Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Taková zvláštní rodinka

Taková zvláštní rodinka (2001)

Dokonalost, nadsázka, a hlavně, vyvrcholení první etapy Andersonovy režijní tvorby. Vše co zkoušel v předchozích dvou filmech (Bottle Rocket a Rushmore) je v tomto filmu dovedeno do dokonalosti. Ať už se jedná o jediněčnou práci s kostýmem (Karen Patch) a "set designem" (David Wasco), výběrem hudby (který mimochodem pomáhal sestavit jmenovec P. T. Anderson), či jako obvykle Andersonovo vlastní specifické vedení herců a jejich inscenování, vyvedené do jevištní dokonalosti ve spolupráci s filmovým záběrem. Tento film je óda na hořkost a nelze se divit, že se někomu nelíbí. V horším případě dotyčný nemá cit pro jedinečný filmový styl, v lepším případě to nepochopil.

Život pod vodou

Život pod vodou (2004)

Pokud máte aspoň trochu inteligentní smysl pro humor, měla by se vám tato......tragikomedie?....líbit.Především už jenom kvůli hlavní roli Billa Muraye, který zahrál Steva Zissoua absolutně skvěle. Navíc je film plejádou velkých jmen, jako jsou mj. Owen Wilson, Jeff Goldblum, William Dafoe, či Cate Blanchet. Skvěle se představil W. Dafoe s parádním německým přízvukem, také C: Blanchett byla (pro mě) neobvykle působivá. W. Anderson se na tomto snímku vytáhl jak nejvíc mohl. Trochu divný, avšak o to působivější snímek se stal nejoblíbenějším filmem z roku 2005 podle čtenářů časopisu PREMIERE

U konce s dechem

U konce s dechem (1960)

Nepamatuji se, že bych u některého mladého herce viděl takové charisma, takové nadání, zkrátka předpoklady pro budoucí úspěch. J. P. Belmondo je v tomto filmu hlavní mobilní bod, který propojuje všechny Godardovy formální snahy a úmysly. Film je špičkové předvedení střihové skladby a hudební složky. Dlouho jsem neviděl takhle úchvatné dílo.

Dotek zla

Dotek zla (1958)

O. Welles je mistr ve výstavbě filmového příběhu. Hned vedle velmi dobře zpracovaného tématu je samotná formální stavba filmu, práce se světlem, zvukem a hlavně kamerou. Hloubková montáž a dlouhé záběry, v tom Welles vyniká jako málokdo.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Skvělá hudba, která se do takovéhoto příběhu moc hodí. B. Pitt se mi jako cikán moc nezdál, ne však tak s jeho rolí. Tu udělal vynikajícně. J. Statham u mě postupuje výš a výš na oblíbeném žebříčku herců. Skvěle zobrazené, ani ne tak podsvětí, jako spíš jaká zasra*á náhoda vás může potkat, když se dáte do obchodu s cikány. A proto Turkovo závěrečné: Nikdy jim nevěřte.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Já bych řekl že tohle je jedna z mála fantasy, která je jakž takž normální. Jako myslím tím, že to není až tak vykolejené z našeho světa jako Středozem a ani tak dětinské jako mávání hůlkou. Tohle je zdravá, přírodní a hlavně krásná fantasy. Abych tak řekl je to Fantasy o fantasy. Fantasy snímek proto, že je o fantasii jednoho muže. S tím jsme se ještě nesetkali. Je to pokrokový a nádherný film.