není to film, na který bych měla nutkání podívat se znovu. Scéna, kdy se Laurent a Shashi vysmívají tlusté holčině v metru mne vyloženě znechutila, a toho melodramatu tam přeci jen bylo příliš mnoho - například výprava Shashi do Ameriky vypadal ze záběrů, jak když od rodiny utíká a už se nikdy nevrátí. Taky jsem nepochopila, proč Shashi Laurentovi neřekla, že je vdaná a nemá zájem, když viděla, že on o ni stojí. Místo toho jen dělala, že nemá čas a nějaké ty ofuky. A ta děcka si taky vychovala špatně ona.... Film je to opravdu dobrý, skvěle zahraný a líbil se mi, ale letos se mi jiné snimky zamlouvaly mnohem víc. Kahaani, Agneepath, Barfi, OMG.... všechny byly podle mne lepší. Trochu mi to určitě zkazilo vysoké očekávání po přečtení některých recenzí.

plakát

Dokud budu žít (2012) 

Děs běs velebnosti. Hloupý příběh s idiotní zápletkou a plný logických chyb. Nejhorší film, který Yash Chopra zvládl natočit, ale vina padá hlavně na jeho neumětelského syna Adityu, který napsal scénář. SRK nemá co dělat. Tahle role mu neměla vůbec co nabídnout. A jeho pětadvacetileý avatar byl k smíchu. Rozmazali mu vrásky, že vypadal jak animovaný, a stejně pořád ne na 25. Jako věřící osobu mne vyloženě urážela Meera se svým postojem k Bohu. Bůh není handlíř a nefunguje na povel. Meera vůbec byla s odpuštěním šáhlá. Celý film byl založen na tom, co ona si ve své choré mysli vymyslela, a pak si to stačilo jen tak rozmyslet. Prostě na ránu. Katrina se umí hýbat, nicméně tanec je pro mne hlavně o prožitku, a ten jí chybí. Její tancování je však stále lepší než její hraní. Sice už mne tak neirituje jako dřív a nemám potřebu vyškrábat jí oči, ale je pořád otřesná. Jeden výraz pro všechny emoce a nulová hlasová modulace. Anushka byla na ránu. Opět. Ještě jsem ji neviděla hrát jinou postavu než rozjařenou energickou puberťačku. A ty její kecy o tom, jak dnešní generace jenom s někým sexuje apod byly docela na zvracení. A už vidím jak by se mezi muži ve vojenské zóně promenádovala takhle neoblečená. Ani jedna z hereček nesdílela pražádnou chemii s hrdinou, takže ani romance se nekonala. Hudba dosti nevýrazná. Jediné dvě písně, které jsem si zapamtovala, jsou Chhala a Jiya Re, celkově však Rahman zklamává. A to je špatně, protože filmy Yashe Chopry vždycky měly skvělou muziku. Plusy: Shahrukhova poezie na motorce hned na začátku, a Neetu Singh a Rishi Kapoor. A to je vše. Nadále hodlám předstírat, že posledním filmem CHopry byl Veer-Zara.

plakát

Khiladi 786 (2012) 

Další masallovitá komedia jižního typu.... prvních čtyřicet minut jsem se bavila skvěle, pak to ale šlo tak nějak do háje a byla nuda.... O tom, jak dvě zlodějské rodiny chtěly uspořádat svatbu dětem, ale lhaly si navzájem, že jsou u policie. Akshay Kumar musí těchhle filmů nechat, za poslední rok vychrlil hned tři, a ve všech tak nějak hraje/nehraje..... Asin má možná slušnou kariéru jinde, ale v Bollywoodu ji mám zaškatulkovanou jako "křoví".

plakát

Student of the Year (2012) 

Sice chválím Karana, že si pořídil jiné herce než obvykle, ovšem filmař je to nešikovný, a ani tohle dílko mi to nevyvrátilo. Také to bylo celé nějaké rozpačité a plné ubíjejících stereotypů.

plakát

Chaudhvin Ka Chand (1960) 

Sotva ji spatří, zamiluje se bohatý a urozený muslim do Waheedy Rehman. Neví kdo je, a tak nechá služebnou to zjistit. A aby si mohl svoji lásku vzít (a vyřešil tak ještě dalších pár věcí), odmítne oženit se s nabízenou nevěstou - a zajistí, že si ji vezme jeho věrný přítel Guru Dutt. Jenže to neví, že služebná mu dala špatné informace - a ještě dlouho nezjistí (díky zahalování a dalším věcem, které se vážou k muslimským zvykům a tradicím), že přítele oženil právě s tou, na kterou si sám myslel. Film je nádherně natočený, vizuální pohádka, a Waheeda Rehman je opravdu tak krásná, že ani na okamžik nepochybujete, že se do ní musí každý ihned zbláznit. Milovala jsem první polovinu, ale druhá trochu drhla. Opravdu nemusím příběhy, kde si kamarádi strkají děvče mezi sebou, aniž by se zeptali, co ONA chce. Zde to bylo horší tím, že jeden s ní byl už ženatý se vším všudy. Pořád jsem doufala, že Guru Dutt se sebere, a začne si manželku chránit, než aby přemýšlel, jak ji přeci jen nacpat příteli.

plakát

Dev.D (2009) 

Aneb Devdas, jak ho nemáme rádi. Když zbavíte tenhle konkrétní příběh všech "staromódních" emocí, zbavíte ho všeho, pro co se lidem vždycky tak líbil. Ocenila jsem, že "Chandramukhi" dostala prosto, který si její postava zaslouží, a že jí tvůrce poskytl nějaký příběh na pozadí, ovšem s tím jsme hotovi za 20 minut a nastupuje pak druhá, unuděná polovina. To, že necháte postavy brát drogy, mluvit sprostě a sexovat bez zábran, ještě neznamená, že jste vytvořili originální a dobrý film.

plakát

Splynutí duší (1964) 

Klasika v hlavních rolích s Rajem Kapoorem, Vyjayanthimalou a společnost jim dělá Rajendra Kumar. Jde o klasický romantický trojúhelník, v němž oba muži jsou nejlepší přátelé prahnoucí láskou k jedné ženě - ale zatímco jeden to přiznává, druhý, to, právě kvůli příteli, úzkostlivě tají. Naneštěstí ona by raději právě toho, který nechce nic říci. Když tedy Raj Kapoor zahyne při vojenské akci, cestu mají najednou milenci volnou. Jenže Raj se vrací zpět, stále stejně zamilovaný. Film má chybky a vždycky se mi zajídaly příběhy, kde si dva přátelé přehazují jednu ženu, aniž by se jí zeptali, co ona sama chce. Nicméně Sangam uspěl v tom, že jsem se snadno vcítila do emocí hlavní hrdinky, a navíc Vyjayanthimala i Raj Kapoor jsou oba skvělí herci. Hlavně na ni je radost je dívat se, je bezpochyby hvězdou celého filmu. Snad to mohlo být celé tak o dvacet minut kratší a konec bych také uvítala méně dramatický.