Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (2 611)

plakát

Dalíland (2022) 

Nic proti Benovi, pro mě je perfektním představitelem Dalího Brody. Tenhle film je znouzecnost, která jiným biografiím výtvarníků nesahá ani po kotníky.

plakát

Něžný bar (2021) 

Neurazí, nenadchne. Všechno jsme už někde viděli, což by mi nevadilo, ale tento film to zbytečně zašláplo.

plakát

The Crimson Field (2014) (seriál) 

Ryze dívčí záležitost. Romanťárna z polní nemocnice během první světové války. Příběh tří ošetřovatelek- dobrovolnic, které vzhlížely k tehdy ojedinělým zdravotním sestrám civilním a zcela běžným, v profesi zkušeným, sestrám řádovým. Příběhy lékařů, těžce raněných pacientů, chodu nemocnice, mezilidských vztahů, zajímavé obsazení kvalitní herecké výkony, moc pěkně natočeno, přestože jde o červenou knihovnu. Odpočinková záležitost z produkce BBC, nejen pro týdny v roce, kdy si připínáme na křivák vlčí mák.

plakát

Anděl smrti (2020) (seriál) 

Moc nechybělo a byla by to šupa. Ale odpouštím. Kvalitní podívaná, parchant byl luxusní, srážka jen za... ále... nebudu prozrazovat. Jinak výborná polská kriminálka.

plakát

Basquiat (1996) 

Basquiata jsem viděla v devadesátkách v Minikino kavárně a byl to skvělý zážitek. Mrzí mě, že film u nás nevyšel na DVD, respektive hledala jsem ho, ale marně, je perfektně obsazený, krásně natočený a ani s odstupem let, neztratil na kouzlu, stejně jako Basquiatovy čmáranice, které, asi jako jediné, mě z řad expresionistů či neo expresionistů velmi baví! Film se shání složitě, je to blbé, ale je třeba si ho stáhnout, každopadně sehnat se dá, zahrála si v něm celá plejáda zajímavých osobností, včetně obrazů (byť kopií), které, jak ukázala loňská velká výstava ve vídeňské Albertině, stále mají co říct. Příjemný a zábavný popart.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Nehodnotím. Neoslovilo mě to tématem,, obsazením, ani zpracováním, ale nakládat tomu nebudu, nebylo by to fér. Po třech spáncích jsem to přeskákala a gratuluji si, že jsem na to nešla zestárnout do kina. Zajímá mě akorát, kolik filmových nadšenců si tuhle nudnou prudu pustí někdy v budoucnu. Mít to 90 minut, nevydržím ani to.

plakát

Extraktoři (2023) (seriál) 

Pavlu Gajdošíkovou mám moc ráda, ale tady jsem v ní viděla načuřeného ňafajícího pekingského palácového psíka od penzistky z rohu naší ulice, herecky mě poprvé nepřesvědčila, naopak Jakub Štáfek a Jan Révai příjemně překvapili. Věčně nasraná Jituš mě omrzela dávno, představitelky unesených proti tomu obě skvělé. Vedlejší zápletka byla debilní, srazila celý seriál, který se stal ke konci uondaný, přičemž to nijak nesouviselo s nekonečným čekáním na propuštění nešťastnic. Celkově rozpačitý průměr, příběh je to strašný, natočit zasloužil, kamera krásná.

plakát

Perinbaba a dva světy (2023) 

Je cítit, že do toho Jakubiskovi paštrngovali (hodili vidle) lidé ne tolik schopní, jako on sám, někde uprostřed se to sype jako peří z nebes, přesto to, co v nové Perinbabě Jakubiskovo je a co mám na jeho tvorbě ráda, stačí na nostalgickou emoci, která mi dovoluje laskavě přimhouřit oko. Je jasné, že se zvedne vlna kritiky, je to vyvařené, ale za sebe napíšu, že času ani vstupenky nelituji, vyšší hodnocení dávám za scény, které mi jeho tvorbu připomněly, kterých bych si přála sice víc, ale hak se říká: dobrého pomálu. Beru to jako příjemný flashback, chlapec v roli Lukáša je skvělý, Lucie taky, čas ukáže, jestli se k pohádce budu vracet, ale dneska mi to sedlo. Mávnout křídly a letět...

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Vydřená adaptace, ve které se projevují mistrovský Brannaghův divadelní cit, osobní invence, kreativita, skvěle navlečeno, rafinovaně přeloženo do Benátek, kvalitně hororově postrašeno, pěkné! Já jsem fanda těchto Kennethovo Poirotů, myslím, že mu tahle parketa výborně sedla, nejedná se o veledíla, ale řekla bych, že publikum to baví a že se k jeho sérii bude rádo vracet i opakovaně. Pochvala za Hilduru, ta je vždy stoprocentní. Komorní Přízraky mají šmrnc.

plakát

Zabiják (2023) 

Uondaná, nezáživná, neoriginální pruda, kterou ani Skopčák nepotáhl. Fincherova tvorba dávno není, co bývala, každý jeden videoklip, který kdysi spáchal, má větší uměleckou hodnotu, než tohle jeho lhaní si do kapsy, že ať udělá cokoli, divák mu to zbaští i s navijákem. Společně se Zmizelou ultrakravinou jeho nejslabší počin, který není ani stínem jeho parádních časů. Nebýt pod tím podepsán on, viděli bychom podstatně nižší kolektivní skóre. Domnívám se, že nejde o utnutí se mistra, podle mě se dávno vystřílel, ale zase na stranu druhou, věci, které se mu kdysi povedly, ty jsou peckovní. Bez debaty.