Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (69)

plakát

Masaryk (2016) 

Po všech stránkách velmi povedené životopisné drama o výjimečné české osobnosti. Jediné, s čím jsem měl chvílema trochu problém, bylo zorientovat se ve dvou dějových linkách.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Čistě z úcty k titulu dávám tři hvězdy, ale kdyby to bylo o 129 minut kratší, nic by se nestalo. Jde pouze o zoufalou snahu ještě něco málo vyždímat ze zvučného názvu.

plakát

Interview (2014) 

Viděl bych to spíš na dvě hvězdy, ale každej pokus, nasrat to tlustý korejský prase, se počítá.

plakát

Provedu! Přijímač (2017) (seriál) 

Zajímavý dokument, který se nesnaží přikrášlovat skutečnost. Nesouhlasím s názorem, že je každá další generace slabší a slabší. Na olympiádách nebo mistrovstvích padají pořád nové rekordy. Sportovci chodí až za hranice lidských možností. Podle mého názoru armáda není zdaleka pro každého. Přesto se do ní hlásí dvě skupiny lidí. Ti co se moc dívají na televizi a naivně si myslí, že z nich armáda za tři měsíce udělá "suprzabijáky". Že jim za tři měsíce pomůže shodit 20 kilo sádla a nabrat 30 kilo svalový hmnoty. A pak ti co neberou armádu jako práci, ale spíš jako životní styl. A AČR má poměrně přesné a spolehlivé know-how, jak tyhle dvě skupiny separovat.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Vlastně ani nevím, co přesně mě na tomhle seriálu tolik baví. Jestli to je to tajemno, do kterého je příběh zahalen nebo svérázné zpracování nebo snad sympatická postava Clay... Možná je to i trochu z nostalgie ke střední škole. Konečně seriál, na který mě nutí přítelkyně koukat a nemám s tím žádný problém.

plakát

Bundy: Dítě Ameriky (2008) 

Hmm, čekal jsem trochu něco jinýho. Filmy o sériových vrazích mají většinou atraktivní námět, ale naprosto nevyužitý potenciál a narazit na něco koukatelnýho, to do vás spíš uhodí sedmkrát blesk. Nemůžu se ubránit srovnávání s filmem "Ted Bundy" (2002), který je navzdory svému žánru podstatně brutálnější než tenhle rádoby horor. Vzhledem k tomu, že skutečný Ted Bundy byl podle všeho "Don Juan", ze kterého holky vlhly jen co na ně promluvil, líbí se mi víc Michael Reilly Burke.

plakát

Spojenci (2016) 

V poslední době mám problém udržet u filmu pozornost od začátku do konce, většinou jedním okem sleduji film a druhým telefon. Spojencům se to povedlo, měli mojí plnou pozornost! V první řadě je to akční film a je třeba to brát na zřetel, ale je vidět, že tvůrci se nebáli experimentovat a namíchali vskutku interesantní koktejl, kde si každý může vybrat podle libosti co ho zajímá. Pitt prostě nestárne, jen jeho hraní mě baví čím dál tím víc. Marion Cotillard je neskutečně půvabná herečka.

plakát

Těžká váha (2005) 

Fakt, že film nedostal žádného oskara je při nejmenším zarážející, ale ani to mu nijak neubírá na kráse. Mám rád boxerská dramata a Russela Crowela. Navíc na rozdíl od Rockyho se Težká váha zakládá na skutečném příběhu, což tomuto dramatu celkově přidává na vážnosti. Jednotlivé zápasy i styly boxerů jsou natočeny dosti autenticky.

plakát

96 hodin (2008) 

Strhující akční podívaná, která mě nikdy nepřestane bavit. Málokterý akční film současné doby (i přes všechny úskalí tohoto žánru) je tak lehce stravitelný. Úžasný výběr místa hlavního děje a skvělé obsazení zapříčinilo, že se v mých očích film okamžitě zařadil mezi kultovní snímky jako Skála, Con Air, Tváří v tvář atd.

plakát

Podfukáři (2013) 

Hned v úvodu bych rád zdůraznil, že kouzelníci nejsou zrovna šálek mého čaje. Proto moje nadšení z tohoto filmu je překvapením i pro mě samotného. Marně pátrám v paměti, kdy se mi naposled stalo, že jsem se nechal nalákat na dobrý trailer a nakonec onen trailer byl jen špičkou ledovce a film naprosto předčil mé očekávání. Snad až na pointu je to vcelku originální počin. Podobně překvapivý závěr jsem už viděl, ale mé nadšení se tím nijak nezmenšilo. Takže kdo má chuť na film plný nečekaných zvratů a kouzelnických triků, které hlava nebere, je tenhle kousek určen pravě jemu.