Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené seriály (9)

Spartakus: Bohové arény

Spartakus: Bohové arény (2011)

Dokonalé! Dokonale zpracovaný prequel! Přestože je tahle šestidílná série natočená vlastně z nouze, tak se jedná o naprostý masterpiece který zastiňuje i Krev a písek. Bohové arény se sice musí obejít bez hlavní hvězdy tedy Spartaca, ale to překvapivě vůbec nevadí. Potkáme se tu totiž ze starými známými z Krve a písku, budeme u začátku Crixa, Ashura, Onomea jako Doctoreho a taky uvidíme přeměnu z Batiata na podlou svini. Dále je nám tu též představena nová postava, a to Gannicus, chlastající a šoustající kelt v podání skvělého Dustina Clare který si přízvisko Bůh Arény plně zasluhuje. Gannicus je hrdina podle mého gusta a i díky skvělému ztvárnění tohoto Kelta Dustinem se stal mou nejoblíbenější postavou seriálu. Co se týče soubojů, tak ty tu jsou stejně úžasné jako v Krvi a písku, leč kdy jsou na tom i lépe, jak choreografií tak vizuální stránkou. Pak především velké finále je vážně velké! Příběh je opět plný intrik, krve, sexu a lidské špinavosti. Navíc i zde jako v původním seriálu celý příběh úžasně graduje k velkému fináli (které je jak už jsem zmínil opravdu velké!). Takže abych to shrnul, to co bylo vytvořenou z nouze se proměnilo v blyštivý diamant který se může hrdě a bez výčitek postavit původnímu seriálu. 100%

Sherlock

Sherlock (2010)

Jeden z nejgeniálnějších seriálů všech dob. 100%

Arrow

Arrow (2012)

My name is Oliver Queen.....Seriály to mají u mě těžké, pokud mě nedokáži plně zaujmout po pár dílech, tak u mě končí (zdravím Dextra). Pokud si seriál chce udržet mou zvědavost a nakonec získat mou plnou pozornost, tak mě musí pro něj v kritických prvních dílech zaujat. Seriál Arrow to dokázal. Hlavním hrdinou je Oliver Queen, jenž ztroskotal na pět let mimo civilizaci na neznámém ostrově, kde se mu něco přihodilo a udělalo to tak z rozmazleného miliardáře, vraždící stroj z lukem, jenž se rozhodnul že se stanem Temným rytířem svého rodného města. Ano hlavní hrdina mi zpočátku připadal jako směs legendy ze Sherwoodského lesa a Temného rytíře Gothem City. Akorát že hlavní hrdina je mnohem nekompromisnější než Batman a rozhodně se neštítí zabíjet. Ze začátku mě to bavilo především díky akčnímu spádu a navíc to celé rychle a příjemně odsejpalo. Teď mám za sebou 15 dílů a celý seriál neskutečně žeru. Oliver Queen je sympaťák, z lukem to fakt umí (pokaždé když slyším natažení tětivy tak mě zahřeje u srdíčka) a odhalování postupně toho co se dělo na ostrově je skvěle zpracováno. Navíc i ostatní postavy si mě získaly, především tedy parťák našeho hlavního hrdiny Diggle, pak jeho sestra Thea jejíž úsměv mě též dokáže zahřát u srdce dále Felicity, která je podle svých slov nudná ajťačka ale mě rozhodně nenudí a samozřejmě nesmím zapomenout na Manu Benneta, sice jsem ho zatím viděl jen ve třech epizodách ale naprosto si mě získal. Arrow se ke mě dostalo jak šíp z čistého nebe, nedřív si získalo mou zvědavost pak pozornost a nakonec mě srazil na kolena a naprosto si mě získal. Navíc pokud si zbylých 8 dílů udrží stoupající frekvenci, tak si první epizoda nejspíš vybojuje plný počet a možná taky zaplní desátý flek v mé topce seriálů. Prozatím dávám za skvělé a sympatické postavy, příběh, flashbacky na ostrov a v neposlední řadě za skvělou akci, která ukazuje že i s viditelně malým rozpočtem to roztočit na plné obrátky 85% You have failed this City! Hodnocení po shlédnutí první série: Tak to mám za sebou. To co zprvu vypadalo jako laciná kombinace Robina Hooda a Batmana se nakonec stalo srdeční záležitostí. I love Arrow! Arrow si mě prostě a jednoduše získal. Získal si mě temnou atmosférou a nekompromisním přístupem, který uplatňuje Oliver Queen. Získal si mě flashbacky na ostrov. Získal si mě postavami, ať už se jedná o trojici kapucářů Oliver-Diggle-Felicity a nebo trosečník Wilson, získala si mě taktéž Thea, Laurel spolu s otcem. Navíc kvalita seriálu rostla díl po dílu, až dosáhla hvězdných výšin v podobě poslední epizody která první sérii zakončila opravdu epicky. No a já už se teď opravdu nemůžu dočkat druhé série, která slibuje pořádný nářez a pořádnou zkoušku pro psychiku postav. His name is Oliver Queen, and he did not failed this city. 95% S02: Arrow is back a to v plné síle! A nutno říct konečně, Oliver, Diggle, Felicity a Wilson-Crixus mi už chyběli....hlavně ta Felicity!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Fenomén dnešní seriálové tvorby. Drsný a krutý svět, kde žádná postava nemá jistou budoucnost. Každou postavu může ze dne na den potkat smrt. A to je ten klíč k úspěchu. Seriál je krutý, a diváka dokáže neustále překvapovat (akorát to nejvíc odnáší Starkové). Tohle je prostě drsné fantasy, kde se za chyby opravdu platí životem a nebo částmi těla. A to je prostě kurevsky boží. K tomu připočtěme napínavý příběh plný zvratů, propracovaný svět s historií a mytologií a desítky nečernobílých postav kterým lze fandit a nebo je nenávidět. Navíc jde vidět že na seriálu se rozhodně nešetří a je to dobře (kdyby takovou finanční podporu měl Spartakus, to by bylo). Hra o trůny je rozhodně jedním z nejlepších seriálu současnosti, a to i přes to že se dle mě kvalitou od první série posouvají níže než výš. Jinak můj typ na železný trůn někdo z trojce Jon Snow, Bran Stark, Tyrion Lannister ale přál bych to Daenerys ale ta dle mě nedopadne vůbec dobře. 1.série100% 2.Série 87% 3.Série 90% 4.Série 100%. Postavy kterým fandím: Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Arya Stark, Jon Snow, Sandor 'The Hound' Clegane. PS: A píseň The Rains of Castamere je tedy něco parádního, hlavně když zazněla v S03E09 tak mi naskočila husina a já jsem věděl že to nedopadne hezky.

Přátelé

Přátelé (1994)

Tady tohle je něco L-E-G-E-N-D-Á-R-N-Í-H-O.