Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (9 949)

plakát

Poslední království (2015) (seriál) 

Hodnoceno na základě první série. Po několika dlouhých měsících a s velkým zpožděním, jsem konečně dokoukal celou Hru o trůny. Navnaděn historickým tématem jsem vyhlížel co dalšího rozjedu a Poslední království se zdálo jako velice dobrá volba. Hodnocení vysoké a vzhledem k tomu, že je seriál přirovnáván ke skvělým Vikingům, těšil jsem se moc. První dojmy velice dobré. Skvělá špinavá atmosféra, působivá ruční kamera a i postavy byly zajímavé. Bohužel jsem si někdy v druhé půlce začal víc a víc uvědomovat, že se toho vlastně moc neděje a bohužel se tento pocit až do konce nezměnil. Nudil jsem se, vývoj příběhu a postav jsem moc necítil a po první sérii končím a vyhlížím něco jiného.

plakát

Ochránce - Vražda vychovatelky (2021) (epizoda) 

Další díl výborné krimi série. Přesto, že je že začátku jasné kdo je vrah, celé vyšetřování je dostatečně napínavé. Herecky opět výborné vč. všech vedlejších postav.

plakát

Ochránce - Slabý kus (2021) (epizoda) 

Skvěle zahrané, napsané i zrežírované. V rámci české produkce další parádní zářez z ČT1.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

První Venom rozhodně nebyl dobrý film. Neměl zajímavého hrdinu a nijak to nezachránila nudná režie a ještě znuděnější Tom Hardy ale jak to u komiksovek bývá, vydělal dost na to aby přišlo pokračování. A bohužel se tak stalo. Venom 2 je po všech směrech příšerný film, který ničím neobhajuje svůj důvod existence. Film, který je ve všem horší než cokoliv od DC a jestli byl Tom Hardy v prvním díle znuděný, zde film vyloženě bojkotuje. Jediným kladem celého filmu je to, že má něco málo přes 90 minut. Venom 2 tak nefunguje jako film, který by představoval zajímavého hrdinu ani jako nenáročná akční zábava, jelikož je akce až na konci a ještě mizerná.

plakát

Temný dům (2020) 

Že začátku atmosférické ale později předvídatelné, koncem připomínající desítky jiných hororů o strašidelných domech. Naštěstí řemeslně slušné a Rebecca Hall velice dobrá.

plakát

Město na kopci - Série 2 (2021) (série) 

Druhá série výrazně jiná a v mnoha ohledech dokonce i lepší. Herecky stále skvělé, Bacon je ďábel a příběh emocionálnější a poutavější. Po ne úplně přesvědčivé první sérii jsem byl překvapen.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Ridley to tam pořád má a i ve svém požehnaném věku, dokáže natočit film, který je výpravný, drsný a napínavý zároveň. Tentokrát vypráví příběh jednoho přátelství a možné zrady z pohledu tří osob, které danou událost vypráví po svém. Není to další akční řež po vzoru Gladiátora a akčních a bitevních scén tu je celkem asi 15 minut. Přesto se jedná o strhující a přes svou komornost velký film, s fantastickou atmosférou a strhujícími výkony. K plnému počtu mi zde chybělo nějaké zásadnější odhalení nebo scéna, která by to posunula dál než jen ke skvělému filmu.

plakát

Tenhle příběh je pravda (2021) (seriál) 

Kevin Hart je fajn, Wesley Snipes super, bohužel materiál na 7 dílný seriál tu opravdu není, přestože se většina dílů vejde do 30 minut. Charaktery jsou velice dobře vystavěné, ale po prvních dvou dílech jsem se šíleně nudil a bylo mi úplně jedno, jak vše dopadne.

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (2021) (seriál) 

Původní animák jsem neviděl, ale tento mi byl celkem sympatický. Tempo jednotlivých epizod je sice dost nevyvážené, ale celkově to má velice příjemnou atmosféru, pár slušných akčních nápadů a Cho je sympaťák. Jako celovečerák by to mohlo fungovat výrazně lépe.

plakát

Paranormal Activity: Next of Kin (2021) 

Technicky rozhodně nejlepší z nekonečné Paranormal Aktivity série. Odlišná atmosféra filmu prospěla, stejně tak prostředí, bohužel tu ale chybí zásadní hororové prvky jako je napětí a strach. Vizuálně pěkné, režijně slabší.