Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (9 956)

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Nesnesitelné české peklo, u kterého jsem nepoznal, jestli je vizuálně opulentní adorací na drogy nebo vztyčeným ukazováčkem, upozorňujícím na problémy dnešní mládeže. Nekoukatelné a neuvěřitelné vzhledem k tomu, jak vypadal předchozí režisérův Banger.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Matthew Vaughn a jeho noví Kingsmani pro celou rodinu. Argylle od první minuty nezapře své tvůrce ale po prvních deseti minutách divák pochopí, že tentokrát to bude jiné a bohužel i horší. Argylle je poctou i výsměchem starým špionážním filmům a Bondovkám se špetkou Honby za diamantem. Je to svižné, neustále se něco děje, cestuje se z místa na místo a dokonce jsou zde minimálně 2 zásadní zvraty, které film posouvají jinam a vysvětlují tím nějaké logické lapsy. Hlavní problém Argyllle je v tom, že nemá žádné high life momenty, které od Vaughna všichni očekávají. To je znát hlavně u akčních scén, které jsou bez explicitního násilí (PG-13) a hlavně znatelně upravené pomocí CGI (v reálném světě z Bryce Dallas Howardové prostě akční hrdinku neuděláte). Argylle je tak nenáročnou a pohodovou zábavou, která i přes přepálenou stopáž nenudí ale nikdy si divák neřekne wow a postačí mu, vidět to na VOD v pátek večer.

plakát

Bratři Sunovi (2024) (seriál) 

Úvod navnadí, následná rozmělněnost unudí. Další případ seriálu, který by fungoval lépe jako "devádesátiminutovka" s obstojnou akcí. Příběh ale těch více než 7 hodin neobhájí a pozornost jsem ztratil někde u třetího dílu.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Denis Villeneuve pokračuje v krasojízdě a přináší nám pokračování svého monumentálního díla. Duna: Část druhá je opět epická podívaná, která ale divákovi nejde naproti a epičnost zde zobrazená je pocitově jiná než je tomu u klasických, obřích blockbusterů. Druhá Duna je na pohled a poslech obrovský film, který vypráví obrazem namísto dialogů ale zároveň se nebojí, aby se několikaset milionový trhák z velké části odehrával v malých, prázdných místnostech. Villeneuve diváka opájí krásnými obrazy ale nepřináší davové scény ani obří bitvy a ty nejepičtější scény čítají dvě desítky postav, jednu Ornithopterů a Harvester. I přes celkově větší příběhový záběr, není druhá část o moc větším filmem než byla ta první a s tím musí divák počítat při návštěvě kina. Zjednodušeně, líbila se jednička, bude se líbit dvojka a je velká pravděpodobnost, že nic epičtějšího jen tak neuvidíme a divák tak rád odpustí pomalejší úvod a zbrklou poslední třetinu.

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Echo přesně ukazuje studiovou nenasytnost, kdy vezmou ničím zajímavou postavu úspěšného seriálu a snaží se na ní postavit nový projekt. Vznikne minisérie s obstojnými bitkami ale ničím zajímavým kolem nich. Naprosto prázdné a zbytečné, pouze dokazující úpadek Marvesneyho.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Velice, velice fajn. Seriál, který funguje pro herní fandy (známé prostředí, postavy, hudba, zvuky) tak i pro hrami nepolíbené a milovníky postapo žánru, který se nebere vážně. Fallout je až překvapivě odlehčená záležitost, která pocitově více připomene Borderlands, než herní Fallout ale pokud na to divák přistoupí, dostane páradní zábavu, která je krvavá, drsná, hravá, atmosferická, vtipná, se zajímavými postavami i jednoduchým ale nosným příběhem. Zamrzí jen tempo, které je z počátku vynikající ale ke konci zpomaluje a příběh začne být trochu vážnější a ve výsledku vyzní do prázdna, než aby skutečně rezonoval. Každopádně už aby tu byla druhá sezóna.

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Pro hráče a ty co vyrůstali v devadesátkách, velice zábavné. V 15 minutových epizodách se dokument vždy zaměří na nějakou zásadní osobu, která formovala počítačové hry v České republice a přestože je to pohled hodně zkratkovitý, vždy přinese zásadní informace bez vaty.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Před vstupem do sálu, ponechte mozek v lobby a můžete se pobavit. Už předchozí souboj nejznámějších titánů nebyl žádným sofistikovaným artem, ale Nové impérium, posouvá pojem tupost na nový level a Godzilla x Kong: Nové impérium se tak nejvíce přibližuje nedávnému opusu Meg 2. Naštěstí je Adam Wingard šikovný řemeslník a tak film vypadá dobře, je extrémně barevný a tak každých 10 minut se rve velká potvora s potvorou ještě větší a jen se mění prostředí. Je to extrémně hloupé a ničení velkoměst už v dnešní době nikoho neposadí na zadek, ale pořád dostáváme film, který je skutečným blockbusterem a tak o dva kroky napřed oproti komiksové konkurenci. 50%

plakát

Griselda (2024) (seriál) 

Ženské Narcos se nekoná a přestože Griselda dlouho slibuje, není žádným epickým dílem, jako spíše dost komorní podívanou o ženském uplatnění v mužském světě (v tomto případě ve světě dealerů drog). Griselda má občas příjemný vibe Zjizvené tváře ale vzestup hlavní hrdinky není tak uvěřitelný jako ten Tonyho Montany. Vergara se snaží ale její přerod z ustrašené paničky, která chce zabezpečit děti, na nelítostnou mrchu, sem jí nežral a i na ploše pouhých šesti dílů, jsem cítil roztahanost a nevyužitý potenciál.

plakát

Hellhound (2024) 

Viditelně nízkorozpočtový akčňák, s obstojnými bitkami ale nefunkčním příběhem a absolutně nezajímavými postavami. 30%