Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Obsahy (9)

Ayla

Ayla (2017)

V roce 1950, uprostřed neštěstí korejské války, seržant Süleyman (Çetin Tekindor) narazí na polozmrzlou malou holčičku bez rodičů a bez pomoci. Vyděšená a na pokraji smrti, tato malá holčička Süleymanovi přiroste k srdci. On pak riskuje svůj vlastní život, aby ji zachránil a následně přivedl na tureckou armádní základnu, aby ji ochránil před nebezpečím. Nezná její jméno a protože ona nemluví, tak ji Süleyman pojmenuje Ayla na památku toho, jak Měsíc zářil v osudovou noc, během které se setkali. A tak se z nich stane nerozlučný pár a Ayla se stane miláčkem turecké jednotky. Když je Süleymanova brigáda střídána, on se dozví, že se musí vrátit domů. Süleyman nechce opustit Aylu a dělá vše, co je v jeho silách, aby ji vzal s sebou. Neuspěje a je nucen vydat Aylu do sirotčince, ale nevzdává se naděje, že jednoho dne se s ní opět setká.

Ashens and the Quest for the Gamechild

Ashens and the Quest for the Gamechild (2013)

Stuart Ashen (online přezdívka Ashens) se vydává na výpravu za mýtickým GameChildem, což není nic jiného než obskurní kapesní herní konzole z konce 80. let 20. století. V pátrání mu pomáhá Chef Excellence, v tomto případě reálná verze loutkové předlohy, a naopak pátrání se mu snaží zhatit jeho odvěký nepřítel s příhodným jménem Nemesis. V pozadí však stojí ještě někdo další... Podaří se Stuartovi překonat všechny nástrahy?

Great Performances - Turandot at the Forbidden City of Beijing

Great Performances - Turandot at the Forbidden City of Beijing (1999) (divadelní záznam)

Záznam představení opery Turandot od Giacoma Pucciniho, které proběhlo v Zakázaném městě v Pekingu roku 1998. Pod dirigentskou taktovkou Zubina Mehta se představil soubor "Teatro del Maggio Musicale Fiorentino Fondazione" se sólisty Sergejem Larinem (Kalef), Giovannou Cassollaovou (Turandot), Barbarou Frittoliovou (Liú), Josém Fardilhou (Ping), Francescem Piccolim (Pang), Carlem Allemanem (Pong) a Carlem Colombarem (Timur). Režíroval Hugo Käch (1927 - 2004), dirigent, skladatel a režisér, rodák ze švýcarského Lucernu.

Robot Wars

Robot Wars (1998) (pořad)

Jedná se o TV pořad (akční, herní soutěž), kde proti sobě v aréně bojují roboti. Roboty navrhují, sestavují a v aréně ovládají soutěžící. Roboti jsou vybavení pestrou škálou zbraní od seker, cirkulárek až po plamenomety. Souboje většinou probíhají formou turnajů, kdy jsou roboti postupně ničeni ve vzájemných vyřazovacích zápasech, aby nakonec zůstal jeden vítěz. Postup na nejvyšší příčku komplikují i takzvaní "domácí" roboti, kteří do soubojů zasahují útoky na všechny soutěžící bez rozdílu a vzhledem k jejich poněkud extrémnějším parametrům jsou často i úspěšní. Kromě nich se v aréně objevují různá propadliště, pokud do nich soutěžící robot spadne nebo je tam natlačen, tak automaticky končí. Ve velké Británii je to stále populární soutěž, kterou je dnes možné spatřit i jako putovní show.

Toxic Skies

Toxic Skies (2008)

Dr. Tess Martin (Anne Heche) se jako doktorka WHO snaží najít lék na záhadnou nemoc, která přerůstá v epidemii. Společně s místním aktivistou a novinářem (James Tupper), zjistí, že se jedná o komplot velké korporace. Následně jim jde oběma o život, co je dostane dřív - smrtící nemoc nebo agenti korporace?

Blaze You Out

Blaze You Out (2013)

Lupe (Veronica Diaz-Carranza) se musí pustit do křížku s místní drogovou mafií, aby zachránila život svojí sestry Alicie (Melissa Cordero), která má svědčit proti jednomu z jejích členů. Jejich hlavním protivníkem je Whitey (Mark Adair-Rios) a jeho matka Dona (Elizabeth Peña), která je i hlavou místního organizovaného zločinu. To, že nic nebude pro hlavní hrdinku jednoduché, je jasné od samého začátku.

Man qing shi da ku xing

Man qing shi da ku xing (1994)

Yeung Naai Miu si chce vzít za konkubínu služku Little Cabbage. To se ovšem nelíbí jeho zákonné manželce, která se rozhodne zakročit. Little Cabbage ale odhalí, že Yeungova manželka má poměr se synem místního soudce Lau Hoi-singem. V momentě, kdy Yeung odjede na dlouhou služební cestu, rozhodne se manželka služku provdat za místního vesničana Gota Siu-Taie, aby ji odklidila ze své domácnosti. Poté, co se vrátil Yeung, jemuž se tato situace pranic nelíbí a chce ji zvrátit, zakročí manželka ještě rázněji a s pomocí Laua Hoi-singa se rozhodne zbavit jak Little Cabbage tak svého manžela. Společně připraví léčku, na jejímž konci jsou Little Cabbage a Yeung obviněni z cizoložství a vraždy Gota. Pro oba tím nastávají krušné chvíle, jelikož je soudí Lauův otec, jemuž jde o zakrytí synova zločinu. Snaží se z obou obviněných dostat přiznání jakýmkoliv způsobem a za každou cenu.

Bury the Axis

Bury the Axis (1943)

Jedná se o krátkometrážní loutkovou propagandu od Lou Bunina z roku 1943. V rychlém sledu je divákovi naservírován zrod Adolfa Hitlera, představeni jsou jeho kamarádi Musollini a Hirohito a ukázány jsou pravé úmysly celé Osy. Na závěr jsme ujištění, že spojenci Čína, Británie, USA a Sovětský svaz to všechno zvládnou a Osu porazí.

Mluvící balíček

Mluvící balíček (1979) (TV film)

The Talking Parcel (Mluvící balík) byl natočen na motivy stejnojmenné pohádkové knihy Geralda Durrella. Příběh diváka zavede za holčičkou Penelopou (Lisa Norris), která jednoho dne na pláži najde mluvící balík, z něhož se po rozbalení vyklube mluvící papoušek (Freddie Jones). Penelopa se s mluvícím papouškem s pomocí letájící lokomotivy Hortensie (Mollie Sugden) vypraví do pohádkové země Mythologie, kterou společně musí zachránit před zlými bazilišky. Při plnění tohoto úkolu potkají další pohádkové postavy a zažijí mnohá dobrodružství.

Reklama