Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (23)

plakát

Děvínský masakr (2011) 

Kvalitní zpracování, kdy autentické záběry a výpovědi se prolínají s hranými pasážemi dávají dokumentu švih a spád. Dílo ovšem sráží nedostatečný odstup (natočen v době, kdy vyšetřování ještě nebylo ukončeno) a také hlubší sonda směřují k odhalení motivu tohoto činu. Například alespoň zmínka o dřívějších "aktivitách" budoucích obětí, které často končily na policejní služebně (viz reportáž tuším z roku 2005) by za to stála. Tři hvězdičky.

plakát

Město v ohrožení (2005) odpad!

Pohádkově laděná představa jaderné katastrofy na pozadí katastrofy přírodní. Možná nečekáte zázraky, ale výsledek předčí vaše očekávání. Fešná dáma prohánějící se po jaderné eletrárně ve světříku s výstřihem, poloha elektrány, kterou lze zatopit otevřením protipovodňových vrat a konečně finální pohodové zatopení palivových tyčí rožhavených na několik set stupňů vodou bez jediného výbuchu a následku. Science fiction mám rád, ale co je moc, to je moc.

plakát

Chobotnice - Série 4 (1989) (série) 

Po pietní první řadě, slušné dvojce a výborné trojce přichází velké finále. Strhující tempo, démonický Bruno Cremer alias Espinosa, úlisný, chladný Remo Girone (Tano). Nadprůměrný scénář a dokonalá Morriconeho hudba. A místo happyendu výstřely a spousta slz. Jeden z nejlepších "mafiánských" počinů.

plakát

Malý pitaval z velkého města (1982) (seriál) 

Pitaval je legenda. Nutno podotknout, že od doby vzniku se na potencionálně lepší detektivní seriál čeká. Rozpačitá Kriminálka Staré město a americký kopírák Kriminálka Anděl je kvalit nedosahují, byť jak už to bývá, kvalita jednotlivých dílů kolísá. První řada (1.-9.) je o třídu výš než druhá série (zejména odklon od detektivky ke krimižánru je až příliš velký). "Ahoj dědku, já se u tebe zase někdy zastavím!"

plakát

Sanitka (1984) (seriál) 

Jako malý jsem seriál považoval za legendu, v pubertě za nudnou záležitost. Teprve po dlouhých letech jsem ale našel odvahu seriál konečně zhlédnout celý. V našich luzích a hájích z lékařského prostředí dozajista to lepší. "Jandera. Jo tak já jedu."

plakát

Plechová kavalerie (1979) (seriál) 

"Protože si ředitel nemůže nechat dovolit stát prvotřídního kombajnéra!" Žňová zápletka již možná není tak aktuální jako v době vzniku. Scénář není bůhvíjaký, nicméně stoprocentní herecké výkony ho dokážou vyrovnat. Kratší stopáž každého dílu dává seriálu říz.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Skrytá kvalita? Je pravda, že frajeři od fochu nejednají v rukavičkách a vůbec nemluví slušně, ale přehršel ku*d a dalších výrazů není ani funkční, ani vtipná, je ovšem pravda, že alespoň částečně drží pohromadě jalový děj. Ode zdi ke zdi, film prostě nefunguje jako celek. Po svižném intru přichází poslepované střípky příběhu dvou utajených agentů. Nebo tří? Snahu nelze nelze upřít, ale film ničím nepřekvapí a možná druhý den člověk lehce zapomene, o čem vlastně byl.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Bez ohledu na na dobovou tendečnost, bez ohledu na průhlednou typologii postav dobrý, zlý a něco mezi. Kvalita celého spektáklu značně kolísá od zbabraných zbytečností (Třetí housle, Růže pro Zemana), přes průměrný dobový produkt (Vyznavači ohně, Rubínové kříže) až po díly legendárnější než sám Zeman. Crhův Brůna je démonicky nenapodobitelný (Studna), intepretace babického případu více než svérázná (Vrah se skrývá v poli), Bič boží takřka uvěřitelným šlágrem (Mimikry) a šumavská Bestie zatraceně bestiální.

plakát

Góóól! (2005) 

Přišel, dřel a zvítězil. Klišovité vyprávění o tom, jak talentovaný, leč chudý muchacho ke štěstí přišel má ovšem neskutečnou sílu. Protože překážek na cestě k cíli je moc, protože záběry s kulatým nesmyslem působí skutečně věrohodně, protože Anna Friel je k nakousnutí. Proto 4 ****.

plakát

Veni, vidi, vici (2009) 

Podtitul romantická komedie je značně zavádějící, rádoby laškování Tomsy a Kocurové má k romantice daleko, první vtipný moment přichází se závěrečnými titulky. Fádní zápletku s předvídatelným koncem vylepšuje snad standardní Klepl a prosluněný green. Koukatelný film, ale bohužel jen jednou.