Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (95)

plakát

Divoké vlny (2007) 

"Quiet on the set. And we're rolling. Cody Maverick interview, take one." Konečně! Po dlouhé době originální a nevtíravý 3D americký animák. K dokonalosti mu teda trochu chybí, ale za mě zásah do černého.

plakát

Red (2010) 

"Old man my ass!" Režisér Redu Robert Schwentke se při natáčení asi hodně naučil. Minimálně se naučit měl, protože mít v jednom filmu takovouhle sbírku herců par excellence, kteří si to ještě k tomu neskutečně užívají (obzvláště John Malkovich a Helen Mirren), se jen tak nepovede. Navíc výkony "staříků" úplně v pohodě filmu vybojovaly 4*, které by s jiným obsazením měl jen ztěží. Pohodová, nenáročná, příjemná, akční a hlavně legrační podívaná (na Malkoviche a plyšový prase asi dlouho nezapomenu). EDIT: Po několika dalších shlédnutích musím upgradovat na 5 hvězd.

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Ok... dám pět, i když je to těsný. Myslím, že si to tenhle film zaslouží. Za to, že se nebojí. Za to, že jde bez přikrášlování pěkně do hloubky. Za upřímnost, přirozenost a za skvělé herecké výkony ústřední trojice Moore - Bening - Ruffalo. A taky za to, že mě donutil několik dní přemejšlet nejen o tom, jestli mu dám čtyři nebo pět hvězdiček :)

plakát

Mary a Max (2009) 

"Not much has happened since I last wrote except for my manslaughter charges, lotto win, and Ivy's death." Mary je z Austrálie, Max z New Yorku. Ani jeden z nich nemá kamarády. Oba jsou normální. Tedy ne tak úplně, ale jsou to prostě lidi, o kterých se normálně filmy, a zvláště animované celovečerní, netočí. Tenhle je navíc prošpikovaný hláškami a životními moudry... a animace je nádherná. Nic míň bych ani od tvůrce krátkometrážního oscarového Harvieho Krumpeta nečekal. Bohužel Mary and Max působí trochu tak, jakoby úžasného dvacetiminutového Harvieho tak dlouho natahovali na skřipci, až ho konečně natáhli na minut devadesát... a co si budeme povídat, Barry Humphries coby vypravěč na Geoffreyho Rushe prostě nemá.

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

"They say even the proudest spirit can be broken... with love." Coraline mě úplně odrovnala. Ne, že by se jednalo o něco extrémně originálního, to vůbec ne. Zapůsobilo to, jak v tomhle skvostu všechno balancuje přesně na hraně. Na hraně mezi pohádkou a hororem, mezi kýčem a uměleckým dílem, mezi melodií a disharmonií, mezi uvěřitelným a neuvěřitelným. Pan Selick a jeho tým se vyznamenali na všech frontách, od animace přes scénář až po soundtrack.

plakát

Temný rytíř (2008) 

"I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... stranger." Bez epickýho výkonu nebožtíka Heatha bych ty 2,5hodiny nedal. Christian Bale mě už dlouho nebaví (naposledy to bylo v 3:10 to Yuma), nejlepší Batman pro mě asi už navždycky bude Michael Keaton.... a Mr. Nolan se na překonání nebo alespoň vyrovnání laťky nastavené Mementem evidentně taky nechystá. Škoda.

plakát

Závěť (2007) 

"Tohle smrdí provokací." A já k tomuto filmu asi nemám co víc říct. Kusturicovi se povedla vytvořit dvouhodinová gradující oslava ztřeštěnosti. Nehorázná prdel.

plakát

Ip Man 2 (2010) 

Přesně tam, kde jsem z prvního Ip Mana byl nadšenej, mě druhej díl zklamal. Jak tu ostatní píšou, je to takový Hong Konský Rocky... problém je v tom, že tohle netočil pan Avildsen, ani pan Stallone, a přijde mi, že si Ip Man 2 vzal z Rockyho přesně to, co si brát neměl, a stal se tak jen dalším Rockym s ne úplně propracovaným dějem, občas zabíhajícím do samoúčelnosti. Nicméně je to stále moc koukatelnej, nadprůměrnej akční film.

plakát

Jian yu (2010) 

"Karma really is a bitch." Pohodová kung-fu záležitost s trochou šavlovýho baletu, trochou lítání, se zázraky středověké plastické chirurgie a s bandou asasínů, co se perou o přepůlenou mumii. Sice to takhle nemusí dávat moc smysl, ale je to super zábava a na Michelle Yeoh se jako snad vždycky dobře kouká.