Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Deníček (4)

Co lze milovat více ?

Peaky Fucking Blinders

Ragnar Lothbrok

Těší mě vědět, že Ódin už připravuje hostinu. 

Brzy budu pít pivo ze zahnutých rohů.

Ten hrdina, který přijde do Valhaly, nenaříká nad svou smrtí !

Nevstoupím do Ódinovy síně se strachem. 

Počkám tam na své syny, až se ke mně připojí.

Až se připojí, budu se vyhřívat v jejich příbězích o triumfu.

Ásové mě uvítají!

Má smrt příde bez omluvy!

A uvítám Valkýry, aby mě zavolaly domů!

Jiří Kára - můj vzor.

Provařená huba

Období kdy kradl (především osmdesátá a devadesátá léta), nazývá krásným pohodovým životem, dnešní stav naopak úpadkem. Bere podporu 2200 Kč mešíčně, a jak říká, není to na život ani na smrt. Žije v garsonce v Holešovicích, kterou mu kdysi před deseti lety přidělili, ale už půl roku dluží nájem.
Byl z první generace pražských narkomanů, podobná parta jakou popisuje Johnovo Memento. Užívali především drogy, které se podařilo nakrást v lékárnách, vyfetoval co sehnal. A pak ho najednou zavřeli. nějaká ta lékárna, dali mu za ní devět metráků (měsíců). To bylo jeho první, ale rozhodně ne poslední setkání s kriminálem.

Za Katrem

Seznámil se v něm se zlodějem, jenž ho vyučil v otevírání zámků. Dokonce od něj dostal planžetu – univerzální zlodějský klíč. Aby měl na živobytí, kořalky a jedy. Jiří začal vykrádat byty. „Pak mě za to taky zavřeli, to je jasný. To člověk dlouho dělat nemůže. Jednoho dne spadne klec – a na mě spadla." Nejprve se ožral a propleskl nějakého chlapa, který ho, jak Jiří říká, sral. Dostal ublížení na zdraví. Když ho pustili, tak jej s kamarádem okradl nějáký chlap. Chtěli ho potrestat a dostat peníze zpět, a tak ho vystrčili z okna a drželi. Když je za to sbalili, byl nejdřív obviněn z pokusu o vraždu, ale nakonec dostal za pokus těžkého ublížení na zdraví sedm a půl roku. Odseděl si je ve Valdicích, a když mu trest končil, měl za sebou čtrnáct let kriminálu. Přestal blbnout a začal pít jen pivo. Jiří zavzpomíná, jak si těsně před svatebním obřadem šňupl snad gram heroinu, a že když šel s Blankou k oddávajícímu úředníkovi, tak se mu ten herák sypal z nosu. Blanka je nevěsta z videa. Původně pracovala jako servírka. Jiří ji prý přebral nějakému kriminálníkovi, který ji bil. Byli spolu na ulici, pak Jiří sehnal byt, v němž dodnes žije. Pak se vzali a po roce o ni přišel.

 

„Teď mi furt volaj nějáký blbečkové, co mě znaj z internetu, a slyším: Já ti rozsekám držku, ty buzerante, a jiný vyhružky. Nebo si se mnou dali sraz na Florenci, já tam jel, abych je zbušil, kudla v kapse – kdyžtak ho píchnu do stehna, aby měl nějakou bolest-, a oni vůbec nepřišli."

 

Co dál ? Kdo ví. 

 

Jiří „Floyd" Horváth - bydlel v bytě od kterého pravidelně ztrácel klíče a do kterého bylo možné vlézt přes světlík, ikdyž bylo zamčeno. Když ztratil klíče naposledy, ujela mu při přelézání noha, spadl do světlíku a rozbil si lebku. Krátce poté v nemocnici zemřel

Miloš Ouřada - (močil před svatební síní) popíjel s kamarády, pak usnul a už se neprobudil.

Hana Ouřadová - ( v paruce posazené na hlavu obráceně) opila se a rozbila si hlavu, mrtvá

Kameník Hans – zemřel také, nejsou známy podrobnosti

Jiří Kára - můj vzor.

ve vlastní zemi budem se bát do ulic

Vše bylo řečeno už na přelomu 80. a 90. let 20. století.

ve vlastní zemi budem se bát do ulic