U pokladny stál... (1939)
Miluji staré tuzemské černobílé filmy! Vlasta Burian zde opravdu dostál označení 'král českých komiků'. Tento film jsem viděla nesčetněkrát a nestalo se, že bych se u něj nesmála. Burianův Rozruch tu dělá opravdový rozruch a neúmyslná záměna odstartuje eskapádu neuvěřitelně vtipných a zábavných situací, které nepůsobí prkenně a plánovaně. Naopak to vždy na mne působí zcela plynule a nenásilně... Ačkoliv do celého ´veselého´ děje na první pohled nezapadá, tak třeba Baladu o deliriu tremens beru za jeden z vrcholů tohoto filmu. Mému muži se zase nejvíce libí scéna se slivovicí, kdy si při pití bylinného čaje neustále opakuje ´Je to slivovice, je to slivovice...´ Prostě každý si v tomto snímku najde to svoje a to je taky dobře.
Roztomilý člověk (1941)
"Pamatuj si jednou provždy, že já nikdy nelžu. Lež se mně hnusí. Dělám pouze roztomilé žerty." Pozor na Oldu, když si pohladí kravatu ;)) Pro mne filmová klasika, na kterou se kdykoliv ráda podívám znovu a znovu. Olda Nový s Natašou Gollovou ve dvojici jsou zde k pomilování! Každý mluví ve spojitosti s Oldou převážně o Kristiánovi, nicméně Roztomilý člověk je dle mého názoru nejlepší Oldův výtvor! Kéž by se i dnes točili takové veselé a vskutku ROZTOMILÉ komedie, které pohladí na duši!