Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Válečný

Oblíbené filmy (10)

Ponorka

Ponorka (1981)

Film je až neskutečně skutečný :-D. Podává přesvědčivou výpověď o životě a boji na ponorce. To, že divák sdílí příběh s posádkou od prvního vyplutí až do hořkého konce činí tento film velice sugestivním. Atmosféru dodává i bravurně zvládnutá práce kameramana, který byl přímo "při tom" a spolu s posádkou se prodíral skrz stísněné prostory ponorky... Vše dokresluje velice povedená hudba.

Lidice

Lidice (2011)

Skutečnost předčila všechna očekávání. Byl to VELMI působivý snímek, který vhodnou formou popisuje Lidickou tragédii. Pokud dokáže napsat slovo jako "velkokýč" není snad ani Čech. Spolu s filmem Most je asi jediným, který mě zatím dostal natolik, že mi běhal mráz po zádech. Za vše pak mluví fakt, že celé kino odcházelo naprosto v tichu, nikdo nebyl schopen slova... Všem Čechům můžu jenom doporučit! P.S. Ohánět se slovy "vlastenčení" a podobně mi přijde celkem divné... Ať se podívám na jakýkoliv americký film tak je patriotismem prolezlý skrz na skrz... Ale to je v pořádku, to je přece americkej biják! Ale český vlastenecký film? To přece nejde... (ne podle mě...)

Kmotr

Kmotr (1972)

Každý kdo je na tom inteligenčně lépe než Peter Griffin, musí tenhle film ocenit! poněkud delší, ale kdo miluje téma mafie, musí milovat jak knihy, tak i tyto filmy!

Jak jsem vyhrál válku

Jak jsem vyhrál válku (1967)

Knihu si buďto zamilujete, nebo ne... S filmem je to složitější. Pokud čekáte přesnou adaptaci osudů poručíka Ernsta Goodbodyho, 131313, tak jste na omylu. Ve filmu je jen jedna malá kapitola, rozvedená na 1o9 minut. I pro mě to bylo při prvním shlédnutí šok a moc se mi nechtělo film dokoukat, ale pak sem se na něj koukl po druhé a po třetí a hle! film sem si zamiloval! Proto vše doporučuji dát filmu alespoň druhou šanci.

Producenti

Producenti (2005)

Remake Producentů z 68'? Ano, i to jde. Nově, barevněji, s vylepšenou choreografií. Bohužel vzalo za své dost z původních vtípků a scének, ale pořád 5 hvězdiček.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tenhle film jsem očekával se smýšenými pocity. Vzhledem k tomu, že se zajímám o válečnou problematiku jsem si nedokázal představit jehí alternativní pojetí. Tarantino však nezklamal! Pominu-li krvavější pojetí, má film velmi povedenou zápletku a dokonalý hudební doprovod. Úžasné jsou i herecké výkony například Christophera Waltze v roli plukovníka SS Hanse Landy. Filmu opět nechybí napínavé scény a dostatek krve, což je režisérovým standartem...

Doma u Hitlerů

Doma u Hitlerů (2009)

Ano. Poněkud hrubší humor i výrazy. V každém případě divadelní hra jen pro ty, kteří jsou to ochotni akceptovat. Pokud si k téhle hře najdeme cestičku, budou nás scénky pronásledovat ještě dlouho. Uznávám ale, že ke konci je hra už značně hrubá a zasloužila by si trochu důstojnější konec... 3 1/2 hvězdičky...