Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (80)

plakát

Avatar (2009) 

James Cameron je zmrd. To je hlavní věc, kterou jsem si z tohoto filmu odnesl. Kdyby nepotřeboval "Written and directed by", tak by mohl stvořit úžasný film. Neřikejte mi, že by nenašel dobrého scénáristu, který by ze zajímavé myšlenky udělal úžasný film. Takhle je to na pohled orgastické, akční... Nenudí to, ale rozdělení na hromadu zlých a pár hodných film degradují. Až moc. Škoda, že příběh nemá trošku lepší smysl, s takovým rozpočtem by se dalo udělat úžasné filmové dílo. Takhle to je naprosto typický příklad komercionalizace umění...

plakát

Ghajini (2005) odpad!

Ohavné! První zrůdnost, která člověka přepadne, je jazyk, jakým postavy mluví. Tamilština je jistě zajímavý jazyk, ovšem zde je kombinován s angličtinou tak, že vznikají příšerné patvary. Anglické titulky, které jsem měl k dispozici, představují opravdu odporný scénář - ovšem zde může být chyba v překladateli a tak tento bod není zcela objektivní. Hudba je strašná. Poslouchat během dvaceti minut stále dokola stejný motiv je zničující. Zvláště pak, je-li ten motiv nepovedený. Nedostatečné herecké výkony pouze podtrhují hrůznost celého díla. A pak tady máme příběh. Musím po pravdě říci, že 21. minuta byla osudová a film jsem vypnul. Odpornosti popsané výše mě k tomu donutili, z příběhu toho tedy tolik nemám. Ale Memento jsem viděl. Vzhledem k dostupným informacím na Wiki a devítině zhlédnutého filmu si dovolím tvrdit, že se jedná o nepovedený remake. (Ačkoli na Wiki nám tvrdí, že o remake nejde. Pak jde o ubohou a nepovdenou krádež, řekl bych.)

plakát

Tři dny Kondora (1975) 

Kniha je prostě lepší. A k tomu jsem Redfordovi nevěřil ani nos na obličeji.

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Je to takový moc letem světem. Kniha je mnohem působivější a hlavně celistvější.

plakát

Tropická bouře (2008) 

"I don't read the script. The script reads me." Škoda občasné nudy, jinak je tam zábavy hromada.

plakát

Doogie Howser, M.D. (1989) (seriál) 

Hudba je příšerná. Celkově je seriál příliš starý na to, aby dokázal pořádně bavit. Ale Neil Patrick Harris je AWESOME a díky němu je to celé LEGENDARY!!!

plakát

Grindhouse: Planeta Teror (2007) 

Chce to sice mít hranici zvrhlosti na míle vzdálené normálu v lidské populaci, ale pak je z toho opravdu skvělá a veselá podívaná.