Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (9 965)

plakát

Silo (2023) (seriál) 

Na pohled docela hezké a výtvarně epické i přes uzavřený prostor. Příběhově bohužel nezajímavé, táhlé bez výraznější gradace a se spoustou nezodpovězených otázek, které mě ale nepřesvědčují, abych v případných dalších sériích pokračoval. Nebýt silné herecké sestavy, bylo by výrazně těžší seriál dokoukat.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Rozporuplnost, to jsou hlavní pocity, které mám i 24 hodin po shlédnutí. Nolanova jista ruka a preciznost nechybí. Kamera opět bezchybně nádherná. Hudba skvěle podporující všechny scény (bohužel podobně jako u Tenetu, častokrát zbytečně přeřvaná). Herecky velkolepé se známými tvářemi i v epizodních rolích a Cillianem ve vrcholné formě. Bohužel se scénářem mám velký problém. Nolan toho chtěl vyprávět hodně ale na to co vše nakousl by potřeboval osmi dílnou minisérii. Celkový příběh je dost roztěkaný a řada scén by zde nemusela být a naopak je spousta částí, které by si zasloužili rozšířit. Za mě by více pomohlo, kdyby se Nolan zaměřil pouze na Los Alamos a veškeré peripetie s tím spojené. Nemuselo by být tolik postav, odstavil bych nesympatické ženské elementy a udělal bych svižnou dvohodinovku, jako to svého času udělal Nolan s Dunkirkem, který také mohl být tříhodinovou freskou ale právě zaměření na na to podstatné mu prospělo. Celou dobu jsem si říkal, že Oppenheimer bude první Nolanovka, kterou nemusím vidět znovu ale pořád se ve mně pere myšlenka, jestli jsem viděl režijně precizní ale jinak rozporuplný film skvělého režiséra nebo geniální masterpiece režiséra prakticky neomylného. Druhá projekce v klidu domova, tak bude nutná a vlastně se na ni docela těším.

plakát

Ohrožený druh (2021) odpad!

Režisér/režisérka M.J. Bassett má jeden slušný zářez se Solomonem Kaneem a pár snesitelných nízkorozpočtových hororů. Bohužel tím to končí a před časem natočila příšerný Rogue (Megan Fox bojující s africkou faunou) a status příšerného tvůrce si utvrdila tímto nevýrazným a po všech směrech mizerným filmem z podobného prostředí ale odlišným "příběhem". Příšerně digitální zvířata, mizerní herci a nulové napětí a jakákoliv zábavnost.

plakát

Dobrý člověk (2023) 

Klasické americké drama, které je po většinu času smutné až depresivní, ale ve výsledku pozitivní a milé. Florence i Morgan mají za sebou výrazně lepší filmy a od Zacha Braffa se mi výrazně více líbila Garden State, ale Good Person neurazí, přestože vypraví x krát ohraný příběh.

plakát

Det som göms i snö (2018) (seriál) 

Upřímně čekal jsem klasickou detektivku a už první díl mi ukázal, že to s tímhle seriálem nebudu mít lehké. Nesympatický hlavní hrdina, nepřehledný příběh a celkově táhlé, nikam směřující tempo. Vzdal jsem to v půlce první série, tak se seriálu omlouvám, zda se nakonec dostal do nějakého zajímavého vyvrcholení, ale já už čekat nechtěl.

plakát

Život pod psa (1991) 

Jeden z mála filmu Mela Brookse, který není parodií ale pouze komedií. Nijak výrazně vtipné, ale svižné a celkově fajn. P.S. Mel Brooks ještě žije a je mu 97 let.

plakát

Cesta (1971) 

Překvapující úvod, rozehrává příběh dvou sourozenců na jejich cestě přes pustinu do civilizace. Pomalé a táhlé ale s krásnými momenty.

plakát

Pouto nejsilnější (1945) 

Komorní začátky Davida Leana v dobách než se pustil do slavných monumentálních děl. Tentokrát klasické téma lásky, která nemá budoucnost.

plakát

Xi Zang xiao zi (1992) 

Nevím jestli jsem zrovna mrknul, ale Jackieho jsem tu fakt neviděl.

plakát

Becky je zpět (2023) 

Brakovější, možná krvavější a více směřující ke komedii. Jinak prakticky totožné jako první díl, jen svižnější.