Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (264)

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Komu se líbila Šifra..., budou se mu líbit i Andělé a démoni. Komu se nelíbilo první nebude mít rád druhé. Na rozdíl od Šifry...Andělé neurazí, ale ani nenadchnou.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Udělali z toho špatnou romantickou komedii. Ač je vždy zábavné sledovat nemotorné první střety s opačným pohlavím, a i přesto že tvůrci dobře vystihli atmosféru a přechody mezi ní, tento film bude fungovat pouze jako most mezi dosavadní pentalogií a očekávaným závěrem. Pokud se nepodaří Relikvie smrti, sveze se s ní i tento díl.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Film s klasickým námětem, ale skvěle zpracovaným příběhem, podpořený vybranou moderní hudbou a vyšpikovaný zajímavou a velmi populární prací s kamerou, jako je zpomalování a zrychlování

plakát

Star Trek (2009) 

Akcí nabitý děj, bohužel všemožnýmy (a nemožnými) efekty také. Na otázku jak jinak udělat akční děj ve vesmíru odpovídá např. originální série Star Treku, nebo původní trilogie Star Wars. Tudíž použití takového množství počítačových animací a efektů bylo podle mě zbytečné. Nicméně, přes primárnost akce se Abramsovi podařilo vystihnout charakter každé postavy, neodbyl je a neudělal z nich pouhé loutky se stejnými jmény jaké používal W. Shatner a L. Nimoy. Podle mě je tento film vynikající způsob jak vrátit (nebo spíše teprve ukázat) základ celého sci-fi žánru, a to předvést Star Trek: Original series, s panem Scottem, dr. "Bones" McCoyem, kapitánem Kirkem atd.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Film je velmi přeceňovaný, zároveň zbytečně odsuzovaný. Sice má navazovat na trilogii (resp. na kultovní dva díly), ale splnil účel. Byla to akcí a efekty nabitá série výjevů z naší apokalyptické budoucnosti. Velmi oceňuji výkon Antona Yelchina a příběh Kyla Reese obecně (kromě scény kde nevím jak dostal s malou Star na kladku cca 20 stokilových trubek, které ve filmu použil pro likvidaci T-600). To že se do hry připletl neznámý hráč Marcus Wright bylo jen k užitku.

plakát

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) 

Pokud jste viděli první díl a trochu vás zaujal, je jeho pokračování vaší povinností. Pokud jste jedničku neviděli, o nic nepřijdete....Od filmu jsem čekal víc akčních scén, jak nám sliboval trailer, ale snaha kompenzovat to drsným humorem "Rudocha" jak je originálně přeložen do titulků, se také neztratila. Dá se říct že film je úspěšně navazující pokračování. Jen se rozhodnout, které bylo lepší?

plakát

Ponyo z útesu nad mořem (2008) 

Film velmi pěkný, i když z Miyazakiho tvorby bych ho určitě ihned nezařazoval k vrcholům tvůrcovy práce. Obecně vzato příběh obsahuje všechny archetypy ostatních Hayaových snímků. Malé dítě, potrhlý kouzelník, a kontrast mladého věku se starým. Když už nic tak je to velmi povedený, milý a laskavý příběh.

plakát

RocknRolla (2008) 

Velmi povedený upgrade hitu z r. 2000 Podfu(c)k. Film je vybaven padnoucí hudbou, zajímavým příběhem a dobrými výkony. Ze začátku je trochu obtížné sledovat co se vlastně děje, a postava starého (i mladého) Quida se zdá nevýznamná, ale o to víc je překvapivější závěr.

plakát

Speed Racer (2008) 

Překvapilo mě, že navzdory (či právě kvůli?) přehnané, přeplácané grafické výpravě bří Wachovských dokázal vyniknout silný příběh. Zdánlivě nic neříkající vyprávění o závodních autech odhaluje dogmata sportu, závodění, korupce, mafiánských praktik, vystihnulo i rodinné pouto a lidské tužby.

plakát

Stalo se (2008) 

Dvě věci k dobru. Ještě jsem neviděl katastrofický film, který by všechnu zkázu a hlavní problém vychrlil na diváka hned od začátku. Za druhé, nevím zda úmyslně, ale M. Wahlberg mi sem tam za pomoci scénáře vykouzlil úsměv na rtu. Mimo tyto dvě věci je film jen hluchá plejáda nejrůznějších sebevražd. Nic moc.