Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

Toto byla první episoda kterou jsem z Hvězdných válek viděl a je to jednoznačně ta nejlepší, která kdy byla natočena. Dechberoucí vražedné tempo postupně graduje, střídá lokace na lesním měsící kde se těžce bojuje v pralese, ve vesmíru, kde se odehrává asi nejepochálnější a nejlepší vesmírná bitva všech dob co kdy byla natočena a na hvězdě smrti, kde svádí svůj poslední velkolepý souborj otec se synem... Po shlédnutí nových prvních tří episod je tato scéna pro mě ještě více dojemná a současně hrůzostrašná. Jestli mě někdy opravdu nějaký film dokázal totálně pohltit, pak právě Návrat Jediho je u mě asi nejvýše!

Matrix

Matrix (1999)

Jako dlouholetý fanoušek Shadowrunu byl pro mě modlou již Johnny Mnemonic. Matrix přidal dokonalou vizuální stránku a na můj vkus zbytečně překombinovaný děj (mám raději filmy kdy se zrovna nezachraňuje svět, ale řeší jen lokální problémy), ale ve výsledku je toto čistokrevný kultovní film který nemá obdoby.

Horizont události

Horizont události (1997)

Pro mě parádní překvapení, toto je to nejideálnější spojení žánrů, které mám nejraději. Vesmírné sci-fi s cestování časem, hororové prvky, napětí, temná atmosféra, neznámo, zvraty a překvapení. Mě to prostě dostalo jako máloco jiného. A Laurence Fishburne a Sam Neill tenhle film také hodně zvednuli.

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

Myslím, že v této episodě pustil Lucas své fantasii hodně opratě a alespoň pro mě byly tyto vizuální orgie to pravé. Film postrádal ducha předchozích dílů, ale vynahradil to velkolepými scénami bojujících strojů a hlavně celých armád rytířů Jedy.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Pokud byla jednička kultovní záležitost, dvojka je ještě kultovnější. James Cameron spolu s Arnoldem dokázali vytáhnout tento druhý díl ještě výše, než je pomyslný kult, protože kultem byl Terminátor již po prvním díle. A toto se vidí opravdu málokdy, snad mě napadá srovnání jen s Vetřelci.

Transformers

Transformers (2007)

Čekal jsem opravdu těžkou popcornovou klipařskou zábavu a těšil se na ní, bohužel to byla až moc přehnaná klipařina, ve které se ztrácelo vše podstatné hlavně v závěru :(. Film si u mě max. hodnocení projel především v druhé polovině filmu. Ano, je to klasické sci-fi, ale nečekaně brutálně naivní. Navíc se mi chtělo zase zvracet, když jsem viděl ty nechutné vlastenecké americké scény na které jsem v poslední době už totálně alergický! Mít film trošku vážnější pojetí hereckých rolí a méně detailních záběrů při akčních scénách, bylo by to opravdu dílo řadící se do mé TOP 3. I přes všechnu kritiku to byl ale absolutně parádní film, který si opravdu zaslouží poklonu, za solidní rozpočet 150 melounů opravdu dokonalá vizuální stránka.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Mám rád akční filmy, miluji sci-fi, nejlépe to odehrávající se ve vesmíru. Po prvním díle je dvojka úplně něco jiného - temnou komorní atmosféru vystřídala ještě temnější, ale o to "divočejší" atmosféra. Perfektní akce, špičkové mimozemské potvory, bezvýchodná situace hlavních hrdinů, perfektní výkony herců a v neposlední řadě jedno z nejpovedenějších děl Jamese Camerona. Hustá atmosféra vás tváhne do děje i po třicáté, kdy na film budete koukat!

Příchozí

Příchozí (2016)

Za mě slabé 4*. Sice jsem obrovský fanda klasických sci-fi, ale asi v tom nevidím to co jiní, asi se mi to nezdála úplně až tak strhující a až tak promyšlené, spíš hodně položené do citové stránky. Ale jen houšť podobných filmů, stojí za to se nad nimi zamyslet...

Ready Player One: Hra začíná

Ready Player One: Hra začíná (2018)

Počkal jsem si 14 dní po premiéře, počkal jsem si na DOLBY ATMOS - docela fajn zvuk :). Ale udělal jsem dobře. Hned na začátku musím říct, že období Halliday zasáhlo i mě, přesně ty první krůčky s osmibity, dračí doupě dlouhé hodiny a celá popkultura přelomu 80/90 let. A když vyšla kniha, hltal jsem jí tak, jako nic jiného hodně dlouho! A pak přišel film, nejprve obrovské očekávání, pak dle recenzí a hodnocení obrovské zklamání hlavně po dějové stránce. Proto jsem si dal načas a smířil se s tím, že jdu na zhovadilou slátaninu která se lehce inspiruje knihou. Díky tomu jsem byl schopen poměrně hodně oddělit knihu a film a byl jsem příjemně překvapený - parádní film, emoce, efekty, dynamika - bez hluchých míst. Nečíst ale knihu, mnoho věcí by nedávalo smysl a po zhlédnutí filmu jsem i pochopil, že narvat všechny emoce a pohnutky proč postavy dělali to co dělali by se prostě do filmu nevešlo. I tak pokud hodnotím film tak za mě velké překvapení. Plný počet bych dal jedině že by film kopíroval dějově knihu, protože kniha je nepřekonatelná!

Ovládací panel
6 bodů