Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Biografie (29)

Ctirad Götz (herec)

15.09.2013

Herec Ctirad Götz se narodil 10. září 1965 v Ostravě. Své herectví má spjaté především s divadelními prkny. Na televizní obrazovce se objevil až když mu bylo 32 let. Šlo o úspěšný seriál České televize Zdivočelá země. I když Ostravák, jeho divadelní angažmá byla rozeseta po celé republice. Vyzkoušel si například účinkování v… (více)

Markéta Fialová (herečka)

08.09.2013

Hlasatelka a moderátorka Markéta Fialová jejíž profesní život je spjat především s komerční stanicí TV Nova se narodila 5. února 1971 v Praze. Vystudovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy, konkrétně masovou komunikaci. Ještě před svým nástupem do zmíněné televize započala kariéru novinářky v Mladé frontě, už před… (více)

Marek Vítek (herec / režisér)

08.09.2013

Novinář, televizní redaktor a válečný zpravodaj Marek Vítek vystudoval Filosofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Svou novinářskou kariéru odstartoval na začátku 90. let v Týdeníku Reflex, po té v Českém deníku. Následně se přemístil do Televize NOVA, konkrétně do redakce zpravodajství a následně pracoval na pořadu… (více)

Jiří Hynek (účinkující)

08.09.2013

Redaktor a televizní reportér Jiří Hynek je považován za jednoho z nejlepších novinářů v České republice.Svou bohatou praxi v médiích odstartoval ve východočeském soukromém Radiu Černá Hora. Do povědomí veřejnosti se ale dostal teprve po té, co se začal objevovat na televizní obrazovce, přičemž si vyzkoušel práci pro obě naše… (více)

Radan Šprongl (režisér / střihač / kameraman)

08.09.2013

Novinář a televizní reportér Radan Šprongl je pracovně spjat především s veřejnoprávní Českou televizí.Svou televizní novinářskou kariéru odstartoval v roce 1995 jako zahraniční zpravodaj FTV Premiéra (dnešní FTV Prima), pracoval také pro TV Nova, od roku 1998 přesídlil do České televize co by reportér pořadu Fakta.Veřejnosti… (více)

Jana Škopková (režisérka / producentka / scenáristka)

08.09.2013

Novinářka, reportérka a dramaturgyně Jana Škopková je profesně výrazně spjata s veřejnoprávní Českou televizí.Na televizní obrazovce se však nejprve začala objevovat od roku 1994 do roku 1998 na komerční Premiéra TV a FTV Prima jako sportovní redaktorka. Později se stala zástupkyní šéfredaktora. V roce 1999 se stala externí… (více)

Markéta Dobiášová (scenáristka / herečka / režisérka)

07.09.2013

Televizní reportérka a producentka Markéta Dobiášová vystudovala Filisofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci.S novinářskou prací na obrazovce začínala v roce 1999 na komerční TV Nova, po té přesídlila na Českou televizi, kde se podílela na zpravodajství a publicistických pořadech Tady a teď a Fakta.Mezi lety 2002 a… (více)

Marek Dobrodinský (herec / scenárista / skladatel)

21.08.2013

Herec a bavič Marek Dobrodinský se narodil 24. října 1962 v Praze. Veřejnosti známý je především svými scénkami a vystupováním ve dvojici s dalším bavičem a imitátorem Zdeňkem Izerem. S ním začínal již na začátku 90. let v rámci Zdeněk Izer show, na televizní obrazovce se s ním objevil v roce 1992 v populárním pořadu Šance. V… (více)

Jan Nedvěd (herec)

21.08.2013

Známý zpěvák a textař Jan Nedvěd se narodil 24. září 1946 v hlavním městě Praze. Vlastní hudební kariéru zahájil v uskupeních vyznávajících beat, jako například The Preachers. Od začátku sedmdesátých let už ale směřoval k trampskému stylu hudby, ke které mu pomohlo angažmá v kapele Toronto, která se počínaje rokem 1974… (více)

Roman Šmucler (účinkující)

21.08.2013

Zubař a moderátor Roman Šmucler se narodil 8. července 1969 v Praze. Vystudoval Fakultu všeobecného lékařství v Praze, konkrétně obor stomatologie. V médiích se začal objevovat již v roce 1989, kdy se jako redaktor Českého rozhlasu podílel na vysílání v období Sametové revoluce. Vedle praxe zubaře dál působil v mediálním… (více)

Nicol Lenertová (herečka)

21.08.2013

Bývalá moderátorka Televizních novin na Nově Nicole Lenertová začala svůj vstup do showbyznysu stylově, získáním titulu Miss Severní Čechy 1994, který byl vstupenkou na celorepublikové finále Miss ČR. Jako finalistka Miss ČR totiž dostala možnost ve Snídani s Novou uvést zprávy. Před kamery TV Nova se pak dostala znovu v roce… (více)

Rey Koranteng (herec)

21.08.2013

Známý televizní moderátor Rey Koranteng, celým jménem Reynolds Koranteng, se narodil 2. srpna 1974 v tehdejším Československu. Matku má Češku, otec však pochází z Ghany. Samotný "Rey" je ženatý a se svou manželkou Monikou vychovává dvě dcery Vanesu a Sofii. Ještě před tím, než začal moderovat Televizní noviny na TV Nova, kde… (více)

Heidi Janků (herečka)

21.08.2013

Moderátorka a zpěvačka Heidi Janků, rozená Heidi Hantlová se narodila 23. listopadu 1962 ve Vítkovicích muzikantům, matka učila hru na violoncello a otec hru na pozoun a dechové nástroje. Heidi proto chodila od první třídy do lidové školy umění na zpěv. Kromě toho navštěvovala i sbor a hrála i na klavír. Nejprve začínala s… (více)

Olga Path Štiplová (herečka)

21.08.2013

Známá bulvární novinářka Olga Path Štíplová, celým jménem Olga Patricie Štiplová, se narodila 29. července 1985 a vyrostla v moravské Mohelnici. Za sebou má studium filmových věd, než se však stala bulvární žurnalistkou, vyzkoušela si například profesi prodavačky v sexshopu. Píše články zaměřené na vztahy, ale věnuje se i jiným… (více)

Hana Šimková (herečka)

21.08.2013

Moderátorka Hana Šimková je dcerou známého baviče a herce Miloslava Šimka. Většina diváků ji zná, jako moderátorku pořadu komerční TV Nova Snídaně s Novou. Po té šla moderovat pořad na ČT s názvem Pozdní sběr. Ten se zaměřuje především na kulturní témata. (více)

Jitka Obzinová (herečka)

21.08.2013

Moderátorka a hlasatelka Jitka Obzinová se narodila v roce 1964. Vystudovala gymnázium a začala pracovat na poště. Po roce 1989 nastoupila do Československého rozhlasu a po té i do České televize, kde působila jako válečná zpravodajka a moderovala  zpravodajský pořad 21. Od roku 1996 pracovala v televizi Nova jako moderátorka… (více)

Stanislav Hložek (herec)

21.08.2013

Stanislav Hložek nebo také Standa Hložek se narodil 16. září 1954 v Kroměříži. Známý je především jako zpěvák a moderátor. Nejvíce se proslavil v pěvecké dvojici s Petrem Kotvaldem, která sklízela úspěchy hlavně v 80. letech minulého století. Hložek vystudoval Střední průmyslovou školu stavební v Gottwaldově. Později studoval… (více)

Kazma Kazmitch (producent / režisér / herec)

21.08.2013

Moderátor Kamil Bartošek, známý pod "uměleckým" jménem jako Kazma, se narodil v Přílepech, vystudoval mediální komunikaci. Jméno si na poli českého šoubyznysu udělal svými rádoby vtipnými krátkými video příspěvky na serveru YouTube, kde si dělal legraci ze všech včetně sebe. Kromě toho nyní moderuje ranní show na Fajn Rádiu se… (více)

Pavel Dumbrovský (herec)

21.08.2013

Moderátor Pavel Dumbrovský začínal svou mediální kariéru ve veřejnoprávní České televizi kdy v první polovině 90. let moderoval publicistický pořad „21" a zpravodajské Televizní noviny. Po té přešel do konkurenční a komerční TV Nova, kde se objevil v pořadech Čtveráci, Volejte Novu, Víkend. Proslavil se však především jako… (více)

Barbora Kroužková (herečka)

21.08.2013

Barbora Kroužková začínala v roce 1992 jako redaktorka Českého rozhlasu, následně si vyzkoušela práci redaktorky na TV Prima, prošla také rádiem, konkrétně stanicí Frekvence 1, aby v roce 1998 vstoupila do budovy České televize v roli moderátorky pořadů „21" a Dobré ráno s ČT. Po té již následovalo moderování pořadů jako Studio… (více)

Reklama