Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Melancholie

Melancholie (2011)

Každý den se na nás valí ze všech stran neskutečné množství informací ať už z médií, od lidí kolem nás, z prostředí ve kterém žijeme. Necháváme si vštěpovat do hlavy blafy, které z nás dělají loutky. A když si dovolíme nesouhlasit, jsme divní, nemocní, zvláštní, odlišní. Když však dojde na lámání chleba, ti co byli ,,silní" většinou utíkají zbabělé z boje. Ti co pochybovali o pravdivosti vnucovaného se snaží ještě sobecky plánovat svůj vlastní šťastný závěr a ti nemocní co se nenechali zlákat odcházejí se ctí. Jediné pravdivé je to, co se doopravdy stane. Tak vidím já tu pomyslnou 19. jamku.

Nauka o snech

Nauka o snech (2006)

Co je to realita? V běžné řeči i ve filosofii to, co je, případně souhrn všeho, co je, na rozdíl od pouhých představ, iluzí, přání, možností atd. Proč však podléhat definicím. Já říkám. Realita je pro mě svět, který doopravdy vidím, případně souhrn všeho, co cítím, na rozdíl od toho, co vidí většina lidí, ale ne všichni. Krásný film!

Vše o mé matce

Vše o mé matce (1999)

Po shlédnutí tohoto mistrovského snímku jsem se ještě půl hodiny nemohl pořádně nadechnout. Vlna emocí mě málem zadusila. Výborné herecké výkony, skvělá depresivní muzika, výborná režie i zpracování. Asi jsem filmový masochista, ale já si to neskutečně užíval.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Jsem fascinován. Takové přesvědčení o svém životě má jen málokdo z nás. Splněná touha po svobodě, po splynutí s přírodou si však může vybrat i tu nějkrutší daň. Tento film má pro mě obrovské poslání. Žij život tak, abys umřel šťastný. I když v tomto případě hlavní hrdina na sklonku svého života narazí na další velmi překvapivé zjištění.