Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (877)

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Je neuvěřitelné s jakou bravurou umí Guillermo del Toro propojovat krutý svět dospělých a imaginativní svět dětí. A to vše v lehce hororové stylizaci. Navíc díky hlavní hrdince (Ivana Baquero) působí přechody mezi oběma světy jako něco naprosto samozřejmého a reálného. Byť je konec maličko předvídatelný, je natočen tak vkusně, že řadí snímek mezi nezapomenutelné zážitky.

plakát

Absurdistán (2008) 

Velmi vtipná variace na nekonečné téma souboje pohlaví. Ačkoli všichni víme, že co se škádlívá... :o)

plakát

Krávy (1992) 

Horké španělské slunce, statní muži, ženy s havraními vlasy... Jeden z nejzajímavějších španělských režisérů současnosti nám podává vskutku mistrně napsanou a zrežírovanou generační výpověď z oblasti natolik specifické a neuchopitelné, jakou jen Baskicko může být. Přerod tradičního venkova do frankistické éry vykreslený v postavě Perua (který se coby dospělý vrací do rodné vesnice) je výstižným epilogem celého mnohovrstevnatého příběhu. Film je plný metaforických obrazů a symbolů, díky nimž jej prostupuje již od první scény právě ona zvláštní atmosféra. Atmosféra, kterou mi tak učaroval...

plakát

Pehavý Max a strašidlá (1987) 

Krásný pohádkový příběh pro malé i velké. (Dneska se už nic takového netočí...)

plakát

Všichni dobří rodáci (1968) 

Zlatá léta šedesátá, v Americe květinové děti, v Anglii Beatles, v Paříži Truffaut a Godard, u nás Jasný, Němec, Forman, Chytilová, Passer, Jireš... a rok '68... a jedno z nejvýznamnějších děl české, potažmo československé kinematografie.

plakát

Takmer ružový príbeh (1990) (TV film) 

Euforie let těsně porevolučních (bohužel) dolehla i na Mistra Jakubiska a tento dopad nadále střídavě vystrkuje drápky (Lepšie byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý, Post Coitum).

plakát

Zrod mučedníka (2006) 

Všechno samozřejmě musíme brát s rezervou (neboť v případě politických témat nestrannost neexistuje), ale některé skutečnosti odhalené v tomto dokumentu kanadské produkce jsou přinejmenším skličující. Další dílek do skládanky, díky němuž by si měl průměrný Evropan uvědomit, jak moc dobře se v Česku (Polsku, Německu, Itálii, Dánsku atd. atd.) žije. A taky že svět ale opravdu není černobílý.

plakát

Zrůdy (1932) 

Pro mě osobně je zcela neuvěřitelné, že ten film v roce 1932 mohl vůbec vzniknout - zub času se na něm téměř nepodepsal. Dokonce pořád váhám, jestli byli všichni aktéři opravdu tak dobře namaskovaní a natrikovaní, anebo tvůrci sháněli "zrůdy" po všech čertech ďáblech, celých Spojených státech... :-)

plakát

Máj (2008) 

Přízvisko "režírující kameraman" F. A. Brabcovi skutečně sedí. Škoda, že se tento vynikající český kameraman musí pouštět do režie, která mu očividně moc nejde... Pokud se jedná o "Máj", vyrazila jsem na něj právě kvůli poetizující vizuální stránce, výpravě, kameře - protože tenhle styl mám moc moc ráda. Od ostatního (scénář, režie, herecké výkony) jsem ani příliš nečekala. Tudíž jsem v konečném součtu nebyla nijak zklamaná. BTW Sandře Lehnertové to na plátně fakt sekne, čili i ona svůj smysl v tomto filmu v podstatě naplnila :-))

plakát

Sirotčinec (2007) 

Guillermo del Toro & Faunův labyrint + Los Otros = vynikající komorní mystery drama s několika hororovými prvky, to je ve zkratce mexická novinka El Orfanato.