Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (106)

plakát

Buď zdráv, Kavkaze šedavý (1958) 

Reportáž z roku 1958 o výpravě československých horolezců na Elbrus. Byla by mnohem lepší, nebýt neskutečně pateticky deklamovaného komentáře.

plakát

Zkažená siesta (2012) (amatérský film) 

Ale jo - pobavilo, jako vždy dobře udělané, ve světle jiných Kiliánových snímečků ale přeci jen slabší, mohlo to být dotaženější.

plakát

Poslední svého druhu (2014) (studentský film) 

Budu se opakovat, ale u Kiliánových kraťásků to asi jinak nejde - výborná kamera, střih, hudba, snímek má napětí. Zároveň ale znovu cítím inspiraci jinými díly a znovu předvídatelná pointa, tentokrát navíc méně vygradovaná.

plakát

Pokoj 113 (2015) (studentský film) 

Vlastně už netřeba nic přidávat, ostatní komentáře vše vystihují. Vynikající hra se světly a stíny, výborně zvolený hudební podklad, má to napětí. I když, jak se ale u FIlipa Kiliána objevuje častěji, je i tady od začátku jasné vyústění a řekl bych, že i inspirace jinými díly. Nicméně na studentské práce výborné.

plakát

Čekárna (2014) (studentský film) 

Jak už píší jiní - od začátku je jasné, o co půjde. Přesto je člověk zvědavý, jak to bude ukončeno. Rozhýbaná, jakoby reportážní kamera, je zřejmě záměr, byť pro mne trochu rušivý. Výborná hudba, zvyšuje napětí.

plakát

Říkají si nezávislí (1989) (pořad) odpad!

Propaganda nejhrubšího zrna. Paradoxně natočená krátce před litopadem 1989...

plakát

Moderní čeští malíři ve vzpomínkách prof. F. Dvořáka (2008) (seriál) 

Natočeny byly dvě série. První obsahuje 5 dílů, a to Jan Zrzavý, František Tichý, Emil Filla, Josef Šíma a Falzifikátoři. Druhá obsahuje 6 dílů, a to Prof. V.V. Štěch a Vincenc Beneš, Max Švabinský, Vratislav Nechleba, Kamil Lhoták, Oskar Kokoschka a Adolf Born.

plakát

Třetí republika (2018) (seriál) 

Poslední tři díly, zde nepojmenované, se zovou: 08) Svoboda pod kontrolou, 09) Československá volba, 10) Kupředu levou - ale kterou?