Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (48)

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Měním ze 4 hvězd na 5. Čím jsem starší, tím častěji si na něj vzpomenu. Zpětně mi ten film dokonce změnil život. Doporučuju!!!!!!

plakát

Ve při (2023) (seriál) 

Divně zajímavé. Už se znovu nepodívám a asi to nedoporučím. Ale jsem ráda, že jsem to viděla. Originální, jiné, hluboké i povrchní.

plakát

Nejšťastnější holka pod sluncem (2022) 

Jsem překvapená z recenzí od můžu a žen. Neříkám, že jsem obět ale říkám jen to, že se mi něco podobného stalo a nedokážu říct, jestli jsem byla hloupá a opilá nebo ne a kdo za to vůbec nese vinu. Má ji někdo nést? Je to tedy velké téma a má se to řešit? Jsem dítě devadesátek z postkomunistické země... byla to norma? Co je normální? Spouštěly se mi různé emoce při sledování. Jsem ráda, že tuhle roli hrála právě Mila. Netflixu nedávám moc nadějí a film jsem vlastně nechtěla vidět. Uchvátil mě však, naprosto. Jsem překvapená a žádám o pochopení tématu, že se tohle prostě dělo - děje a že to sranda teda rozhodně nebyla - není. Mě to ovlivnilo a dost utvořilo až do teď, kdy je mi třicet. Doporučuju se u toho zastavit. Nepotřebuju to otvírat ani řešit. Jen jsem se zastavila a nadechla.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Naprosto skvělé a fenomenální. Je to dlouhý film a do každé sekundy udržel mou pozornost, naprosto jsem se vcítila do každého kroku, dechu, záběru. Za mě nejlepší hned ze začátku záběr a diskuze z taxíku, kdy jedou z restaurace. Samotný playlist filmu sjíždím teď pořád dokola na Spotify. Zbožňuji společenskou sondu a poslání tohoto filmu, nechť jsou všechny film takové. Nechť žiju na severu, protože severská tvorba má vždycky co říct. Bohužel, i každou sekundu jsem vnímala ztrátu skvělé herečky a dojímala jsem se.

plakát

Láska a anarchie (2020) (seriál) 

Neočekávaný děj pokaždé překvapil, nic prvoplánovité a člověk se chce dívat dál. Líbí se mi, že někdy nevím, zda se mám smát nebo je to smutné - tak se směju :) jsou tam bodlinky toho, jak se společnost chová, co se bere za normální a jak absrudní to je. Druhá série TOP. Herečka Ida je k sežrání.

plakát

Víkend na chatě (2020) 

Další skvělý severský vhled do vztahů, komunikací a představ o jiných i sobě samých. Krásná ukázka Finska, kdo je pozorný vidí spoustu ukázek jejich kultury. Líbí se mi tyto vhledy a myšlenkové pochody, včetně vnímání alkoholu a vhled do minulosti. Jak to mohlo dopadnout, jak to mohlo být, co vlastně chceme teď a kam směřujeme, existuje láska, jak komunikujeme a rozhodujeme se. Doporučuju s filmem Nejhorší člověk na světě (Norsko).

plakát

Love Life (2020) (seriál) 

Mě to prostě přišlo naprosto terapeutické :D Asi to vidím jen z holčičí pohledu ale já si to užila a dokoukala během dvou večerů. Prostě lehký ale hluboce lehký. Takový ryzí svět. Bavilo mě, jak Darby rostla a měnilo se jak mluví sama se sebou a s okolím, takový přerod z dvacítky do třicítky. Nadhled toho, že je svět normálně nenormální. Mě se to líbilo a těším se na 2. sérii.

plakát

Nejhorší člověk na světě (2021) 

Film se dotknul mé duše a myslím, že dnes neusnu. Co vlastně v životě chceme? Chceme to my nebo my dva, co vedle sebe žijeme? A kdo jsme? Je mi třicet a je to film mé generace, která to má jinak než generace před ní.. vizuálně dokonalé, miluju severskou módu, styl i města. Jejich přirozenou krásu a obličeje. Dokonalý film plný lidských chyb nebo jen života?... Malé velké scény, kdy se s láskou zastaví svět, kdy jste ponořeni do hudby, kdy milujete, nenávidíte, tápete, blázníte..

plakát

Roky a roky (2019) (seriál) 

Wow! Tak tohle je přesně to, nad čím přemýšlím, když se podívám okolo sebe - proto se to učím nedělat. Témat bylo spoustu. Černé zrcadlo na HBO ... je to krátké a svižné a děsivě aktuální!

plakát

Země nomádů (2020) 

Film jsem viděla včera v kině na Zélandu, na své cestě, kterou mám tady mnohdy podobnou a film se mě dotýkal. Některé scény byly delší ale kamera se záběry do silných lidských tváří na mě působily úplně nejvíc. Lidské vrásky a osudy a rozhodnutí, která děláme každý den. Je to silný film, který už nemusím vidět podruhé.