Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 611)

plakát

Stíny v mlze (2022) (seriál) 

Poslední díl zcela shrnuje klady i nedostatky celého seriálu. Dobrý námět, kdy jednotlivé krimi příběhy jsou propojeny temnou linkou prezentovanou postavou výborného Miroslava Hanuše. Dalším plusem je herectví Petry Špalkové a její filmové dcery, Bohužel, Ostatní jsou povětšinou toporní. Dialogy šustí papírem.

plakát

Podezření (2022) (seriál) 

Pro mě neznámí tvůrci, režisér Michal Blaško s kameramanem Adamem Machem točí táhlou reálnou depku opravdu silně. Casting promyšlený, Klára Melíšková fenomenální, její filmová dcera Denisa Barešová (kterou, jak věřím, čekají v budoucnosti nezapomenutelné herecké role) výborná. Miroslav Hanuš má konečně roli s vývojem postavy, dokonce pozitivním. Snad jen střih a především časové posuny chvílemi nejasné nevyrovnané a náhlé.

plakát

Florenc 13,30 (1957) 

Dívat se na to moc nemůžu. (O to větší překvapení bylo pro mě po letech zjištění, že Josef Bek není přesvědčený bolševik, ale že byl za totality jeden z největších pomocníků při distribuci zakázané svobodné literatury a partner Jiřiny Šiklové).

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Mě držela Camille (Olga Kurylenko). Zato bídáci byli takoví bídní, málo bídáčtí mi ve skutečnosti přišli.

plakát

Cesta do středu Země (1959) 

Co se samotné dobrodružné cesty týče, kulisy byly o něco propracovanější než na divadle. Herectví a dialogy poněkud toporné.

plakát

Za rybami po Česku - Rozkoš (2022) (epizoda) 

Nejsem rybář, tohle jsem pustil náhodou, ale dobrý výběr rybáře a mile upřímného "herce z oblasti" mě bavilo. Další díly nechávám skalním rybářům, už pro mě nemají to kouzlo. PS „Milane, Ty, kdybys byl kapr, tak seš pořád venku“.

plakát

Dům na samotě (2022) (TV film) 

To snad nemohl dělat stejný režisér jako Zločin v Polné. Nedokoukatelné.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Tahle série mě míjela, a už asi vím proč. Nechce někdo Blu-Ray prodlouženou verzi?