Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (154)

plakát

Barbie (2023) 

První polovina je celkem fajn satira s několika opravdu vtipnými momenty, Margotka je k sežrání, a Ryan Gosling si svojí roli užívá plnými doušky. Bohužel druhá polovina filmu to dost pohřbívá, finále je už potom dost k nesnesení.

plakát

Duna (2021) 

Rozvleklý, a ne úplně divácky přívětivý film, který po všech infantilních marvelovkách a x pokusech o to, kdo víc zprzní Star Wars, působí jako zjevení. Sice toho ve filmové Duně oproti knížce (která je naprosto božská) pořád spousta chybí, ale víc z toho asi vytřískat nešlo. Casting perfektní, Zimmerova hudba top. Jděte do kina, tohle je film na velké plátno.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Po předchozím dílu jsem nečekal už vůbec, ale vůbec nic (možná tak průser), takže jsem z kina odcházel docela spokojenej...Sice se tam dá najít spousta nelogičností, často se hraje na náhodu, a jediná zajímavá postava je nadále Kylo Ren, ostatní hlavní hrdinové mají ale dostatek charismatu a koukat se na to dá. Nostalgie taky funguje, a až na lehce pedofilní hlášku Landa Calrissiana na konci filmu (wtf) a lehce sterilní Princeznu Leiu (což se ovšem z logických důvodů dá pochopit), stará garda mladou generaci příjemně doplňuje. Přesto se ale nelze ubránit zklamání, že si Disney nepohlídal celkovou koncepci nové trilogie, a tak byly vlastně všechny filmy točeny stylem "každý pes, jiná ves". Zakončení celé ságy je to ale vzhledem k okolnostem důstojné, teď nezbývá jen doufat, že alespoň na pár let dá Disney se Star Wars pokoj.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Nečekejte od toho hluboké sociální drama, vypněte mozek, a s velkou pravděpodobností budete (jako já) odcházet z kina spokojeni...

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Chybí tomu ten wow! efekt jedničky, chybí tomu nějaký zapamatovatelný moment (jako byla v jedničce scéna v kostele), chybí tomu lepší záporák (Julianne Moore je dobrá, ale Samuel L. Jackson byl pro mě trochu jinde)...vlastně mi toho chybí docela dost...

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Po všech těch připitomělých a přiteplených Kapitánech, Thorech apod. je tu konečně komiksovka podle mého gusta - drsná, brutální (za Rkový rating bych tvůrcům líbal ruce), a zatraceně temná. Rozlučka jak se patří. Pátou hvězdu si schovávám na druhou projekci.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Dialogy občas trochu drhnou, a zpomalené záběry by si mohl režisér odpustit (větší klišé by ve filmech člověk pohledal)...Ale Gary Oldman je zkrátka špička, a když jako Churchill plamenně řečnil na jednáních vlády nebo před parlamentem, běhal mi mráz po zádech. A na to já vždycky rád slyším.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Pokračování po x-letech se většinou bojím jako kříže, a nejinak tomu bylo i tentokrát. A bohužel jsem se nemýlil. Trainspotting 2 je naprosto prázdný a bez příběhu, těžící vlastně "jen" z herecké sestavy (která je skvělá), režiséra Dannyho Boylea (který je taky skvělý), ale hlavně z nostalgie (která už tak skvělá není). Není to vyloženě špatný film - na partu okolo Rentona se pořád skvěle dívá, chemie je mezi nimi ukázková, a párkrát jsem se fakt zasmál, ale stačí to? Mně tedy rozhodně ne...

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Takový lepší Prometheus...což přeloženo do češtiny znamená, že to není úplný shit, ale rozhodně nic, co by si člověk měl chuť pustit znovu, nebo si na to snad vzpomněl více, než dvě hodiny po shlédnutí. Ridley Scott se pořád ještě nerozhodl, jestli bude točit béčkový slasher, nebo filozofickou sci-fi sondu. Ve finále tak nenatočil ani jedno, a opět tu máme podivný film, který je všechno, jen ne Vetřelec. Ridley, proboha, už se na to vykašli, nestojí to za to ani Tobě, ani divákům.