Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (2 611)

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Chyba systému (2024) (epizoda) 

Velká paráda! Nekončící, nervyžeroucí opruz alias zábava zdegenerovaného znuděného parazita... Obecenstvo nespokojeně frflá, že je to pořád dokola, inu to je těžko. Být v kůži Markoviče a poslat to k šípku nebo trpělivě hrát partii dál a čekat, co všechno drahoušek, v dobrém rozmaru, ještě přihodí? S ohledem na fakt, že některé oběti nebyly ani ztotožněné, na bordel na jiných pracovištích viz. Košice, byl postup pana Markoviče mistrovským tahem. Tento díl se vymyká předchozím tím, že jsem se několikrát od srdce zasmála, absurdita řady situací je natolik ulítlá, že nepochybuji o autorovi. Život sám. Kotek vynikající. Isteník, Heriban, Neužil rovněž. Ustřední duo famózní.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Rodinná záležitost (2024) (epizoda) 

Neuvěřitelný potkan. Umlátit lopatou!!!! :-) Petr Uhlík hraje něco, co v mém žebříčku záporáků nemá konkurenci. Skvělý! Petr Lněnička rovněž v životní roli. Kvalitní režie, celé dobré, týden na relax mezi díly pro mě s výhodou. 🤣

plakát

Čas nádejí (2024) (seriál) 

"Existuje dobrý nácek, komunista a katolík v jedné osobě?" "Ano. Ale jenom na Slovensku." Pěkný seriál. Levnější výpravu vyvažují dobré herecké výkony. Někomu vadí skoky v ději, mně vůbec, seriál vnímám jako dílko pro široké publikum, které má ukázat turbulentní první polovinu dvacátého století, dopady na osudy jednotlivců a taky starou pravdu, že určité typy se dokáží prosadit v každé době. Kdo čeká rozpitvávanou udřístanou romanci nebo polopatický historický výklad, spokojený nebude. Je to  sympaticky pojatá variace na Všechny dobré rodáky. Televizní, ne tolik náročná, ale vydařená, v některých momentech hodně silná. Chválím obsazení. Danovi Fischerovi tihle smradi jdou, Ady Hajdu mě rozsekal, skvělý Martin Šalacha i všichni v hlavních rolích. Zuzana Mauréry stabilně excelentní. Objektivně na tři, ale přihodím. Historickou edukaci národňárskofašistickočernoprdelnícké horní Uhry potřebují jako kanec drbání.

plakát

Mladí milenci (2021) 

Okouzlující Fanny v poklidné, artové romanci. Film mě zaujal, jiskřilo, mnoho současných unisono našpulených třicítek s obočím Brežněva, smetáky namontovanými na víčkách a lacinými, rozpitými kérkami od krku přes lýtka až na zápěstí, by asi nemělo oko na šarm sedmdesátileté ženy, no já říkám: klobouček. Prostě v sedmdesáti si taky narazím křupavého gerontofilního borca o čtvrt století mladšího, rozeseru mu mozek, srdce i manželství a bude mi patřit svět! #zestarnoutsgracii! 😉

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 6 (2024) (epizoda) 

Pozor spoiler! Milovaný Jiří Bartoška ve velké seriálové roli zemřel 2x a v obou případech to byla u telky hotová národní tragédie. 😭😉Nechci vidět, až se to doopravdy stane. Tak pane Bartoška, držte se, hlavně zdravíčko. Bavte nás svým nadhledem, velkorysostí, sympatickým fanfarónstvím minimálně do stovky, děláte to báječně! ❤️ Výborný díl.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Velká laskavá paráda! Smála jsem se, až mi slzy tekly a došlo i na slzičku dojetí. Milý, zábavný, vtipný, hluboce lidský filmeček z ranku snímků, které se už dávno netočí a mně to velmi chybí. Jeden z těch filmů, který jsem viděla, aniž bych se podívala, o čem to má být. Špičkové herecké výkony, precizní režie, krásná kamera, vypiplaný scénář, zasloužené nominace na ceny akademie. Film, ke kterému se budu ráda vracet. Týpek Paul Giamatti ve vynikající herecké formě.

plakát

Bratři (2023) 

Na naše takové normální zabijáky mám nemlich stejně rezervovaný názor jako verbal, čili ad jeho komentář, no a jako potomek člověka, který za své hrdinské počínání během druhé světové seděl společně s dalšíma Maděrama v letech 50., a  za držkování a zřejmý odpor i v letech 70., v obou případech na Borech, v prvním turnusu i s "vycházkami" do uranových dolů, bych oběma zásadně vymezeným stranám společenského sporu naznačila, že stačí používat mozek, zapojit rozlišovací čidla detekující seniorskou aroganci, podivně neutuchající a mně osobně nesympatickou touhu po oficiální pochvale a hlavně absenci pokory v časech, když už člověku není dávno dvacet a měl by umět férově vyhodnotit komplexní důsledky dávných činů, aspoň sám před sebou. K tomu mimořádného Filipa netřeba. Pánové hráli dobře, Táňa i Matěj Hádek byli skvělí, film to je pěkný.

plakát

Saltburn (2023) 

Excelentně nechutný Barry Keoghan, přirozený talent a dle mého soudu asi nejkvalitnější herec nastupující generace, který se zatím jenom rozehřívá, ve vcelku předvídatelné, ale skvěle natočené černé komedii, kterých není nikdy dost. Bez Barryho a Rosamund Pike bych hodnotila jako lepší průměr, ale ti dva vytáhli tuto variaci na notoricky známého Talentovaného pana Ripleyho natolik zábavným způsobem nahoru, že s chutí přechválím. Barrymu předpovídám slibnou budoucnost, už teď je zřejmé, že nezůstane u rolí nenápadných postav, jeho potenciál je skutečně famózní, škála rolí, které by mu seděly, je nezvykle rozsáhlá. Těším se, co nám předvede dál.