Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 180)

plakát

The Big Bang Theory: It All Started with a Big Bang (2012) (TV film) 

Spíš než dokument ze zákulisí je to taková připomínka nejlepších scén k příležitosti sté epizody, kdo v tom hledá něco víc,tak ostrouhá. Rozhovory jsou samozřejmě také zajímavé, obzvlášť úlevné zjištění, že představitelka Bernadette má ve skutečnosti jiný hlas, ale většinou byly nemile přerušeny scénami. Kdo chce slyšet, jestli tvůrci čekali, že se to stane nejúspěšnějším sitcomem na světě anebo vidět oblíbené scény herců, určitě si přijde na své.

plakát

Snílci (2003) 

Zatímco k nám vpadli Rusové, ve Francii se bouřili studenti. A v téhle době se odehrává setkání dvojčat-Isabelle a Thea, s americkým studentem Matthewem.. Je to přesně takový druh filmu, po kterém vás popadne chuť na společnost a dobré víno. Retro atmosféra je celkem příjemná na koukání a prolínání se starými filmy zrovna tak. Ale přesto je tu zjevná snaha šokovat a to mi popravdě moc po chuti nebylo. Obzvlášť ty nechutné scény a oplzlá sourozenecká láska, která naštěstí byla v příběhu jen naznačena a k nejhoršímu nedošlo...Bertolucci tohle spojil s pár pseudointelektuálními rozhovory, aby The Dreamers nabyli dojmu uměleckého filmu, kterým podle mě nejsou ani náhodou. Každopádně to potvrzuje mou dřívější domněnku - Eva Green JE královnou podivných filmů. A za ni a jen za ni 3*.

plakát

Vzpoura (2001) (TV film) 

Ti, kteří se nevzdali naděje a odmítli jen nečinně přihlížet masovému vraždění vlastního lidu a rozhodli se dát najevo odpor si určitě zaslouží, aby se na ně nezapomnělo. Tenhle film je k tomu možná dobrým krokem, ale pořád je to tříhodinové plánování a mluvení s trochou akce ke konci. Natočeno je to se strašlivým odstupem, jakoby se autoři báli přilačit na pilu nebo vydolovat z diváka nějakou tu slzu. Všichni herci jsou navíc neskutečně nevýrazní a angličtina s polským přízvukem jim zrovna na charismatu nepřidá. Nemám nic proti tomu, aby se dění v Polsku natáčelo anglicky, ale na Němce nemluvící německy byl opravdu divný pohled. Mimochodem mi trochu zatrnulo z toho, že takhle zníme my, Češi, anglicky mluvícím lidem, protože to skutečně trhalo uši i mne. Stručně jasně pokus dobrý a obdivuhodný, ale jako celek nezajímavé. A televizní zpracování film taky nezapře....

plakát

Long Branch (2011) 

Jediná chyba tohoto krátkometrážního filmu je, že je KRÁTKOmetrážní :-)

plakát

Dracula (1992) 

Já se přidám k té méně nadšené skupině. Drákula je pro mě největším filmovým zklamáním a to z jednoduchého důvodu; není tomu dávno, co jsem četla předlohu a tak mi tato až hollywoodsky přikrášlená verze připadá vyloženě zprzněná. Vysoké hodnocení omlouvá jen neznalost předlohy :)) (Viz.komentáře některých uživatelů, kteří zprvu hodnotili kladně a po přečtení hodnocení pěkně srazili, je jich víc než dost). Kde začít.. začátek laciný, zrovna tak jako více scén, které působily až parodicky, což si troufám říct, nebyl účel. Překroucené charaktery postav mi lámou srdce, protože zatímco v knize byla Mina počestná a mravná, tady se chová jako hloupý teenager. A Lucy! Lucy, Lucy, Lucy..Z veselé dívky je jednoduše, promiňte mi ten výraz, děvka. Počáteční scéna, kdy se obě hihňají u kamasutry mi napověděla, že tohle půjde trochu jiným směrem, než mělo.. Ale stále jsem doufala ve zlepšení. To se prostě nekonalo. Spíše se mne zmocnila nuda smíšená se znechucením z toho, jakou z toho udělali zase zamilovanou slátaninu, jen aby to bylo patřičně hollywoodsky okořeněné. Mimoto se herci na své postavy absolutně nehodili, snad až na Garyho Oldmana, kterého vidím jako jediný skutečný klad celého filmu. Proč tedy dvě hvězdičky? Snad proto, že mě skoro bolí dát Drákulovi méně, kvůli kultovní předloze.

plakát

The Fades (2011) (seriál) 

The Fades, Vyhaslí chcete-li, duchové, kterým se nepodařilo přejít na druhou stranu a zoufale touží po tom znovu žít.. Zpočátku mi propojení humoru, fantasy a hororové atmosféry připomínalo první řady Supernatural, ale seriál si po prvních dvou epizodách jde vlastní cestou,která je nanejvýš originální. Jenomže- existují případy,kdy nenávidíte hlavního hrdinu tak, že si rvete vlasy jakmile je na scéně (tedy skoro neustále) - a tohle je jeden z nich. Herec sám o sobě špatný není, ale postava Paula je typickým příkladem komplexu méněcennosti a nepochopení, jeho asocialita zavání špatným klišé. V prvních epizodách se to dá snést, ale jakmile odmítne zabíjet Vyhaslé, je to skutečně k nevydržení. Naštěstí seriál zachraňují výborné vedlejší postavy (Lily Loveless jako protivná sestra, vtipný Mac, Vyhaslá Sarah), odkazy na filmy a jejich chyby (Šestý smysl,Stmívání..), příběh (i když ten je chvílemi skutečně přitažený za vlasy), napětí,to, že není všechno tak černobílé jako v jiných žánrovkách, dobro a zlo tu není tak snadno oddělitelné a nebo prvky, které mnozí třeba ani nezaregistrují - síla přátelství, sourozenecká rivalita, nenaslouchající psychiatr, a tak dále a tak dále. Závěr mě ale nijak nenadchnul, navíc zůstaly ještě nezodpovězené otázky.Přesto jsem vděčná, že je jen šest dílů, britská roztahanost zde skutečně nechybí. Co jsem ale postrádala, byla nějaká výrazná a zajímavá hudba, kterou se obvykle v podobných seriálech Britové vyznačují. Přesto za shlédnutí stojí, jen škoda šablonovité hlavní postavy, nebýt té,jdu klidně výš...

plakát

Kvítek karmínový a bílý (2011) (seriál) 

Vítejte ve viktoriánském Londýně, vykresleném značně neidealisticky (dal by se použít výraz realisticky,ale těžko říct), kde špína, zločin, bída a mizérie v chudé čtvrti silně kontrastuje s uhlazenou, čistou a bohatou částí pro smetánku na druhém konci města. Ono prolnutí "dvou světů" je zde divákům naservírováno ne zrona distingovaně a o to přitažlivější se tato minisérie zdá. Možná, že zpočátku může působit jako "červená knihovna",tedy dobová Pretty Woman zaobalená nečistotou a smradem,ale ke konci číhá kruté vystřízlivění. Jak naivní romantiky, tak drahou Sugar. Ano, muži jsou prostě čuňata myslící.. (doplňte si sami). :)) Sugar, tedy zde naprosto excelentní Romola Garai, která se mezi prostitutkami nevýjimá jen bílým chrupem, ale i inteligencí a ambicemi, je postava opravdu sympatická a celé to stojí na ní. Přestože musím opět pochválit i své oblíbené Brity, kteří se dokáží dobového snímku zhostit jako nikdo jiný.V tomhle jsou prostě mí drazí spoluobčané bezkonkurenční. Doporučuji tedy i cynikům, které odradila zmínka o červené knihovně, protože je to překvapivě strhující,temné a originální. Ačkoliv to není úplně stoprocentní a jiný seriál od BBC se mi líbil daleko víc, musím nadhodnotit, zatím jsem tak povedené dobové drama totiž neviděla. A pro viktoriánské období mám jistou slabost. :)

plakát

Top Gear: Indický speciál (2011) (pořad) 

Po africkém speciálu určitě ten nejvtipnější a nejchytlavější speciál, jakého jsme u Top Gearu byli svědky. Zase nejde ani tolik o auta, jako spíš o indickou kulturu a humor, ten je samozřejmě na prvním místě. Roztrhaný nápis na vlacích (z British IT for your company >> Shit for your company) mi asi utkvěl v paměti nejvíc, ale roznáška jídel autem vs. vlakem byla také zabavná. Sice se kluci museli za ty vulgarismy omluvit, ale fanoušky to myslím dost pobavilo. Jen by mě zajímalo, co si teď v Indii o Britech myslí..

plakát

Top Gear: Africa Special, Part 2 (2013) (pořad) 

Komentář se vztahuje k oběma částem. Jednoznačně ten NEJLEPŠÍ díl Top Gearu. Člověk by řekl, že po těch letech klukům z Top Gearu dojdou nápady, ale kdepak. Tenhle díl je navíc důkazem, že TG není vyhraněný jen pro motoristické fanoušky, aut bylo minimálně. Africký speciál má v hlavní roli humor, naschvály, nádherné (přestože někdy blátivé anebo hrbolaté) prostředí Afriky a zase ty nashvály a humor. I cesta za pramenem Nilu byla skutečně zajímavá. Stručně a jasně asi jediný speciál Top Gearu, který si brzy musím pustit znovu.

plakát

Top Gear: Africa Special, Part 1 (2013) (pořad) 

Komentář se vztahuje k oběma částem. Jednoznačně ten NEJLEPŠÍ díl Top Gearu. Člověk by řekl, že po těch letech klukům z Top Gearu dojdou nápady, ale kdepak. Tenhle díl je navíc důkazem, že TG není vyhraněný jen pro motoristické fanoušky, aut bylo minimálně. Africký speciál má v hlavní roli humor, naschvály, nádherné (přestože někdy blátivé anebo hrbolaté) prostředí Afriky a zase ty naschvály a humor. I cesta za pramenem Nilu byla skutečně zajímavá. Stručně a jasně asi jediný speciál Top Gearu, který si brzy musím pustit znovu.