Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Excalibur

Excalibur (1981)

Nejvěrnější zpracování legend Sira Thomase Maloryho.Herci,které v té době nikdo neznal a vlastně kromě Liama Neesona nezná dodnes se překonávají,trošku mě zklamal český dabing a i když nejsem 100% angličtinář na film se vždy raději podívám v originále.V tomto filmu jsou všechny ingredience v dokonalé symbioze láska,nenávist,přátelství,zrada,odpuštění.To vše umocněné hudbou Orffa a Wagnera.Angličané umí natáčet historické filmy i bez závratných rozpočtů..

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Žádný kladný hrdina,žádná žena v hlavní roli..To nemohl natočit Američan..Nejkrásnější Leoneho film..Závěrečná scéna,která vyrazila dech..Ve filmu nehráli žádné hvězdy,v té době byl Eastwood na začátku kariéry,Wallach měl za sebou velkou roli Calvery,ale k hvězdám nepatřil a Van Cleef byl zvyklí hrát vedlejší role darebáků..Je to koncert špinavostí,sviňáren a nezapomenutelných hlášek.."mám rád velký tlustý chlapy jako jsi ty,když padaj nadělaj větší kravál a někdy taky vůbec nevstanou" Leone měl štěstí,že kromě obrovského talentu měl ještě svého dvorního skladatele Morriconeho..I když si po sté pustím závěrečnou scénu, tak mi naskočí husí kůže.Tenkrát na západě není nejlepší western všech dob..

Ludvík Bavorský

Ludvík Bavorský (1973)

Neuvěřitelně krásný a dojemný film o pohádkovém králi Bavorském, který je postavený na skvělých hereckých výkonech Helmuta Bergera v roli krále Ludvíka, Trevora Howarda v roli Richarda Wágnera, Silvany Mangano v roli Cosimy a Romy Schneiderové, která si podruhé v kariéře zahrála Alžbětu Rakouskou. Nikdo jiný nemohl zpracovat tento příběh lépe, než nejaristokratičtější z aristokratů mezi režiséry Luchino Visconti a i přes drobné historické nesrovnalosti dokázal oživit Bavorsko v druhé polovině 19. století, dokázal se se vcítit do každého charakteru a vedl herce tak, že nikdo nepochybuje, že před sebou vidí rozervaného Ludvíka, který vládl Bavorské říši a nedokázal vládnout sám sobě, egoistického génia Richarda Wágnera, jehož některá díla bychom, nebýt Ludvíka, vůbec neznali a samozřejmě Alžbětu, tentokrát takovou jaká byla, cynickou, zbavenou iluzí, marnivou a do sebe zahleděnou. Za zmínku stojí i výkony herců ve vedlejších rolích, Ludvíkova bratra Otta, plukovníka Dürckheima a pátera Hoffmana.

Paterson

Paterson (2016)

Tak nevím, jestli Jarmusch natočil svůj nejlepší film, nebo jsem spíš konečně přišel Jarmuschovi na chuť, ale tenhle film o všem a o ničem mě fakt dostal. Pro mě osobně v něm nechybělo nic ... a nic nebylo navíc ...