Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Francouzská revoluce

Francouzská revoluce (1989)

Téměř dokonalá rekonstrukce Velké francouzské revoluce. Po shlédnutí tohoto filmu má člověk pocit, že takhle nějak to tehdy bylo.

Kdo seje vítr

Kdo seje vítr (1960)

Herecký koncert Spencera Tracyho a Fredericka Marche. Rovněž Gene Kelly v roli novináře dokázal, že nebyl pouze famózní tanečník. Inteligentní a místy i velice vtipné dialogy. Vynikající film!

Stalo se za bílého dne

Stalo se za bílého dne (1958)

Film jsem viděl okolo r.1960 v kině a byl to jeden z mých prvých "mládeži nepřístupných" filmů :-) Ani po létech neztratil tento film na kvalitě a domnívám se, že ani na napětí. Skvělý je Heinz Rühmann i Gert Frobe. Režie Ladislava Vajdy není o mnoho horší než kdyby film režíroval sám Alfred Hitchcock.

Zkáza Titanicu

Zkáza Titanicu (1958)

Pravděpodobně nejvěrnější rekonstrukce katastrofy Titaniku, bez vymyšlených akčních a milostných nesmyslů. Škoda, že tehdy neměli tvůrci takové technické prostředky jako tvůrci Titaniku Jamese Camerona.

Okno do dvora

Okno do dvora (1954)

Domnívám se, že jeden z nejlepších filmů Alfreda Hitchcocka. Výborní James Stewart a Grace Kelly. Žádné akční šílenosti od prvé minuty, ale nenápadně stoupající napětí. Skvělý film!

Jak ukrást Venuši

Jak ukrást Venuši (1966)

Skvělá, chytrá komedie! Kromě představitelů obou titulních rolí mě potěšil zejména Hugh Griffith v roli sympatického padělatele Bonneta.

Zítra vstanu a opařím se čajem

Zítra vstanu a opařím se čajem (1977)

Vtipná a chytrá sci-fi komedie. Scéna, v níž Hitler vidí svůj vlastní konec, nemá chybu, stejně tak M.Rosůlková a O.Šimánek v roli amerických turistů.