Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (737)

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Zážitek vrytý natrvalo nejen v mé paměti - jak v Luhačovických zahradách před lázeňskými duchnami předvádím baletku a la Ace Ventura.

plakát

Affair in Havana (1957) 

Slabší průměr. Krom vcelku nevyužitého záporáka Burra jakožto boháče upoutaného na kolečkovém křesle (nějakým způsobem zmrzačení chlápci v noiru vždy potěší), první filmové role Johna Cassavetese a motivu filmu ve filmu není moc o co stát. Z tmavých uliček měst se Benedek přesouvá na prosluněné pláže Kuby, kde se celý film natáčel. Kubánská hudba mě nebere, femme fatale je snad nejnudnější ze všech a absence noirového vizuálu vrcholně zamrzí.

plakát

Affair in Trinidad (1952) 

Chudák Rita. Musela být za svou kariéru od toho Forda ta ufackovaná.. :-) Dalo by se říct, že jde o pokračování Gildy, ale ne tak záživné.

plakát

Ai no yokan (2007) 

CINEPUR CHOICE 2007- Zpočátku hodně zajímavý snímek - příběh dvou obětí - matky, jejíž dcera zavraždila a otce, jehož dcera byla zavražděna, který se postupem času propadá do podprůměrnosti. Téměř totální abscene mluveného slova láká, nicméně 102 minut pozorovat, jak někdo snídá, obědvá a večeří, mlaská a srká a jak se smaží vajíčka, leze na nervy...

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Chemicky dokonalý trojlístek 🖤 Casey Affleck-Rooney Mara-Ben Foster 🖤, Americký jih, zapadákov, poezie obrazů, nenaplněná láska a můj dohnaný rest. Nedoceněná filmová krása a romantika mého gusta.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Miluju rtěnky Dany Scullyové. Obdivuju ji, jak umí krásně a rychle běhat v botách na podpatku. Závidím jí její krásné vlasy a přítomnost Muldera :-) Při opakovaném sledování jejich (nejen vědeckého) hašteření jsem spokojená asi jako holčička, které se právě na písečku podařila udělat krásná bábovička... :-)

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Nic jsem neočekávala, nic mě tedy nezklamalo. Snad příliš mnoho Boha a víry, ale co, byla tam Scullyová, byl tam Mulder, muckali se a bylo to fajn :-) Akorát Fila je idiot, fakt jsi mě nasral, Kamile, s tím titulkem u své recenze. Vím, proč je nečtu, ale název fakt přehlédnout nejde. Jo a díky za boží UNKLE v závěrečných titulcích!

plakát

A Lady Without Passport (1950) 

Casablanca + Border Incident. __ Btw. ty Lewisovy záběry snímané přes skleněné plochy (např. z vnitřku automobilu) prostě miluju.

plakát

Alice ou la dernière fugue (1977) 

Svérázná parafráze Carrollovy Alenky v říši divů. Pro Chabrola poněkud netypický film představující zajímavý odklon od jeho ostatních filmů.