Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (101)

plakát

Marťan (2015) 

Na můj vkus až příliš americké, vtipné, veselé a optimistické. Čekal jsem pořádný survival film, ale dostal jsem hollywoodskou verzi Příběhu opravdového člověka.

plakát

Bony a klid (1987) 

Dokonce i pro mě, nepolíbeného tou dobou, zábavné. Nabízí trochu jiný pohled na komunismus, než nám teď tlučou do hlavy demokrati.

plakát

Batman: Strange Days (2014) (TV film) 

Nečekejte žádný promyšlený příběh nebo morální poučku na konci. Jednohubka.

plakát

Století Miroslava Zikmunda (2014) 

Celé to má neskutečně pomalé tempo. Otázka zní, zdali je to dobře nebo špatně? Osobně jsem si připadal jako malý kluk sedící na klíně pana Zikmunda, hltajíc každé slovo o jeho neskutečných životních dobrodružstvích. Je potřeba k tomuto dokumentu přicházet s obrovskou pokorou a respektem, protože kolikrát se Vám poštěstí poslouchat devadesátipětiletého dědečka - dobrodruha?

plakát

Batman: Návrat Temného rytíře, část 1. (2012) 

Je těžké natočit film, když už vlastně jeden existuje a stal se naprostou legendou. Obrázkový seriál Návrat temného rytíře je přelomové dílo nejen v životě Bruce Wayna, ale i celé komiksové scény. Naštěstí tady se povedlo převést skvělý komiks na dokonalý animovaný film. A to hlavně zásluhou oprav nedokonalostí v komiksu, kde jsou některé scény nedotažené a spoustu věcí se dozvídáme pouze prostřednictvím televize nebo si je sami musíme domýšlet. Jinak se vše přesně drží předlohy, což je obrovské plus, protože tohle není látka, kde by se režisér měl pokoušet o inovátorství.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Celý film je vlastně odrazem Hannibalovy povahy - precizní, důkladný, ukázněný, racionální a chladný. Díky tomu je každý jednotlivý záběr dokonalý. Škoda jen, že příběh nešokuje tolik, kolik by si film zasloužil.

plakát

Asterix: Sídliště bohů (2014) 

Velká škoda, že se tvůrcům nepodařilo přenést ten osobitý humor, kdy se smějí jak děti, tak i dospělí, z originálu do filmu. Nový Asterix je až příliš ztřeštěný na to, aby mohl zaujmout dospělého diváka tak, jako předloha. Oproti komiksu málo satiry, málo ironie a nevelký důraz na klasické, vtipné situace mezi Asterixem a Obelixem - navíc vztah mezi Asterixem a Obelixem coby nejlepší kamarádi tady vůbec nefunguje. Spokojený jsem pak byl hlavně s pěknou 3D animací, která dokáže přenést půvabnou atmosféru galské vesničky ze stránek knížky na plátno. A vcelku dobrým výběrem hudby. Každopádně jsem ale rád, že se na legendárního Asterixe nezapomnělo, a ten snad bude stále vznikat ať už v klasické nebo 3D animované podobě.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

I've been a rich man, and I've been a poor man. And I choose rich every fucking time.