Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (654)

plakát

Živí mrtví - Acheron: 2. část (2021) (epizoda) 

Ha ha, koukám, že nelogičnostem je stále dán volný průchod. Už deset let (+/-) mrtví čekají trpělivě na svých místech v mhd zatímco miliony dalších si migrovali po světě. A ten problém s dvěřmi? You gotta be kidding me.... Následně sejmou desítky nemrtvých, ale překvapivě těla zmizí a ulička je stále průchodná a další a další přicházejí. Granát zlividuje (ne)živou hmotu, ale sklo jen popraská. Není nad to když letí přírodní zákony do koše...

plakát

Láska přes internet (1998) 

Ta hromada rozjuchaných komentářů, zde na čsfd, mi už tak špatný dojem z tohoto filmu těžko mohla vylepšit. Polovinu filmu sledujeme jak Hanks vcelku brutálně manipuluje nic netušící Ryanovou. Té mimo jiné stihnul zničit živnost, rodinný odkaz a způsob obživy, ale té to nakonec vlastně vůbec nevadí a ještě film ukončí něčím jako "tohle jsem si moc přála". Už když jsem to viděl před lety tak jsem měl k tomuto filmu velké výhrady a zatím co ty k provedení, dialogům a hereckým výkonům zůstaly, tak k nim se ještě přidala naprostá nechuť nad celkovým vyzněním a myšlenkou tohoto díla, která je fakt zvrhlá. Bohatý manipulátor si připraví půdu, aby mohl jak finančně tak psychicky totálně ovládnout svojí oběť a ještě je za klaďase. A rok vzniku tohle těžko může omluvit.

plakát

Jiný život - Odhodlání a síla (2021) (epizoda) odpad!

"Takže uděláme si menší odbočku ke kolonizovatelné planetě, ale pak už fakt opravdu poletíme zachránit tu Zemi."

plakát

Tajemství Pravdy - Light (2010) (epizoda) odpad!

Tak tohle je zase guláš... Ano i v předloze je Richard vyzvednut sestrou Vernou (chudák postava - její ztvárnění v seriálů je dost špatné - ale v tom rozhodně není osamocená) a ano i v předloze potká Du Chaillu i Mriswithy, ale není to takhle a v případě Mriswithů to není takhle pohromadě. Ale popořádku - Verna a její dvě nedůležité sestry Richarda vyzvednou a celkem bez problémů ho překecají, aby s nimi šel do Starého světa. Zde navíc zjistíme, že cestování do Starého světa je lehké a rychlé, jenom člověk musí najít to správné místo, žádná blbá magická bariéra a nesmírná vzdálenost přes pustiny jako v knize. Mriswithové se objevují dokonce ještě dříve než Du Chaillu (v knize se vyskytují až v době Richardova tréninku v paláci Proroků) a jsou trošku jiní, už se nerodí z vajíček ale ... z mrtvých sester!!! :-D No a Du Chaillu? Je zachráněna Richardem stejně jako v knize, ale tím to končí. Nedojde vůbec na zásadní posun ve vývoji Richardovy postavy, kdy po vítězství nad 30 nejlepšími bojovníky jejího (Du Chaillu) kmene, objeví svoje speciální bojové schopnosti, což je jeden z prvků na jeho cestě k tomu aby se stal War Wizardem. A to že by se Du Chaillu stala jeho ženou tak na to rovnou zapomeňte. Toto je díl, který se tváří jako kdyby jel podle předlohy, ale naopak v kulisách předlohy páchá dějový chaos.

plakát

Tajemství Pravdy - Marked (2009) (epizoda) odpad!

No to je úvod do druhé sezóny jak má být. Tvůrci si řekli, že v první sérii udělali tak skvělou práci v prznění knižních předloh, tak že se v té druhé musí ještě překonat. Přinesou nám tak příběh Panise Rahla a jak mimo jiné funguje i jako místní Herodes. A tím dojde i k té zásadní změně oproti knize a to že Darken Rahl už nemůže být Richardův otec, ale stává se jeho nevlastním bratrem. Jo a zahrané a natočené je to stejně mizerně jako první série.