Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Fontána

Fontána (2006)

Jeden z mála filmů, kdy vidím dopředu, že bude skvělý. Nejdřív - Aronofsky točí nový film, první fotky a říkam si, na to musim jít. Obsazení a znovu si říkam na to musim jít. Trailer a stále si říkám na to musim jít... a pak už jen chodím a chodím, a dnes dívám a dívám.... a přesto nemůžu přestat. Láska, nesmrtelnost? Zdá se vám to jako ohraná písnička? Možná opravdu je, ale toto pojetí je jedinečné a měly by jste mu dát šanci. Měly by jste se nad tímto filmem zamyslet a teprve pak dělat závěry jestli má film, tak primitivní děj, nebo je to dost složitý. Ano, pokud si přečtete anotaci a máte pocit, že to je vše, co vám film řekl a přinesl, nemá asi cenu si ho pouštět znova. Pokud si ale myslíte ža za tím ještě něco je...zkuste to.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Donniho jsem objevila uplně náhodou.. V jistém časopise napsali, že se jedná o kultovní film. Kultovní a já ho neznám? Na tom je něco špatně. Viděla jsem ho poprvé a nechápa, podruhé a trochu chápala..... No stále si nejsem jistá, jestli vím o čem film opravdu je, přesto je pro mě jedním z mých největších filmových zážitků. Jenom mě mrzelo, že jsem film neviděla na velkém plátně. To mi ale po čase splnili v kině Světozor, kde jsem koupila i lístky pro své nejbližší a řekla jim, že na to musí jít, že ta příležitost se příště nevyskytne.... A šli a také byli pohlceni tímto skvělým filmem.... a na konci se tleskalo.. Nevim kolika filmům se v kinech tleská (krom festivalů), ale tenhle mezi ně patří.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Nejstarší Star wars.... nejryzejší myšlenka.... Multimilionář Lukas tehdy byl pouze opravdu věrný fanda scifi, který si natočil svojí scifi pohádku, kam zakomponoval krásné princezny, odvážné hrdiny brázdící svět křížem krážem(několikrát), nezkušené mladíky riskující vše pro krásné princezny, zlé lidi a příšery a samozřejmě i moudrého staříka. Filmové klišé hadr, ale dělané s láskou a zápalem pro věc. Uplně za tím vidím model Hvězdy smrti smontovaný z modelů lodiček a letadýlek, který stojí na parkovišti, jsou v něm zastrkané prskavky a okolo toho skáče kameraman s kamerou (tak to PRÝ skutečně bylo). Prostě moje srdcová záležitost

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Filmový bože, děkuju za možnost sledovat ryzí film, kdy z perfektní předlohy vzejde perfektní film. Spojení Dicka a Scotta dopadlo jak už žádné po něm. Vizuálně úchvatné, herecké obsazení taktéž, obsah? Filosofická báseň o pravém "lidství" (ano na to si většinou musíte pustit director´s cut). Na téma duše strojů/robotů se toho napsalo už dost a natočilo taktéž, a tenhle film bych označila za průkopníka. Pure art, 100% a jeden z nejlepších filmů všech dob.

Galaxy Quest

Galaxy Quest (1999)

Tak na tuhle komedii můžu koukat pořád! Sama se považuju za sci-fi zasvěcence a tím film dosahuje další úrovně. Alan Rickman patří k mým nejoblíbenějším hercům a v této roli doslova exceluje. Proto říkám jenom: Při Grabtharově kladivu, při synech Vorvena, ty budeš pomstěn příteli!

Tajnosti

Tajnosti (2007)

Stejně jak Jane Campion "vychytává" mou ženskou duši, podařilo se to tntokráte i Alici Nellis. Nina Simone, Iva Bittová a jeden den v životě ženy tápající, zmatené, zamotané ve všednodenosti a v tom, jak si občas ulehčíme nějakou tou lží a tajností. A když takhle tajíme všem oklo, dlouho a co nejhůř, sobě, tak nám nezbývá nic jiného než přestat utíkat a začít své problémy řešit.

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

Tenhle film neřeší problémy třetího světa, nezabývá se nadnárodníma korporacema a jejich ovlivňováním našich životů. Nevypráví příběh umělce, který se sám z ničeho vypracoval, prošel problémy slávy, drog, aby nakonec zemřel, či dožil v klidu zbytek svého života. Není to film s velkým F, který by otřásl našimi žebříčky hodnot, nebo zpracovával nějaké nezvyklé a kontroverzní téma. Je to taková pohádka ze života. Kdo ale nemiluje Tři oříšky pro popelku, Pyšnou princeznu... a všechny tyhle perly. Není v nich nic z toho, co hodnotitele s pocitem osvícení a duševní trýzně přiměje dávat onen glejt 5 hvězdiček. Přesto se ale po nich cítíme příjemně a máme takový ten stupidní úsměv na tváři. A Bridget Jonesová neni nic jiného. Dost máme strastí našeho života a někdy vypnout prostě potřebujeme. Bridget to vše nabízí - humor, hlavní hrdinkou, z které nemáme depresi pro její přirozeně bělostný úsměv, vosí pas a inteligenci... a samozřejmě sympatického hrdinu a zlovolného padoucha.... Je to pohádka, která pobaví a potěší. A to je někdy mnohem víc než vše ostatní.

Piano

Piano (1993)

První seznámeni s Jane Campion a hned její nejlepší film. Spousta diváků má problémy s dlouhými scénami, prý jednoduchým dějem a klasickým motivem "normálnosti", ale Jane ví proč to dělá. Každý detail zapadá, každá scéna sedí přesně jak poklička na hrnec. Aneb kdo vidí vidí, kdo nevidí a neuvidí. Potvrdilo se mi že člověk musí být naladěň na vlnu (teď nemyslím jednorázově, ale celoživotně) na které natáčí Campion, jinak ho to nechytne. Pro mě osobně její filmy rozvibrovávají něco ve mě, srdcovní záležitost.

Ovládací panel
8 bodů