Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (8)

plakát

Narcos - Hodný, zlý a mrtvý (2016) (epizoda) 

!Spoilery! Skvělá epizoda plná napětí. Jen mě mrzí, že zemřel Horacio Carrillo, který byl jednou z mých oblíbených postav. Zajímavý kontrast (scéna plná klidu a v podstatě rodinné harmonie) k osudnému masakru tvořila jedna z následných scén, kde jsme viděli spokojeného Pabla Escobara, jak se vrátil domů k ženě, která mu odevzdává svoji zbraň, poněvadž největší riziko, kterým byl kolonel Cariillo, pominulo. Doufám, že se Pablo plete, a že Murphy s Peňou Carillovu smrt náležitě pomstí.

plakát

Černá labuť (2010) 

V tomto snímku se mi snad líbilo úplně všechno, od úžasného baletního prostředí až po skvělé herecké výkony. Natalie Portman si dle mého názoru Oscara opravdu zasloužila, ale kromě ní se mi hodně líbil také Vincent Cassel ztvárňující hlavní mužskou postavu filmu. Protože jsem strašpytel, tak mi přišly Nininy halucinace celkem děsivé, ale rozhodně musím říct, že byly skvěle natočené. Vše vyvrcholilo závěrečným představením Labutího jezera, které bylo velmi působivé a doplněné nádhernou hudbou od Čajkovského. Film jsem rozhodně neviděla naposledy a ráda se na něj někdy znovu podívám.

plakát

Černá zmije - Černá zmije IV (1989) (série) 

Čtvrtá série Černé zmije je společně s druhou sérií úplně nejlepší. A to také proto, že se na scénu konečně vrátil skvělý Tim McInnerny jako kapitán Darling, a kterému to s knírkem mimochodem celkem sluší. Nejvíc se mi však líbili Hugh Laurie a Stephen Fry, kteří jsou naprosto úžasní (Hugh Laurie jako zpěvačka Georgina je skutečně nezapomenutelný). Tato série nabízí mnohem zábavnější podívanou než ta předchozí, a je velká škoda, že se jedná o sérii poslední.

plakát

Hrabě Dracula (1970) 

Přibližně první polovina filmu byla napínavá, i když plynula celkem pomalu. Stále jsem si však myslela, že se jedná pouze o začátek, a že se film postupně rozjede. To se ale bohužel nestalo a od té doby, co se příběh začal odehrávat v psychiatrické léčebně, ztratil snímek i své napětí. Filmu příliš nepřidala ani postava Renfielda, který se objevoval snad až příliš často, přestože v podstatě nic nedělal a měl stále stejný podivný výraz. Nejhorší však byla „strašidelná“ scéna v Draculově domě, při které vřeštěla vycpaná zvířata a otáčela se a třepala na svých podstavcích, zatímco hlavní hrdinové valili oči a nevěděli, jak se tomuto útoku vycpaných zvířat ubránit. Scéna působila směšně a rozhodně si nemyslím, že by některého diváka dokázala vyděsit. Líbila se mi však postava Draculy v podání Christophera Leeho, i když na můj vkus mohla dostat ve filmu více prostoru. Sympatický byl také Herbert Lom jako profesor Van Helsing. Atmosféru filmu sice dokreslovala napínavá hudba, která byla opravdu dobrá, ale ani ta nedokázala ve druhé části snímku zachránit nezajímavé a nudné scény.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Seriál jsem zhlédla hlavně kvůli Tomu Hiddlestonovi a knižní předloze, která se mi velmi líbila. Ačkoli první epizoda na mě nijak velký dojem neudělala, s dalšími díly byl seriál stále lepší a lepší, což ovšem u posledního dílu neplatí. Závěrečná epizoda mě totiž celkem zklamala a myslím si, že závěr podle knižní předlohy by seriál zakončil mnohem lépe. Myslím si, že Tom Hiddleston se do role Jonathana Pinea hodí a v hlavní roli podává opravdu skvělý výkon. Mimo něj zazářili také Hugh Laurie jako hlavní záporná postava a Tom Hollander, kterého jsem viděla úplně poprvé, a který mě velmi zaujal. Kdo mi ale úplně nesedl, byla postava Angely Burr, která mi přišla strašně nesympatická a moc na mě nepůsobila jako hlava celé operace. Nedokážu si sice představit, co by se mohlo odehrávat v zamýšlené druhé sérii, protože děj na mě v závěru poslední epizody působil ukončeně, ale ráda se nechám překvapit.

plakát

Hodinka (2011) (seriál) 

Tento seriál patří jednoznačně mezi jedny z nejlepších, co jsem kdy viděla. Zaujal mě již po první epizodě a po skončení jednotlivých dílů jsem se vždy nemohla dočkat pokračování. Seriál má úžasnou atmosféru padesátých let a v hlavních rolích excelují Ben Whishaw, Romola Garai a Dominic West. Skvělý byl také Anton Lesser, který mě zaujal již dříve v Jindřichovi V., ale asi nejvíc ze všech mě nadchla Anna Chancellor, jejíž Lix byla naprosto okouzlující. Na začátku druhé série jsem měla obavy, zda bude seriál stále stejně kvalitní a zajímavý i bez Antona Lessera a s novou zápletkou, ale obavy rozhodně nebyly na místě. Peter Capaldi skvěle zapadl a seriál rozhodně neztratil nic ze svého kouzla. Nedostatkem seriálu je snad jen otevřený závěr druhé série a neexistence navazující třetí, ale třeba se jednou dočkáme.

plakát

Dickensian (2015) (seriál) 

Na tento seriál jsem se velmi těšila, a o to víc jsem byla zklamaná. V seriálu vystupuje mnoho rozličných postav z Dickensových děl, ale přesto mi přišlo, že se v jednotlivých epizodách skoro nic neděje. A je to velká škoda, protože se jedná o velmi zajímavý a originální námět. Z postav mě dokázali zaujmout pouze Fagin a Amelia Havisham. Chyba je možná v mé neznalosti postav vystupujících v seriálu, poněvadž z Dickensových děl jsem četla nebo viděla opravdu málo. Sledování seriálu jsem nakonec po pěti epizodách vzdala.

plakát

Vojna a mír (2016) (seriál) 

Toto seriálové zpracování považuji za velmi zdařilou adaptaci Tolstého slavné knižní série. Délka seriálu (celkově 6 hodin) umožnila tvůrcům obsáhnout velkou část původního děje, což u filmového zpracování není možné. Díky tomu získávají prostor mimo Nataši Rostovové a knížete Andreje Bolkonského také další postavy, například Natašin bratr Nikolaj, který se v Bondarčukově zpracování z šedesátých let nevyskytuje téměř vůbec. Seriál má velmi dobrou atmosféru, i když poněkud britskou, a myslím, že jsou zde dobře ukázány vztahy mezi postavami, což by mělo usnadnit orientaci diváků neznalých knižní předlohy. Jako nedostatek považuji snad pouze kostýmy, a to zejména ženských postav, které by dle mého názoru měly více odpovídat době, ve které se seriál odehrává.