Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 611)

plakát

Ajťáci: Přichází internet (2013) (TV film) 

No, občas už moc tlačené, jako ten smích. Vystříhat blbě trapnou polovinu, zůstala by nezapomenutelná epizoda S05/E01. Škoda.

plakát

Hra na oliheň - Drž se týmu (2021) (epizoda) 

Nemá cenu trvat na logice, když mají na záchodech soukromí. Ale, kolik toho dostali do padesáti minut, to je síla, a chytrost. Jako v přetahované.

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

V devadesátkách pro-šlo ledacos.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

The IT Crowd na mě působí, že byl natočen na začátku devadesátek. Do loňska jsem viděl jen první sérii a věřil, že těch šest epizod je komplet. Směs trapnosti a geniálního humoru, z ranku Gervaisova Kanclu, který byl už ale natočený, takže The IT Crowd musel vzniknout kolem roku 1994, byl zapečetěn ve sklepě BBC a čistě náhodou nalezen po deseti letech. ....PS Tři série pokračování, kde se najdou opravdové klenoty. Zbytečně jsem odkládal sledování až do letoška, z obavy před zklamáním. Tak přidám hvězdu navrch. PPS dabing je tak dobrý, že stojí za to slyšet.

plakát

Devs (2020) (seriál) 

Filmy od Garlanda mám moc rád. Asi přílišné očekávání, takže: ne-e, ale, je fakt, nedokoukal jsem...

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Zvrhle jednoduchý původní nápad rozvinutý do několika směrů, což začne být patrné až postupně. S famózním pojetím vizuálna, včetně reálné „Relativity“ nizozemského grafika M. C. Eschera, které diváka vtahuje, navzdory bránícímu se vědomí souvislostí a násilí..   Někdo může při sledování filozofovat nad lidstvem nebo vidět ostře kritické podobenství země, která je tak dlouho rozdělená, že skutečně zažívá dvě nejrozdílnější společenská zřízení dneška: absolutní kapitalismus na jihu, a totální mordorový socialismus na severu. Musí se ocenit, že epizody navazují zcela plynule (bez "viděli jste" nebo "příště uvidíte").   ....PS: Pekelně fungující hudebně-zvukový doprovod. PPS a sledovat v korejštině, s titulky.

plakát

Něžný barbar (1989) 

Kurva fix, ten Bondy. Ale, absolutně nejvíc je Polívkův Boudník. Boží. Viděno dnes, po třiceti letech, a nic bych na tom neměnil. ...PS Petr Koliha, celou svou invenci vzepjal právě zde. Poté už se, až na výjimky, žel, věnoval dráze pedagoga a ředitele festivalu dětských filmů...

plakát

Krypton - Pilot (2018) (epizoda) 

To mě bavilo ještě méně, než Hra o trůny. Tak nehodnotím.