Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (9 965)

plakát

Jantarová komnata (2012) (TV film) 

Jedna z tisíce variací na Indiana Jonese. A jedna z těch nejhorších.

plakát

Stockholmský syndrom (2020) (TV film) 

Další příklad toho, jak je česká produkce rozporuplná. Do kin se serou sračky, které jsem pouhým product placementem a ostudou všech přítomných, ale TV filmy čas od času přinesou dílo, které je nejen zábavné, ale hlavně po všech směrech kvalitní. Stockholmský syndrom, mě nestrhl tolik jako Metanol, ale jasně ukázal, že i my pořád umíme kvalitní filmy. Vznikla tam výborná kombinace dramatu, thrilleru a detektivky, která je chytrá a ukazuje, že i herci z pitomých seriálů, opravdu umějí hrát.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Guy Ritchie a Jason Statham opět spolu, tentokrát ve filmu, který jde zcela proti tomu, co bychom od kteréhokoliv z nich očekávali. Ritchie natočil pomalu plynoucí akční béčko, které připomene drsné kriminálky ze 70. let, ve kterých byli rozhněvanými muži Charles Bronson, nebo Clint Eastwood. Film určitě nesedne každému a to, že je divák milovník, předchozích filmů uvedené dvojice, automaticky neznamená, že mu tentokrát sednou. Rozhodně se však jedná o zábavné a svěží dílo, které se objeví tak jednou za 10 let a přestože mu chybí nějaké wow momenty, vychutnal jsem si ho jako málokterý film, který jsem viděl tak v uplynulých dvou letech. Děkuji obou pánům, protože tohle mi přesně chybělo.

plakát

Tom a Jerry (2021) 

Zvláštní bizár, který mi trochu připomínal celovečeráky s Mr. Beanem. Vše co se zde děje jsme viděli, takže to nemůže bavit žádného milovníka této legendární dvojíce (a to se mezi ně řadím) a nepochopil jsem tvůrčí nápad, kdy živé herce propojí se světem, kde jsou všechna zvířata animovaná.

plakát

Palmer (2021) 

Ničím ojedinělé ani nijak originální drama o bývalém trestanci, který se vrací domů a naváže přátelský vztah s malým chlapcem. Vše co se zde děje, divák očekává a zná z jiných podobných filmů, ale Timberlake je naštěstí dostatečně dobrý herec na to, aby ohraný příběh dokázal utáhnout.

plakát

Hra o trůny - Série 4 (2014) (série) 

Pro mě nejlepší série, plná úžasných scén (epická bitva strážců zdi) i důležitých smrtí několika zásadních postav. A i kdyby to chybělo, souboj Hory by tuhle sérii na 5* určitě dostal.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Ospalé městečko, kde se všichni znají a neděje se zde nic mimořádného až na únosy mladých dívek a vraždu. Mare neni klasickou detektivkou a více se zaměřuje na osudy jednotlivých obyvatel a to převážně na buldočí vyšetřovatelku Kate Winslet, kterou stále dohání tragická minulost. Pro HBO další trefa do černého, kde funguje jak scénář, tak hlavně perfektní herecké výkony i těch nejvedlejsich postav. K dokonalosti chybělo velmi málo a do Kate jsem se tady regulérně zamiloval, protože byla fantastická...

plakát

Mare z Easttownu - Svátost (2021) (epizoda) 

Jako celek je seriál na krásné 4*, protože ne vše zde funguje na 100% ale po dokoukani všech dílů jsem se rozhodl zvlášť ohodnotit závěrečný díl, protože se vše krásně uzavře a závěrečný díl tak je nejen parádní tečkou silného průběhu, ale hlavně neuvěřitelná emocionální nálož, kterou jsem dlouho nezažil a pokud by podobně silné byly všechny díly, byl by to jeden z mimořádných seriálů.

plakát

Neznámá bitva (2019) 

V rámci ruské produkce, snesitelnější snímek. Bitev je možná méně, než je divák standardně zvyklý, ale v tomto případě to ani nevadí a dokonce i postavy dokáží zaujmout.

plakát

Krvavá hra (1990) 

Ostřejší a béčkovější Hunger Games.