Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (4 123)

plakát

Hranice lásky (2022) 

Hana Vágnerová už není žádné poupátko, takže asi poslední příležitost ukázat čudliky, dokud to někoho zajímá. Matyáš Řezníček je teda o poznání mladší, takže tihle 2 jako pár mi moc neseděli. No co už, každopádně téma je to dosti netradiční v české kinematografii, byť i to je realita. Není to žádný plochý film, z toho musí mít každý nějakou emoci. Tole téma ve mě vyvolává další otázky.

plakát

Česko na drogách (2024) (seriál) 

Dobré vidět, informačně zajímavé, k formě mám ale trochu výhrady. Cyril už měl hlavní roli v seriálu ČT Zrádci (2020) jako dealer, tam to bylo taky trochu pojaté jako dokument, takže taky jakoby pokračuje ve vysvětlování. 6,5/10

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Poslouchal jsem před tím rozhovor s Macháčkem, že je to snad první seriál, kde hraje. Takže trochu očekávání byla. Macháček dobrý, Cina jakžtakž, zbytek vlažný. 5/10

plakát

Gagarin: První ve vesmíru (2013) 

Tolik tolik tolik patosu a vaty. Kdyby odebrali plané kecy, jásající soudružky, tak ta technická část zabere asi 20 minut. Pravda ale je, že let byl tajný, 12. dubna 1961 – 9:07 moskevského času vzlétl, moskevský rozhlas novinu ohlásil až v 10:08. Propaganda potřebovala živého kosmonauta na oběžné dráze. A jak říkával můj děda, pro přistání chtěl litr vodky a jedny spodky. Ale každopádně koukatelné to bylo.

plakát

Čas pracuje pro vraha (1979) 

Tady je snad nejzajímavější Luděk Munzar jezdící ve stříbrném eRku (Škoda 110R). Jinak je to taková celkem blátivá detektivka.

plakát

S kuchařem kolem světa - Thajsko (2007) (epizoda) 

Byť je to staré už 17 let (2024) a já už ten díl vidím nejmíň podruhé, kuchtík Frédéric Chesneau se tu dostane na místa, kam se běžný turista nepodívá. A navíc Fred se dostane do místní kulinářské TV show, no co je víc.

plakát

Skryté skvosty - Kunětická hora (2024) (epizoda) 

Sídlo Rumburaka, tos nevěděl, já taky ne. Ale co vlastně dneska dělá Kunětickou horu zajímavé vyla na začátku 20. století rekonstrukce. Architekt Jurkovič, to není jenom Brno nebo Luhačovice. Tady se právě výrazně podílel na rekonstrukci, svůj rukopis tu dal hlavně dřevu, a dokonce o tom nepíše ani Wikipedie.

Ovládací panel
4 body