Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pátý element

Pátý element (1997)

Taková sestava špičkových herců, pod vedením bezva rejži , přeci nemůže udělat špatný film ! Je to náhoda??? dvě jména- Vito Corleone /Vito Corlénius , že by náhoda????????????????????????A ještě ;ve filmu zní hodně arabské hudby , že by Luc Besson předpověděl jak dopadne civilizace za několik desítek let díky invazi muslimských uprchlíků!?!?!?!

Hlava-22

Hlava-22 (1970)

Když jsem tenhle film viděl poprvé jako kluk v Kolíně tak jsem si říkal jaký je to divný scénář samá retrospektiva a skákání dějové linky!? Přesto se mi jako fanouškovi letectví velmi líbil!Poté jsme jeli v deváté třídě v roce 1973 na Slovensko a tam jsem kupodivu sehnal výtisk knihy ve Slovenštině tehdy jsem ještě netušil co znamená slovo "pečeň", ale zjistil jsem , že film je natočen přesně podle knižní předlohy!Slovenský překlad má nevýhodu že tam nebyl velký výběr slov pro vulgarismy !?To čeština má bohatší slovník jak jsem později zjistil v české verzi! Film jsem plně pochopil ale až v dospělém věku a také si ho patřičně vychutnal!!

Sexmise

Sexmise (1983)

Komedie mého mládí, takovéto dílo bylo nejenže objevné svou satirou, ale svým novátorským přístupem k problematice vztahů mužů a žen!!!

Pravdivé lži

Pravdivé lži (1994)

Koukám na TO!!!!!! každou chvíli , tak to hovoří o všem!!!!

Stíhači, na start!

Stíhači, na start! (1976)

Jediný a jedinečný film o stihačích ve velké válce, až za ním je "Modrý max", "Red baron" a "Rytíři nebes". Tento film je prostě vynikající popisem morálky , pocitů a i strachu vojenských pilotů z nichž někteří nemají šanci zestárnout!?

Letci z Tuskegee

Letci z Tuskegee (1995)

Promne jako milovníka letectví je tento film srdeční záležitost a je to i dosti drsné zobrazení vztahů k černým pilotům!!

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Jeden z nejlepších (možná nejlepší) válečných filmů, ale pro mne nejlepší, něco tak "silného" jsem ještě neviděl!!!! A to po stránce obsahové, technické a v neposlední řadě herecké!!!

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

To je suprová záležitost , když jsem to shlédnul poprvé tak mne malinko obcházelo tajemno!!!Dá se nato dívat vícekrát, ale překvapení ze závěru při prvním shlédnutí je nenahraditelné a neopakovatelné!!!!!