Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (20)

plakát

Incident (1967) 

K starším filmům, a ejména černobílým, jsem velmi skeptický, nic od nich neočekávám a většinou anin ic nedostanu, ale tenhle kousek, ten je něco jiného, od začátku až do konce si diváka podrží tím "a co bude dál". Vzhledem k tomu, že zpracovává v podstatě jedu hl. dějevou linii tak se do něj člověk ani nezamotá.V potas bere taky tehdejší problémy, zejména pak nejvíce rasismus (který ovšem trvá až do dnes a trvat i bude) kde ukazuje jaké lidi mají předsudky... Krásným příkladem toho byla taky i závěrečná scéna s černochem a policíí. K tomu navíc výborné herecké výkony a atmosféra je depresivní jako málo kde! To vše dělá z tohoto filmu skvělou podívanou. I přes moji lehkou "averzi" k černobílým filmům - 5*.

plakát

Muzikál ze střední (2006) (TV film) 

Film, který pobaví maximálně předpubertální dětičky. Ovšem Disney to točil právě pro tyto diváky, takže mu to nemůžu vytýkat. Jediné, co jde na tom filmu hodnotit kladně jsou výkonu mladých hercu, díky kterým prostě nemohu dát "!odpad". Ovšem to, že sehnali pár lidí, co umí tančit nedělá z filmu bůhvíjakou skvělou podívanou. Naopak. Pokud to je jediné co film má, je to spíše ostuda.

plakát

Saw 3D (2010) 

Oficiální text distributora nám zase trochu lže... Ano, film opravdu odpoví na (téměř) všechny otázky, ovšem nastolí i pár dalších. ! Spoiler! Kdo byli ti dva zbylí "zakuklenci" v prasečích hlavách, co se stane s Hoffmanem... Takových otázek určitě každý najde víc, ale nebyl by to Saw, aby po "posledním" díle nezůstaly otázky. Ale teď k filmu samotnému. Občem jsem si myslel, zvláště u "veřejné hry" že si musí ze mě dělat tvůrci srandu. Ta krev! Ta krev spolu s vnitřnostmi vypadala jako z obchodu s žertovnými předměty. Nadruhou stranu, pokud člověk dokáže oželet poctivou práci na efektech cákající krve a létajících částí těla, určitě se "pobaví". Saw neztratil svou dramatičnost, jen mu kousek upadl. Ano. Není to jako první díl, ovšem předčil některé ze série téměř o třídu výš. Za to si zaslouží 4*.

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

Tohle že má být zakončení něčeho jako je Red Dwarf? Ani náhodou! Trpaslíka mám opravdu velmi rád, ale tohle je prostě moc... Dialogy nejsou co bývaly a nové kulisy jsou taky o poznání horší. Tyhle 3 nové díly mají jednu * za to, že jsou tím čím jsou, tedy Red Dwarf, a dvě za jak takš dějovou linii a občasný dobrý humor. Nic moc víc enež 50%. Opravdové zklamání...

plakát

Nabitá zbraň 1 (1993) 

Žhavé výstřely to nejsou, ale některé vtipy jsou opravdu perfektní. 70%.

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Kdo nemá rád pohádky Jamese Bonda, ten si tady nepolepší... Ale ten kdo je miluje, ten bude rád za těchto skvělých 100 minut akční zábavy. Jednoznačně milovníkům agenta britské tajné služby MI6 doporučuji shlédnout, pokud ještě neviděli. 90%.

plakát

Mocné síly planety Země (2007) (seriál) 

Krásný dokument. Opravdu skvělé audiovizuální zpracování, které se u dokumentů jen tak nevidí. Informace jsou víceméně středoškolského učiva, ale proč ne? Jeden z nejlepších dokumentů.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Opravdu velkolepá podívaná v desetidílném seriálu. Přes dnešní masy "seriálů valících se z televize, jako například Tisíc a jedna noc, které jsou totálním humusem zaplňující vysílací časy většiny televizních kanálů, by člověk nečekal, že někdo zvládne natočit něco tak skvělého. Naštěstí jsou tací, kteří umí. Zasloužilých 5*.

plakát

Major Payne (1995) 

Když jsem se na ten film díval, byl jsem unavený a chtěl něco nenáročného a proto jsem zvolil právě tento film. V podstatě jsem dostal to co jsem čekal. Co jsem ale nečekal byl otřesný český dabing. Ovšem za to filmaři nemohou... Až na tuto vadu je to celkem průměrná americká komedie, po které sice nebudete litovat hodiny a půl sledování filmu, ale ani se vám nevryje do paměti. Horší 3*.

plakát

Gran Torino (2008) 

Hodně dnešních filmů (drama) se snaží být tím co je Gran Torino. Fim vás zarazí do sedačky, gauče, postele, židle země nebo čehokoli jiného na čem budete sedět, stát nebo viset tak, že nebudete chtít přestat. V dnešní komerční a materialistické době, kdy každý den všelijaké společnosti vyplivnou jakoukoli hrůzu, jen proto aby si prezident dané společnosti koupil nejnovější Armani a nejrychlejší Bugati, člověk ani nečeká kvalitu. Spíše ji přebíjí kvantita... Ovšem Gran Torino jde mimo to! To co dokázal Clint Eastwood předvést se dnes jen tak nevidí. Film svou hudbou, střihem, hereckými výkony, tempem a samožřejmě režisérským zpracováním předbíhá na trati o jednom kole své soupeře s náskokem kol dvou. Prostě pokud jste neviděli, podívejte se! Absolutních 100% a ne jinak.