Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbení režiséři (10)

Steven Spielberg

Rozhodně nejlepší režisér všech dob, který divákům přinesl spoustu krásných a nezapomenutelných zážitků. Díky Steve. (Držitel 2 Oscarů - režie Schindlerův seznam, Zachraňte vojína Ryana)

Michael Bay

Současný král akčních filmů, který do tohoto žánru vnesl spoustu inovace a všichni akční tvůrci by se od něj měli co učit.

James Cameron

Nenatočil sice moc filmů ale i tak se zapsal do diváckého podvědomí a to především nezapomenutelnými snímky jako Terminátor 2, Vetřelci nebo Titanic. (Držitel 1 Oscara - režie Titanic)

John Woo

Režisér, který jako první ukázal, že akční film se dá natočit jako umění a předvedl nám jedny z nejlepších akčních scén v dějinách filmu.

Martin Scorsese

I když natočil spoustu různých filmů do diváckého podvědomí se zapsal jako král gangsterských filmů plných krve. Žádný jiný režisér nedokáže natočit život mafiánů reálněji a zábavněji než Scorsese. (Držitel 1 Oscara - režie Skrytá identita)

Quentin Tarantino

Jedněmi zatracovaný, druhými opěvovaný. Ale i tak jsou jeho filmy plné krve a dialogů o ničem dokonalé. (Držitel 2 Oscarů - nejlepší scénář Pulp Fiction, Nespoutaný Django)

Paul Greengrass

Režisér, který dokázal, že akční film točený dokumentárním stylem vypadá neskutečně dobře. Spousta se ho snažila napodobit, ale nikdo neuspěl.

Alfonso Cuarón

I když jeho filmografie čítá zatím jen pár kousků dokázal se i tak vyšvihnout mezi režisérskou elitu. Jeho Harry Potter a vězeň z Azkabanu je zatím nejlepším dílem z Potterovské série a Potomci lidí jsou dokonalí. (Držitel 1 Oscara - režie Gravitace)

Christopher Nolan

Vynikající režisér, který se do diváckého podvědomí dostal kultovním "Mementem" a na výsluní režisérů vzkříšením komiksové legendy filmovými hity "Batman začíná" a převážně "Temným rytířem", který se stal jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Myslím si, že Nolan za svou režisérskou kariéru nenatočí špatný film ani kdyby se hodně snažil.

David Fincher

Maximálně precizní a perfekcionistický režisér, jež dokáže držet diváka v napětí i při sledování filmu o vzniku Facebooku.