Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 180)

plakát

Bílá královna (2013) (seriál) 

Britská historie je velice bohatá, vydala by snad na tisíce dalších seriálů - a obzvlášt pokud by to bylo pod záštitou BBC, rozhodně by se vždycky jednalo o velice kvalitní počiny. Spojení Británie a historie nemůže prostě nikdy vyjít špatně. Období krvavé války růží si už dlouho něco podobného zasloužilo. The White Queen splnuje všechny moje požadavky do puntíku - napětí do poslední minuty, krásné kostýmy, intriky jak se patří, charismatické postavy. Každý díl je jako jeden výborný dobový film a působí jako realistická Hra o trůny. Obzvlášt jsem si zamilovala Rebeccu Ferguson v hlavní roli a mladého Ironse jako krále Edwarda. Uvidíme, jestli do úplného konce neztratí tempo, ale silně o tom pochybuji, takže jasných pět. EDIT: V posledních dílech mám výtky ke vzhledovému nestárnutí postav (to se opravdu nepovedlo), navíc sílí můj odpor k představitelce Anne, která hraje již od počátku opravdu, ale opravdu mizerně. Myslím, že by navíc bylo lepší zaměřit se v celém seriálu na jedno kratší období, než na dvacet let, působí to mnohdy zmateně a překombinovaně.

plakát

Ptačí zpěv (2012) (TV film) 

Tak u tohoto případu by mě obzvlášt zajímalo, kdo měl na starost obsazení.. Příběh by nebyl vůbec špatný, ale zkrátka si nedokázal udržet moji pozornost kvůli příšerným výkonům šilhavé Poésy a Redmayneho, oproti kterému má i ta Bella ze Stmívání pořádné mimické svalstvo a krásný úsměv. Tak málo charismatické a tak hodně prkenné herce jsem již dlouho neviděla. Docela mě to mrzí, protože bez nich by děj určitě odsýpal o něco svižněji. Navíc mám válečnou romantiku celkem v oblibě. Nezbývá než doufat, že se někdy dokopu k jeho dokoukání - snad v nějakém podnapilém stavu, aby mi ti dva nelezli tolik na nervy. A mimochodem..jediné, co mě přimělo film nevypnout dříve byla účast Krále Severu.

plakát

Girls (2012) (seriál) 

Čekala jsem seriál o krásných holkách, které mají odjakživa všechno na stříbrném podnose a řeší jen módu.. A dočkala jsem se opaku. V tomhle případě je to škoda. Asi jako kdyby se někdo snažil o americké Skins (zase) nebo se minimálně u Britů inspiroval, ale neuměl tomu dodat tu jiskru... Bohužel záživnější příběhy bych viděla, kdybych vykoukla z okna. Takže pilot stačil bohatě.

plakát

Love Sick (2011) 

Tohle že sesbíralo všechna ta ocenění? Je to takový čistý průměr.

plakát

Osudová láska Jany Eyrové (2006) (seriál) 

Další příběh silné ženské hrdinky, které tak milujeme. Filmové adaptace Jane Eyre už jsou přeci jen trochu okoukané a tato minisérie v podstatě nepřináší nic nového. Rozervaný pan Rochester byl zahrán přímo ukázkově a velice charismaticky, troufám si říct, že se jedná o daleko lepší podání, než to Fassbenderovo v nejnovějším filmu. O představitelku rozumné, přesto vášnivé Jane jsem měla starosti - musím říct, že mi úplně nepřipadala jako ta původní Jane, ale ujala se toho dost svojsky a snad i sympatičtěji. Celkově je to kouzelný příběh z krajiny, která vypadá jako z anglických pohlednic. Pro romantické dušičky jako dělané.. Mimochodem další dílo potvrzující pravidlo, že s BBC nikdy chybu neuděláte.

plakát

Luke a jeho příběh (2012) 

Pohodový úsměvný film, který se nesnaží mermomocí v divácích probudit lítost, přestože jde o příběh autisty. Za to palec nahoru. Kdo ale vybral do hlavní role herce, který na to jednoduše nemá, to by mě zajímalo. Luke díky tomu působil spíše jako přeafektovaný transexuál, což poněkud znevažuje dobrý zážitek. Příběh sám o sobě je ale moc pěkný, lidský, nepřitažený za vlasy. I autista může mít své sny, chtít pracovat a "screw" :-)

plakát

Můj nejlepší nepřítel (2011) 

Absurdní, nicméně zpočátku velice napínavá fraška. Kapitán SS a žid ve vyměněných rolích - to tu pravděpodobně ještě nebylo. A možná to tak mělo zůstat.. Po celou dobu jsem si myslela, že sleduji televizní film. Dobová atmosféra byla uměle vytvořená a bylo to setsakramentsky znát. Hudba byla jako ze špatného českého filmu. A přestože je první polovina docela vzrušující a neotřelá, konec mi připadal hrozně unáhlený a odbytý, jakoby to už někdo chtěl mít z krku. A tu komediální složku jsem tedy vůbec nezaznamenala.

plakát

Nekončící nebe (2007) 

Možná, že oficiálně je to nekončící nebe, ale pro mě to bylo nekončící PEKLO! Tohle téma se prostě dalo zpracovat daleko svižněji, zábavněji a sympatičtěji. Hlavní postavy mají bohužel charisma o velikosti piškotu, McInnes působí nepříjemně a neurvale a Monic Hendrickx zase ... nijak. Celé je to takové velké nic zabalené v pěkné krajině a docela poutavém začátku. Nic víc. Jo a kdyby distributoři věnovali filmu alespon deset minut, tak by věděli, že je to "nedokončené" nebe.

plakát

Mes chères études (2010) (TV film) 

Sleeping beauty po francouzsku. At už je to francouzská romantika nebo drama, nikdy se nejedná o vyloženě otřepaný film, na to se u Francouzů můžeme spolehnout. Bohužel, jak už to u takových dramat bývá, je to neskutečně natahované a od půlky už se modlíte za konec. Téma je závažné a alarmující, příběh odporný a těžko stravitelný. Deborah Francois v hlavní roli výborná. Jen škoda, že to trochu neodsýpalo.

plakát

Každým dnem (2012) 

Po celou dobu bych přísahala, že hlavní roli má Robert Downey Jr. .. Nicméně Any day now je sice emocemi nabitý, ale ne v takové míře, jako mohl být. Možná, že kdyby nebylo tolik zbytečných a rušivých zpívacích scén, dostaly by prostor právě ty emoce. Doprovodná hudba je ale opravdu příšerná, pokaždé jsem musela vypínat zvuk. A to je právě to, co mi na filmu vadí úplně nejvíc a díky čemu nedám čtyři hvězdičky. Jinak jsem ráda, že takový příběh někdo zpracoval. Bylo neskutečně smutné sledovat, jak soud raději svěřil dítě nespolehlivé fetačce než-li milujícímu homosexuálnímu páru. Tu bezmoc jsem cítila i já.